• Haberler
  • Genel
  • Afyon'un en güzel tanıtımı – Kocatepe Gazetesi

Afyon'un en güzel tanıtımı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, 22-27 Nisan tarihleri arasında 13'üncü kez gerçekleştirilecek. Festival'in Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, Türkiye'nin önde gelen sanat ve kültür adamlarının okul söyleşilerine katılacağını belirtti Genel Sanat Yönetmenliğini Hüseyin Başkadem’in üstlendiği Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali 22-27 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Festival, birçok etkinlikle dolu programla 13'üncü yılını kutlayacak. Anadolu’nun en uzun soluklu festivaline [&hellip]

Afyon’un en güzel tanıtımı

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, 22-27 Nisan tarihleri arasında 13’üncü kez gerçekleştirilecek. Festival’in Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, Türkiye’nin önde gelen sanat ve kültür adamlarının okul söyleşilerine katılacağını belirtti

Genel Sanat Yönetmenliğini Hüseyin Başkadem’in üstlendiği Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali 22-27 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Festival, birçok etkinlikle dolu programla 13’üncü yılını kutlayacak. Anadolu’nun en uzun soluklu festivaline her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı müzisyenler katılacak.
Bu yıl yapılan festivalin açılış konseri 22 Nisan 2014’te gerçekleştirilecek. 13’üncü Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Açılış Konseri’ni Prag Modern verecek.
David Danel yönetimindeki Prag Modern Genç’in bu yılki kadrosunda Martin Matousek (viyola), Martina Filova (viyola), Anna Stepanova (keman), Michaele Wdowkova (keman), Michal Hartig (viyolonsel) ve Stepan Dritina (viyolonsel) yer alacak.
EN İYİ ÇEK MÜZİSYEN TOPLULUĞU
Genç müzisyenlerin toplandığı ve değişken kadrosuyla eleştirmenler tarafından “En iyi Çek müzisyen topluluğu” olarak adlandırılan topluluğun konserleri ‘Zaman ve Ritm, Ses ve Uzay’ temalı konser ile devam edecek. Çağdaş Çek bestecilerinin eserlerini klasik müziğin başyapıtlarıyla hazırlayan topluluk ‘Kökler mi/Yoksa Şimdi mi’ başlıklı son konseri ile de dinleyenlere oda müziği ile çok etkileyecek. Yapılacak festivalin 23 Nisan tarihine denk gelmesi nedeniyle izleyicilerin program dışı sürprizlere de hazır olması söyleniyor. Aida Boydağ- Tolgahan Çoğulu keman-gitar ikilisi ile klasiklerden türkülere bir yolculuk yapılacak. Sevilen ikili festivalde bir kez daha asla kaçırılmayacak bir konsere imza atacak.
AŞK BELGESELİ GÖSTERİLECEK
13’üncü Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da akşam konserleri ve okul konserlerinin yanında, sanat ve kültür söyleşileri, atölye çalışmaları, sergiler gibi etkinlikler yapılacak. Bu yılki festivalin katılımcı listesi ise tanınmış ve sevilen isimler, Yönetmen Yavuz Özkan, yazar Yalvaç Ural, oyuncu Nejat Birecik, oyuncu Meltem Cumbul ve oyuncu, yazar ve taş plak uzmanı Cemal Ünlü bu yılın seçkin konukları olacak. Yazar Gülten Dayıoğlu da Afyonkarahisar’a gelecek. Festivalin önemli etkinliklerinden bir diğeri ise Yavuz Özkan’ın İstanbul’da Aşk adlı belgeseli ile etkinliğe damgasını vuracak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme