• Haberler
  • Genel
  • “Afyon’un geleceğinden umutluyum” – Kocatepe Gazetesi

“Afyon’un geleceğinden umutluyum” – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar’ı adeta yere-göğe sığdıramadı. Hisarcıklıoğlu, “Ben Afyon’un geleceğinden müthiş umutluyum” dedi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nın Oruçoğlu Termal Otel’de ortaklaşa düzenlediği ödül törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada Afyonkarahisar’ı öven Hisarcıklıoğlu, tarihi ve coğrafi açıdan Afyon’un [&hellip]

"Afyon'un geleceğinden umutluyum"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar’ı adeta yere-göğe sığdıramadı. Hisarcıklıoğlu, “Ben Afyon’un geleceğinden müthiş umutluyum” dedi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nın Oruçoğlu Termal Otel’de ortaklaşa düzenlediği ödül törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada Afyonkarahisar’ı öven Hisarcıklıoğlu, tarihi ve coğrafi açıdan Afyon’un değerlere sahip olduğuna dikkat çekti.
TARİHLE GURUR DUYUN
Kentin tarihinin Türk Milleti için büyük önem taşıdığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “Afyon’un tarihimizde müthiş bir yeri var. 1071, Türklerin Anadolu’ya girişi Malazgirt’te olmuş. Anadolu’nun kurtuluşu 1922’de Afyonkarahisar’da olmuş. Afyonkarahisar’ın Türk Tarihi’nde çok önemli yeri var. Afyonkarahisarlılar, Afyonlu olmakla ne kadar övünse yeridir” dedi.
MARKA İÇİN UYUM ŞART
Şehrin bereketli topraklar üzerinde kurulduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Allah size çok önemli bir coğrafya vermiş. Bu konuda yatıp kalkıp şükredin. Tarım arazisi vermiş, hayvancılık vermiş, maden suyu vermiş, şifalı su vermiş. Bunların olması yetmiyor. Bir ilin marka olabilmesi ve ileri gidebilmesi için en önemli nokta, başarı hikayelerinin arkasında tek bir neden yatıyor: O ilin valisi, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının kalbi bir ve beraber atıyorsa, o şehir marka şehir oluyor” ifadelerini kullandı.
2 SENEDE MÜTHİŞ DEĞİŞİM
Afyonkarahisar’ın insan ve bilgi birikimi açısından da bir adım önde olduğunun, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da Afyonlu olduğunun altını çizen en Hisarcıklıoğlu, “Yok yok sizde Allah’a çok şükür. Cumhurbaşkanı sayısına bakıyorum, 11 taneden ikisi Afyonlu. Ben Afyonumuzun geleceğinden müthiş umutluyum. 2 senede Afyon müthiş değişmiş. 2 sene önceki Afyon ile şimdiki arasında müthiş fark var. Bundan dolayı Sayın Valim olmak üzere, herkesi alkışlıyorum. Afyon marka olma yolunda gidiyor. Marka böyle olur. Bu alkışta kıskanç olmayın. Protokolde oturanların hizmetleri size gelecek. Turizmde Allah size öyle bir potansiyel vermiş ki kaplıca turizminin yarısı neredeyse sizde. Yeteri kadar hakkımızı alabiliyor muyuz” diye sordu.
SİVİL UÇUŞA AÇIK HAVAALANI ŞART
Yumurtada birlik ve beraberlik sayesinde iyi bir yere gelindiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’de ekonomide son 8 ayda geçen seneye göre bir daralma var. Türkiye’de açılan şirket sayısında yüzde 7 azalma var. Afyon birlikteliğin rahmetini görüyor, Afyon’da yüzde 9 artış var. Afyon’da rahmet ve bereket var. Sivil uçuşa açık havaalanı şart. Ulaşım olmadan turisti getirmeniz mümkün değil. Afyonlularda para var mı? Allah nazardan saklasın, iyi paranız var. Bizim Kayseri’den fazla paranız var. Bankalardaki toplam paranız 2.6 trilyon” dedi.

Sistem üreticiyi korumuyor; yenilenmeli

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyonkarahisar Ticaret Borsası tarafından düzenlenen ödül gecesine katıldı. Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de ekonomik sistemin, üretim yapan kesimi koruması gerektiğinin altını çizdi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar Oruçoğlu Otelde Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nın ortaklaşa düzenlediği ödül gecesinde konuştu. Ticaret ve Sanayi Odası’nda 25 ve 50’inci yıllarını doldurmuş üyelerin yanı sıra Ticaret Borsası’nda da 20’inci yılını dolduran üyelere ödül verildiği gecede vergi ve ihracat şampiyonlarına da ödül takdim edildi.
KARŞILIKSIZ ÇEKLER CİDDİ BİR SORUN
Ödül gecesinde yaklaşık 45 dakikalık bir konuşma yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıktlıoğlu, ekonomik sistemin üreteni korumadığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Karşılıksız çeklerin Türkiye’de artış oranı yüzde 122. Türkiye yüzde 3 büyüyor, ama karşılıksız çek oranı yüzde 122. Tam 220 bin dava dosyası vardı. Türkiye’nin hapishane kapasitesi 220 bin değil. İlave hapishaneler inşa edilmesi gerekirdi” dedi.
BANKA GÖRÜYOR, ÜRETİCİ GÖREMİYOR
Faizle para satan bankaların, mal ve emeklerini satan üreticiye göre daha avantajlı halde olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Ben Rifat, bankaya gidip de kredi almaya müracaat ettiğim zaman bankacı bir dakika diyor. Hemen bilgisayar ekranını açıyor. Neye bakıyor orada? Rifat kredi kartı borcunu ödüyor mu? Doğalgaz borcunu ödüyor mu? Hangi bankadan ne kadar kredi açmış, protesto olan senedi var mı, karşılıksız çek var mı? Ben ne satıyorum? Mal ve alınterimi satıyorum. Ben neye göre satıyorum? Ben hiçbir şeye bakamıyorum. Bindiği arabasına, davranışına bakıyorum, parayı öder mi ödemez mi bilmiyorum” diye konuştu.
DEĞİŞİKLİĞE İHTİYAÇ VAR
Bu durumun ekonomide ciddi sıkıntılara neden olacağına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Faizli parayı satanı koruyacaksın, mal emek ve alınterini satanı korumayacaksın. Böyle bir sistem olmaz. Biz de görelim. Vadeli mal satıyorsam riskin hepsini bana yüklediniz. Giden kaynak, 74 milyonun hakkı. Ben de göreyim, bankacı görebiliyorsa. Vadeli mal alıyorsam, satın almak istiyorsam karşıdaki beni görebilsin, riski de ona ait olsun. Bizim yaptığımız şu: Rifat nasıl adam, diye soruyoruz. Sen de diyorsun ki ‘Bu adamda para varmış, malı satayım’ diyorsun. Önümüzdeki dönemde karşılıksız çeklerle ilgili noktada bu kural değişikliğine ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.
12 AY İNDİRİM OLUR MU?
Türkiye’nin ekonomideki acil ihtiyaçlarından bir tanesinin de Perakende Yasası’nın olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Parekende Yasası da başka bir eksiklik. Antalya’da bir caddeden gidiyorum. Bir caddede 87 tane telefon satıcısı var. 87 telefon satıcısı aynı cadde üzerinde olsa ne yapar bunlar? Türkiye’de kurulan şirketlerin kapanma oranı ilk 5 yılda yüzde 65. Şirketi kuruyor, 5 yıl sonra kapatıyor. Çok yüksek bir oran. Rekabet var, sana ne diyeceksiniz. Dünyada serbest piyasa ekonominin anavatanı İngiltere. Afyonkarahisarlı bir kişi 10 milyon doları cebine koydu, Londra’ya gitti. Oxford Street’te boş bir dükkan buldu. Market açacak. Belediye’ye gittiğin zaman ‘dur bakalım’ diyor, Buradaki nüfus için benim hesapladığı kadar metrekare market varsa o mahallede marketi açamıyorsun. Aklına gelen, aklına geldiği gibi indirim yapmıyor. Türkiye’deki indirim 12 ay sürüyor. Türkiye’den bir fotoğraf. Adam cama yazmış: Yüzde 100 indirim. Bunun kuralının bir an önce koyulması gerekiyor.”
YENİ ANAYASA TALEBİ
Türkiye’deki sistemin nereden tutulursa kopacak hâli gelmiş olduğu düşüncesini paylaşan Hisarcıklıoğlu, yeni bir toplumsal uzlaşma esaslı bir Anayasa hazırlanması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin dünyanın 18’inci ekonomisi olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Ben daha önce saatte 120 kilometre hızla gidiyordum. Bana yetiyordu. Ama rakiplerim şimdi 250 kilometre hızla gidiyor. O nedenle benim de en az saatte 250 kilometre hızla ilerlemem lazım. Buna göre tasarım yapmam lazım. Yeni Anayasa da bizim 250 kilometre hızla gitmemizi sağlamalı” dedi.
TARIM TİCARET MERKEZİ DE AÇILIYOR
Törende konuşan Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, “Bugün (dün) hayvancılık et ve et ürünlerinin kalbinin attığı Canlı Hayvan Borsası’nın temellerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımızın katılımıyla attık. Ticaret Borsası olarak bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Yakın bir zamanda Tarım Ticaret Merkezi’ni de ilimize kazandıracağız” ifadelerini kullandı.
YATAK KAPASİTESİ 20 BİNİ AŞACAK
ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ise şöyle konuştu:
“İlimizin lokomotif sektörü mermercilikte fuarlara katıldık. İhracatımızı artıracağız. Mermer, et ve et ürünleri ve şekerleme sektörlerinde kümeleme faaliyetlerine hız vereceğiz. Termal turizm ve sera yatırımları ilimiz ekonomisini canlandırıyor. Projeleri destekliyoruz. Yapımı devam eden 4 adet otel tesisimiz var. 5 yıldızlı otel sayımız 12’ye, 20 bin yatak sayısının üzerine çıkacak.”
Törende Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından ödüller sahiplerine verildi. (Kocatepe)

“Ekonominin Zirvesindekiler” 2012 Ödül töreninde ödül alanlar

YILIN YATIRIMCISI
Kütahya Seramik Porselen Turizm Anonim Şirketi Güral Afyon Wellness Gülden Güral
SEKTÖRLERİNDE EN YÜKSEK DÜZEYDE TESCİL YAPTIRAN FİRMALAR
ET VE ET ÜRÜNLERİ İMALATÇILARI
Vahdet Et ve Gıda San. Tic. A.Ş.
İkbal Gıda ve İth. Mad. İml. San. İç. ve Dış. Tic. A.Ş
Alp Ent. Et Ürn. Gıda ve İth. Mad. San. ve Tic. A.Ş.
Portakaloğulları Et Gıda San. ve Tic. A.Ş.
Afyon Et Entegre Gıda Tarım Hayv. San. ve Tic. A.Ş.
YUMURTA ÜRETİMİ VE TOPTAN TİCARETİ
Afyon Yumurta İthalat İhracat ve Tic. A.Ş.
S.S. Başmakçı 2 Nolu Tavukçuluk Tarım Kalk. Koop.
Evrenkaya Gıda ve Tavukçuluk Ürn.Ürt.Paz.Tic.San.Ltd. Şti.
İşlek Gıda San. Tic. ve Pazarlama LTD. ŞTİ.
Kumartaşlı Gıda ve Nakliye Tic. ve San. LTD. ŞTİ.
ÇEŞİTLİ GIDA MADDELERİ
İMALATI VE TOPTAN TİCARETİ
Oruçoğlu Yağ San. Tİc. A.Ş.
Çiftçiler Yağ San. Tic. Ltd. Şti.
Boztoprak Gıda San. Tic. Ltd. Şti.
Dempaş Demirayak Gıda Turz. İşl.Müze Oto. Paz. Dağ. Tic. VE San. A.Ş.
Kaygısız Tarım Hayv. İnş.Oto.Gıda.Ö.Eğt.Hiz.San.Tic. Ltd. Şti.
YEM İMALATI VE TOPTAN
YEM VE YEM HAMMADDELERİ TİCARETİ
Poyraz Gıda Tarım Hayvancılık San. ve Tic. A.Ş.
Tanpi Tarımsal Ürn. Yem. Ve Gıda Ürt. San. Tic. Ltd. Şti.
Oruçoğlu Yem San. ve Tic. A.Ş.
Başyem Başmakçı Yem. San. ve Tic. A.Ş.
Dehşetiler Yem Gıda ve Makine San. Tic. Ltd. Şti.
UN İMALATI VE TOPTAN TİCARETİ
Özyel Gıda San. ve Tic. A.Ş.
Dündar Un Yem Gıda Tarım Nak. San. Tic. Ltd. Şti.
Tınaztepe Un ve Gıda San. ve Tic. A.Ş.
Yılmazlar Has Un Yem ve Gıda San Tic Ldi. Şti.
Anıtkaya Un, Yem Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti.
TAHIL ÜRÜNLERİ TOPTAN TİCARETİ
Eşref Bağırkan
Lider Gürcanlar Un Gıda Tarım Ürn. Tic. Paz. Ltd. Şti.
Üçler Tarım San. Tic. Ltd. Şti.
Coşkun Orhan
Halim Sağ
CANLI HAYVANLARIN
BESLENMESİ VE TOPTAN TİCARETİ
Erenoğlu Tarım ve Hayvancılık San. Tic. Ltd. Şti.
Çelik Hayv. Et. Ve Et Ürün. San. Tic. Ltd. Şti.
Cantürk Et ve Et Ürün. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Postalcıoğlu Et Ürün. Hayv. Tekstil Tur. San. Tic. Ltd. Şti.
İbrahim Yörük
TOPTAN ET TİCARETİ
Göbekli Kard. Et. Ve Et Ürn. San. Tİc. Ltd. Şti.
Zafer Sucukları Entegre Et Tesis.Et ve GıdaSan.veTic. Ltd.Şti.
İtimat et ve Et Ürn. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Y.Abdullah Küçük
Gürbüzler Aile Kasabı San. ve Tic. Ltd. Şti.
YATIRIM YAPAN FİRMALAR
Coşkun Besicilik ve Tarım San. Tic. Ltd. Şti
Sarıtaş Et Gıda San. ve Tic. AŞ.
Korel Elektironik San. ve Tic. A.Ş. Afyon Şb.
İbrahim Mazlum Et ve Et Ürünleri Ltd. Şti.
20 Yılını Dolduran Üyeler
Ahmet Alp
Salih Koçkan
Kule Kard. Et Komb. San. ve Tic. Ltd. Şti
Portakaloğulları Et Gıda San. ve Tic. A.Ş.
Küçük Kard. Et Hayv.Gıda İht. Mad. San. Tic. A.Ş.
Y.Abdullah Küçük
Anadolu Efes Biracılık ve Malt San. A.Ş.
Tınaztepe Un Ve Gıda San. Tic. A.Ş.
Dempaş Demirayak Gıda Turz. İşl. Müze Oto Paz. Dağ. Tic. Ve San. A.Ş.
Boztoprak Gıda San. Ve Tic. A.Ş.
Tınaztepe Yem Tarım Ve Hayv. San. Ltd. Şti.
Oruçoğlu Yağ San. Tic. A.Ş.
Mehmet Mühsürler
MECLİS ÜYELERİ
Mehmet Mühsürler
Fahrettin Zobalı
Fikret Yavuz
Mehmet Bolat
Coşkun orhan
Ahmet Uğur
H. Sait Evrenkaya
L.Kazım Kocaşaban
İsmail Ortatepe
Osman Erdem
A. Hayrettin Genelioğlu
Osman İşlek
Hüseyin Durmuş
Fatih Mühsürler
İrfan Avcı
A. Rıza Gürakar
Suat Uğur
İhsan Şengül
İhsan Öztürk
Beytullah Ören
Kurumlar ve Gelİr VergİSİ
Demmer Demireller Mer.San.Tic.A.Ş. 2009 Kurumlar Vergisi
Özer Konveyor Band Turizm San. veTic. A.Ş. 2009 Kurumlar Vergisi
İkbal Akaryakıt ve Din. Tesis A.Ş. 2009 Kurumlar Vergisi
Kızılay Maden Suyu İşletmesi 2010 Kurumlar Vergisi
Demmer Demireller Mer.San.Tic.A.Ş. 2010 Kurumlar Vergisi
İkbal Akaryakıt ve Din.Tesis A.Ş.2010 Kurumlar Vergisi
Demmer Demireller Mer.San.Tic.A.ş. 2011 Kurumlar Vergisi
Çakmaklar Mermer İhr. İth 2011 Kurumlar Vergisi
Kızılay Maden Suyu İşletmesi 2011 Kurumlar Vergisi
Feride Kırlıoğlu 2009 Gelir Vergisi
Mehmet Çakmak 2009 Gelir Vergisi
Ahmedi Salim Pancar 2009 Gelir Vergisi
Mehmet Çakmak 2010 Gelir Vergisi
Feride Kırlıoğlu 2010 Gelir Vergisi
Şuayp Demirel 2010 Gelir Vergisi
Feride Kırlıoğlu 2011 Gelir Vergisi
Şuayp Demirel 2011 Gelir Vergisi
Abdülkadir Gür 2011 Gelir Vergisi
2010-2011 YILI İHRACAAT ÖDÜLLERİ
Şuayp Demirel 2010 İhracat
Afyon Yumurta İTH. İHR ve TİC. A.Ş. 2010 İhracat
Yumurtacılar Zahire Tarım Ürünleri 2010 İhracat
Afyon Yumurta İTH. İHR ve TİC. A.Ş. 2011 İhracat
Şuayp Demirel 2011
Yumurtacılar Zahire Tarım Ürünleri 2011 İhracat
GELİR VERGİSİ
Adnan Demirel
Mehmet Özer
Nurettin Hancıoğlu
Mehmet Başpınar
Veli Çakmak
Rahmi Sarı
Feride Kırlıoğlu
Ekrem Demirel
AFYON TSO 25 YILLIK ÜYELER
Abdullah Evrenkaya
Abdullah Yeşilçay
Afyon Toprak Sanaii ve Ticaret Limited Şirketi
Ahmet Alp
Ahmet Atay
Ahmet Balkır
Ahmet Benzer
Ahmet Biçer
Ahmet Sezgintürk Lale Mandıra
Akbor Toprak Sanayi ve Ticaret ve Limited Şirketi
Akçiçek Nakliyat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi
Akdağ Toprak Ürünleri Mermer İthalat İhracat San.Tic.Ltd.Şti
Akkes Maden ve Mermer Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Ali Turunç – Turunç Ticaret
Ali Türkyılmaz
Altınlar Şekerleme Pişmaniye ve Gıda Sanayi Limited Şirketi
Altınsu Meşrubat İçecek Gıda Maddeleri Lpg İşletmeciliği Mat.
Arif Uysal Yensel Et Ticaret
Avcılar Toprak- Un ve Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti
Balmahmut Mermer Fayans Taş.Sanayi ve Tic. Limited Şirketi
Balmahmut Petrol Urunleri ve Dinlenme Tesisleri Ticaret Ltd. Şti.
Barlas Kireç Mad.Mermer Nak. Kömür Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Battal Olucak
Bayram Mermer Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Bereket Tugla Kiremit Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Biçiller Petrol Oto. Maden Tarım Hayv. Gıda Nakl. Turizm İnş. Tks. Elekt. Eşyalarına
Bil-Taş Eğitim Öğretim Ticaret Anonim Şirketi
Celal Karadana
Demirayak Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
Demmak Demireller Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
Ekoplast Plastik Ambalaj İnşaatGıda Tarım Hayvancılık Nakliyat Sanayi ve
Elit İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Emek Mermer Sanayi Ticaret Anonim Şirketi
Emin Demirel Mermer Mad. ve Zirai Üretim San. ve Ticaret Anonim
Erdal Bahadır
Erdal Otelcilik Turizm Seyahat Org.,Gıda,Tekel Mad.Nakli, Taah. Ev
Erdoğan Erşen
Erk-San Tekstil ve Gıda Mad.Ticaret ve San. Limited Şirketi
Eryıldız Şekerleme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Fırtına Mermer Mad.Nak.Bakkal.Day.Tük.Mal.Pet.Ürün. Şans Oyun
Gürmas Gürel Makira Sanayi Anonim Şirketi
Halil Kışlacık
Has Avcı Toprak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Hasan Ekici
Hatice Can
Helvacıoğlu Mermer Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Hisar Toprak ve Tarım İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Hur Mermer Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Hüseyin Keskin Mermer Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Hüseyin Kınlı
Hüseyin Yılmaz
İscehisar Mermer Sanayi vve Ticaret Limited Şirketi
Kadir Doğanlar
Kadir Karaca
Kamil Türe
Karakol Kardeşler Akaryakıt Akaryakıt ve Otomotiv Ticaret A.Ş.
Keskinler Mermer Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Kınacıoğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Kule Kardeşler Et Kombinası Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti
Kunduzlu Akaryakıt Ticaret Kollektif Şirketi Ali Özdemir Yaşar Özdemir
Maya Mermer Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Mehmet İsmail Özbay – Mirimoğlu Helva ve Şekerleme
Mehmet Kocaşaban
Mehmet Mühsürler
Mehmet Uyan
Mehmet Yaylalı
Mehmet Zeybek
Merdivenci Mermer Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
Mersan Mermer Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
Mesa Elmas Kesiciler İnşaat Taahüt Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti
Metin Özpınar
Muharrem Ulubay
Mustafa Açıkgözoğlu
Mustafa Adnan İlter
Mustafa İlhan Nakilcioğlu
Nahit Sarısoy
Oruçoğlu Holding Anonim Şirketi
Oruçoğlu Maden Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi
Oruçoğlu Mermer Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi
Oruçoğlu Pazarlama Turizm Hayvancılık ve Zirai İşletmeleri
Osman Yılmaz
Ömer Demir
Özbirlik Un ve Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi
Özçakmak Mermer Sanayi Ticaret Limited Şirketi
Özer Taahüt ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
Özer Tekstil Branda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
Özer Turizm ve Turistik İşletmeler Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Özkale Tugla Nakliyat İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti
Özleopar Mermer Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
ÖzsoyBaskı Sistemleri Gıda Giyim Turizm Sanayi Ticaret Ltd.Şti
Öztabak Kauçuk ve Plastik Sanayi Limited Şirketi
Öztürk Mermer Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Ramazan Kurt
Recep Varol
Reisoğlu Maden Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Reisoğlu Makina Bakım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Reisoğlu Mermer Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
S.S.8 Nolu Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi
S.S. Afyon Belde Tüketim Kooperatifi
S.S. Afyon İkinci Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi
S.S. Ağzıkara Sulama Kooperatifi
S.S. Anayurt Köyü Sulama Kooperatifi
S.S. Atlıhisar Sulama Kooperatifi
S.S. Balçıkhisar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi
S.S. Beyyazı Köyü Sulama Kooperatifi
S.S. Çavdarlı Köyü Sulama Kooperatifi
S.S. Çobanlar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Koop.
S.S. Demirçevre Köyü Sulama Kooperatifi
S.S. Dostlar Konut Yapı Kooperatifi
S.S. Dumlupınar Konut Yapı Kooperatifi
S.S. Düzağaç Kasabası Sulama Kooperatifi
S.S. Erkmen Köyü Sulama Kooperatifi
S.S. Evren Konut Yapı Kooperatifi
S.S. Günaydın Konut Yapı Kooperatifi
S.S. Hayırlı Evler Konut Yapı Kooperatifi
S.S. Hilal Konut Yapı Kooperatifi
S.S. Işıklar Kasabası Sulama Kooperatifi
S.S. İpek Konut Yapı Kooperatifi
S.S. Karadilli Kasabası Sulama Kooperatifi
S.S. Karacaahmet Kasabası Sulama Kooperatifi
S.S. Karlık Köyü Sulama Kooperatifi
S.S. Kocaöz Köyü Sulama Kooperatifi
S.S. Kumartaş Köyü Sulama Kooperatifi
S.S. Lale Konut Yapı Kooperatifi
S.S. Mahmut Köyü Sulama Kooperatifi
S.S. Ortapınar Köyü Sulama Kooperatifi
S.S. Sakinler Konut Yapı Kooperatifi
S.S. Salar Köyü Üretim Pazarlama ve Tüketim Kooperatifi
S.S. Selilöz İş Konut Yapı Kooperatifi
S.S. Sincanlı Taşoluk Kasabası Üretim Pazarlama ve Tük. Koop.
S.S. Şuhut Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi
Sedef Mermer Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Serteser İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Süleyman Geçgil
Şükrü Dönmez
Şükrü Ölmez – Ölmez Siğortacılık ve Ticaret
Tasfiye Halinde Gürer İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Tasfiye Halinde S.S. Afyon Tarımcılar Tüketim Kooperatifi
Tasfiye Halinde S.S. Tes-İş Erçelik Konut Yapı Kooperatifi
Tasfiye Halinde Taburoğlu Mermer Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti
Taş-Kar Cam ve Cam İşleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi
Tetik Mermer Sanayi Anonim Şirketi
Tokmer Mermer Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
Tureks Turunç Madencilik İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi
Üçyıldız Toprak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Veli Yavuz Karayiğit
Yabuz Pazarlama Kollektif Şirketi Hasan Yabuz – İbrahim Yabuz
Yetimoğlu Petrol Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Yılmazdeniz Mermer Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Yüreler Mermer Sanayi Ticaret Limited Şirketi
Afyon TSO 50 Yıllık Üyeler
Aytekin Ersöz
Hulusi Diler
Sabri Buga Oto İstikbal
Tezeller Nakliyat Petrol Ürün.Day. Tük. Malları Tic.ve Sanayi

Bakmadan Geçme