Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’un emniyeti emin ellerde

Afyon’un emniyeti emin ellerde

Afyonkarahisar’da asayişin sağlanması ve vatandaşın huzuru noktasında çalışmalarını özveri ile sürdüren İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri başarılı çalışmalarına devam ediyor

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kentin değişik noktalarında meydana gelen çeşitli olayları kısa sürede çözdü.
KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDEN BULUNDU
2 Eylül Pazartesi günü Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana gelen gasp olayında elinde çakmak gazı olan faali meçhul kişinin bir vatandaşın bisikletini gasp etmesi ihbarının alınması üzerine hareket geçen emniyet ekipleri faili meçhul kişiyi kısa sürede yakaladı.
Polis ekipleri tarafından yapılan soruşturma kapsamında kamera görüntülerinden olayın şüphelisinin M.Ö. olduğu tespit edildi. Şüpheli kişiyi yakalama çalışmaları devam ederken, 3 Eylül Salı günü Bedesten kavşağında bulunan bir nöbetçi eczanede meydana gelen telefon kapkaç olayının da aynı şahıs tarafından gerçekleştirildiğini değerlendiren ekipler, şüphelinin evine tekrar intikal ederken yol üstünde M.Ö.’yü gasp ettiği bisiklet ve kapkaç ile elde ettiği cep telefonunu ile birlikte yakalayarak Milli Birlik Polis Merkezi’ne teslim ettiler.


HAVAYA ATEŞ AÇAN UZMAN ÇAVUŞ YAKALANDI
Afyonkarahisar 1. Küçük Sanayi Sitesi’nde silah sesleri geldiği ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen yaya devriye ekipleri tarafından Güvenevler Mahallesi 608 sokakta bulunan bir oto boya dükkanı önünde bir kişinin hava ateş ettiği tespit edildi. Şüpheli şahıs olayda kullandığı silahı yaya devriye görevlilerine rızaen teslim ederken, bahse konu yerde yapılan araştırmada bölgede 8 adet boş kovan bulundu. Havaya ateş eden Ö.Ö.’nün İzmir Eski Foça da 2 yıldır Uzman Çavuş olarak görev yaptığı tespit edilirken, 1 adet zigana marka silaha nöbetçi savcı talimatıyla el konulurken, Ö.Ö.’nün alınan doktor raporunda 2.35 promil alkol olduğu tespit edilerek hakkında adli işlem başlatıldı.
SAHTE POLİS YAKALANDI
Erenler Mahallesi’nde bulunan bir kafenin işyeri müdürünün 2 yıl önce işyerine elinde telsizle gelen kendisini polis olarak tanıtan ve adının Kürşat Yılmaz olduğunu bildiği şahısla tanıştığını ve şahsın tekrar gelerek İzmir ili narkotik şubeye tayini çıktığı için uzun süredir uğramadığını söyleyerek kendisiyle yakınlık kurarak 2000 TL borç adı altında para aldığını ve şahsı evinde ağırladığı esnada polis olmadığından şüphelenerek şikayette bulunması üzerine harekete geçen ekipler, şahsın gerçek isminin, V.Y. olduğunu güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık ve hırsızlık olmak üzere 4 adet suç kaydının olduğunu tespit ettiler. V.Y. ifadesinde 2 yıl önce Afyon’a geldiğinde N.F. ile tanıştığını, kendisinde hiçbir zaman telsiz olmadığını, arkadaşları arasında polisiye konulardan konuşurken N.F.’nin kendisini polis zannederek komserim diye hitap ettiğini bu yüzdende tekrar Afyon’a geldiğinde işsiz ve parasız olduğu için; N.F.’ye İzmir iline tayini çıktığı için gelemediğini yalanını söyleyerek para ve kalacak yer istediğini bu olaydan ötürü pişman olduğunu beyan etti.


EMEKLİ POLİS MEMURU UYUŞTURUCU İLE YAKALANDI
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Afyonkarahisar Kütahya yolu üzerinde şüphe üzerine durdurulan emekli polis memuru H.E.’nin kullanmakta olduğu araçta yapılan aramada 16.200 gr. uyuşturucu skunk maddesi ele geçirildi. H.E. ile ilgili adli işlem başlatıldı.
UYGULAMADA UYUŞTURUCU VE RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRİLDİ
Motosikletli Polis Timleri tarafından il genelinde yapılan uygulama ve kontrollerde, Erenler Mahallesi içerisinde Y.T. isimli şahsın üzerinden 2,30 gr. esrar maddesi, Kent Ormanı’nda M.Z. ve C.A. isimli şahısların yapılan üst aramalarında 6,94 skunk maddesi, 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek 27 adet av tüfeği fişeği ele geçirilirken, şüpheli şahıslar hakkında adli işlem başlatıldı.
SİLAH KAÇIKSI YAKALANDI
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar ve alınan istihbari bilgiler neticesinde İzmir yolu şehre giriş istikametinde yapılan yol uygulamasında, durdurulan 32 DR 404 plaka araçta yapılan arama ruhsatsız olan; 3 adet 9 mm Sig Sauer marka tabanca, 1 adet 7.65 mm Sig Sauer marka tabanca, 1 adet 9 mm Yavuz 16 marka tabanca, 7 adet tabanca şarjörü, 51 adet 9 mm tabanca fişeği ele geçirilirken, M.Y. isimli şüpheli 6136 SKM “Silah Ticareti” suçu kapsamında gözaltına alındı.