Afyon’un en büyük plazası hizmette

Renault Demireller Plaza açılış töreni dün öğleden sonra gerçekleştirildi. Plaza, Mareşal Fevzi Çakmak Bulvarı, No: 55’de hizmet veriyor. Tören programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından devlet büyüklerinin mesajlarının okunması ile devam etti.DEMİRELLER TRAKTÖRLE İŞE BAŞLADITörenin ilk konuşmasını Demireller A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nebahattin Demirel yaptı. Demireller firmasının ticarete ilk olarak 1966 yılında babası [&hellip]

Renault Demireller Plaza açılış töreni dün öğleden sonra gerçekleştirildi. Plaza, Mareşal Fevzi Çakmak Bulvarı, No: 55’de hizmet veriyor. Tören programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından devlet büyüklerinin mesajlarının okunması ile devam etti.
DEMİRELLER TRAKTÖRLE İŞE BAŞLADI
Törenin ilk konuşmasını Demireller A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nebahattin Demirel yaptı. Demireller firmasının ticarete ilk olarak 1966 yılında babası Osman Demirel öncülüğünde traktör ticareti ile başladığını söyleyen Nebahattin Demirel, firma olarak uzun yıllar ikinci el traktör alım satım faaliyetinde bulunduğunu kaydetti. Demireller Firmasının 1988 yılında Mahmut Demirel, İsrafil Demirel ve Muharrem Demirel ile birlikte traktör bayiliğini alarak kurumsallığa ilk adımı attıklarını belirten Demirel; “Kısa sürede başarılı bir grafik çizen firmamız bölge bayii konumuna gelmiştir. Demireller yarım asırlık bu başarılı mücadelenin devamında otomotiv sektörüne ilk olarak 2007 yılında Afyon’da Volkswagen Motorlu Bayiliğine girmiştir. 2014 yılında ise otomotiv sektöründe dünya devi olan ve liderliği uzun yıllar bırakmayan Renault grubu ile anlaşmıştır. Ülkemizde bu grubu Mais A.Ş temsil etmektedir. Mais Renault ile Dacıa otomotiv markalarının Türkiye Genel Distribütörü ve ülkenin en büyük otomotiv satış ve satış sonrası teşkilatlarından biridir. Ayrıca ülkemizde binek otomobil ve hafif ticari araç olarak müşterilere en fazla ürün çeşidini sunan kurumlardan biridir” dedi.


İLKE EN İYİ HİZMET VE SAYGINLIK
Nebahattin Demirel, Türkiye pazarında satılan binek otomobil ve hafif ticari araçların ithalatını da gerçekleştiren Mais A.Ş’nin, bunlarla ilgili her türlü yedek parça, servis güvencesi ve garanti hizmetlerini de müşterilerine sağladığını aktardı. Demirel şöyle konuştu: “Otomotiv sanayinde en güvenli ürün markasına sahip olan Renault’ın teknolojik, güvenlik açısından en üst düzeyde ki ürünleri sürekli yenilenen ve modern ürün yelpazesi markaya 16 yıl boyunca ard arda binek otomotiv pazarı liderliğine oturmuştur. Bizde Demireller A.Ş olarak açılışını yapacağımız 6 bin 500 metrekare alana kurulu modern tesisimizde, 45 kişilik uzman ekibimizle satış, servis, yedek parça, sigorta alanında hizmet vermeye başladık. Servis bölümümüz toplamda aynı anda 20 araca hizmet verebilme kapasitesine sahiptir. Bu yatırımımızla birlikte firmamız satış ve satış sonrası hizmetlerde süreklilik kazanarak müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutma çabası içerisinde olacaktır. Temel ilkemiz faaliyette bulunduğumuz alanlarda müşterilerimize en iyi hizmeti vererek sahip saygınlığımızı gelecek kuşaklara aktarmaktır. Ülkemizde tarım makinelerinde bir marka haline gelen firmamız aynı başarıyı otomotiv sektöründe de sürdürmek için azimle çalışmaya devam edecektir. Demireller A.Ş kendini sürekli yenileyerek müşteri memnuniyeti ve güvenliğini en önemli hedef olarak görüp, kontrollü büyümeyi sürdürüp topluma istihdam imkânlarını sağlamaya devam edecektir. Mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum.”


GEÇEN YIL REKORLARLA DOLU
Reno Mais Genel Müdürü İbrahim Ayvar programın ikinci konuşmasını yaptı. Yaklaşık 2 yıl önce işadamı Nebahattin Demirel’in İstanbul’da ki ofislerine gelip heyecanla kendilerine akıllı, modern tesis düşüncesinden söz ettiğini ifade etti. Türkiye’nin çok önemli bir ili olan Afyonkarahisar’a yakışır şekilde ülkenin en önemli satış ve servis hizmetlerinin üyesi olma kararı nedeniyle Demireller Şirketini kutlayan Ayvar; “Büyük bir memnuniyetle anlaşmayı yaparak bugünlere geldik. Nebahattin Demirel’e bu çok önemli girişimi nedeniyle teşekkür ediyorum. Otomotiv sektörü ülkemizde gurur verecek şekilde büyüyor. Dünya da neredeyiz diye bakt��ğımızda Reno satış ve hizmetleri kapsamında dünya da Türkiye 6. sırada. Türkiye dünyanın çok önemli bir otomotiv üretim üssü konumundadır. Dünya devleri içerisinde Türkiye bugün 15. sıraya geldi. Türkiye geçen yıl satışta, ihracatta, üretimde çok önemli bir başarı kaydetti. Rekorlarla dolu bir yıl yaşadık. Artık öyle bir ülkedeyiz ki bir yılda 1 milyon 400 bin adet yerli motorlu taşıt üretiyoruz. Bir milyona yakın binek ve ticari otomobil satabilir haldeyiz. Alınacak daha çok mesafemiz var. Türkiye de bin kişiye 140 civarında otomobil düşüyor. Son derece dinamik ve aktif iş yapma ruhuyla bizler bu arayı çok daha kısa sürede kapatabileceğiz. Değişimlere de dikkat etmemiz lazım. Artık çok farklı bir yere gidiyoruz. Dijitalleşme ile çok yakında otomobiller çok fazla dijital özelliğe sahip olacaklar. Diğer bir deyişle 5 yıl içinde otomobiller insanlara ihtimam gösterecek bir düzene gidiyoruz. Ellerimizi direksiyondan çekeceğiz otomobiller kendi kendilerine bizleri istediğimiz yerlere götürebilecekler. Biz bugünlere şimdiden hazırlık yapmak durumundayız. Yatırımların dijital özelliklere sahip teknoloji ile donatılması önemli. Burada istihdam edilen 50’ye yakın arkadaşımız bu şekilde eğitildi. Biz son 45 yılda Türkiye’nin otomotiv sektörüne biz damga vurduk” şeklinde konuştu.


DEMİREL AİLESİ PLAZA GELENEĞİNİ BAŞLATTI
Açılış töreninin son konuşmasını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Çoban, şehrin iş hayatına yön veren, istihdam sağlayıp, üretim yapan işadamlarının Afyonkarahisar ekonomisinin can damarları olduklarını dile getirdi. Nebahattin Demirel’in, Demireller ailesinin otomotiv serüvenini etkin şekilde anlattığını belirten Çoban şöyle konuştu: “Demireller ailesinin traktörden bugünlere kadar ki gelişlerini Nebahattin bey çok güzel izah etti. Ülkemizde insanlar daha önce zar zor bir traktör alırken bugün ortalamamız düşük olsa da özellikle şehir merkezlerinde otomotiv sayısında çok ciddi bir artış var. Biz de Belediye Başkanıyız dolayısıyla imardan anlıyoruz. İmar mevzuatımız da imar hesaplanırken üç daireye otopark hesabı yapılıyor. Maalesef hala bu mevzuat geçerlidir. Biz bunu Afyon’da uyguluyoruz. Bırakınız üç eve bir otopark artık ilimizde birçok apartmanda bir daire de en az iki araç, bazen üç ya da evde 4 yetişkin fert varsa dört araç olduğu evlerde yok değil. Artık ülkemizde de ne caddeler, ne sokaklar, ne otoparklarda bu fazlalığı kaldırmıyor. Artık belediyeler bunun çözümünü aramaya başladılar. Biz inanıyoruz ki ülkemiz yetkilileri de bu konuda çok iddialı ve ısrarcılar. Bir idealleri var. Ülkemizin 15. sırada ki yeri ileriki yıllarda daha da ilerleyecek diye düşünüyorum. Demireller ailesi plaza geleneğini Volkswagen ile ilimizde başlattı. Arkasından Manisa, Kütahya gibi illerde bu projeyi devam ettirdi. Reno olarak ilk açılışını yapacağımız bu servis ve satış yeri de bir başlangıç olacak. Plazanın hayırlı olmasını diliyorum” Müftülük Şube Müdürü Ali Özer’in yaptırdığı duanın ardından plazanın açılış kurdelesini; Vali Yardımcısı Adem Uslu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Reno Mais Genel Müdürü İbrahim Ayvar, Nebahattin Demirel birlikte kestiler. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme