Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’un en tanınmış türküleri seslendirildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuarı tarafından düzenlenen Sanatsal/Bilimsel ve Kültürel etkinlikler kapsamında Afyonkarahisar Türküleri dinletisi ile Afyonkarahisar Genel ve Amatör Müzik Eğitiminin Sorunları etkinliği gerçekleştirildi

 

Afyonkarahisar’ın en tanınmış türküleri AKÜ Devlet Konservatuvarı bölüm akademisyenlerinden Araştırma Görevlisi Burak Gültekin, Öğretim Görevlisi Veli Yöntem, öğretim elemanları Hanife Gülnaz, Emrah Kalın, Enes Kıyar, Murat Gülbitti ve Ömer Şahin tarafından seslendirildi. Teması “Afyonkarahisar Türküleri” olarak belirlenen dinleti Türk Halk Müziği sevenleriyle buluştu. Gerçekleştirilmiş olan dinletide binlerce yıllık tarihi ile kültürel benliğimizde ayrı bir yeri olan Afyonkarahisar’ın türküleri icra edildi. Aynı zamanda türkülerin hikâyeleri hakkında da bilgiler paylaşıldı.
MÜZİK EĞİTİMİNİN SORUNLARI KONUŞULDU
Devlet Konservatuarı tarafından düzenlenen diğer bir etkinlik ise Afyonkarahisar Genel ve Amatör Müzik Eğitiminin Sorunlarının konuşulduğu XIV. Müzik Eğitimcileri Çalıştayıydı. AKÜ Devlet Konservatuarı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Emel Funda Türkmen ve Dr. Öğretim Üyesi Duygu Sökezoğlu Atılgan ev sahipliğinde yapılan etkinlikte Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Bertan Rona öğretmen korolarıyla ilgili, Doç. Dr. Seyhan Canyakan ise müzik eğitiminde teknoloji kullanımı hakkında bilgiler verdi.
“Afyonkarahisar Genel ve Amatör Müzik Eğitiminin Sorunları” konulu çalıştayda genel müzik eğitiminde başarıyı etkileyen faktörler ve çözümleri paylaşıldı. Genel müzik eğitimindeki başarıyı doğrudan profesyonel müzik eğitiminin etkilediği ve bu bağlamda Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Lisesi müzik öğretmenleriyle AKÜ Devlet Konservatuarının iş birliği içerisinde çalışmasının eğitim niteliğinin arttıracağı noktasında görüşler belirtildi.
AKÜ’den yapılan açıklamada, Devlet Konservatuvarı etkinliklerine www.facebook.com/konservatuar/live adresinden canlı olarak ulaşabileceği bildirildi.
>> Kocatepe Haber Merkezi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti