• Haberler
  • Genel
  • 'Afyon'un eksikliği kamuoyu yokluğu' – Kocatepe Gazetesi

'Afyon'un eksikliği kamuoyu yokluğu' – Kocatepe Gazetesi

DP Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal, bir dinlenme tesisinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Uysal, Afyon'da hissedilen eksikliğin kamuoyu yokluğu olduğunu söyledi ADAYLAR TOPLUCA AÇIKLANACAKDemokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, parti teşkilatlarında olağan kongre süreçlerinin sonuna geldiklerini, yaklaşan yerel seçimler için değerlendirmeler yaptıklarını kaydetti. Her ilçede yerel seçim öncesi önemli sayıda beldenin iptal edildiğini kaydeden Uysal [&hellip]

“Afyon’un eksikliği kamuoyu yokluğu”

DP Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal, bir dinlenme tesisinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Uysal, Afyon’da hissedilen eksikliğin kamuoyu yokluğu olduğunu söyledi

ADAYLAR TOPLUCA AÇIKLANACAK
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, parti teşkilatlarında olağan kongre süreçlerinin sonuna geldiklerini, yaklaşan yerel seçimler için değerlendirmeler yaptıklarını kaydetti. Her ilçede yerel seçim öncesi önemli sayıda beldenin iptal edildiğini kaydeden Uysal; “İl ve ilçe merkezlerinden başlayarak yerel seçim için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bugünden kafamızda açıkça netleştirdiğimiz yerler var ama bir zaman dilimi var. Onları topluca açıklayacağız. İl merkezleri, ilçe merkezleri ile ilgili geçmişten bugüne yerel yönetimleri, değişen şartları gelinen nokta daha üst düzeyde bir niteliği öndeki başkan adayları ve beraberindeki meclis üyesi adaylarıyla beraber milletimizin talep ettiği kanaati içersindeyim. Bu süreçte Afyon bizim için bambaşka bir anlam ifade edecek. İnşallah hayırlı bir sürecin işleyeceği kanaatindeyim.” dedi.
İDARECİLER MESELEYE SAHİP ÇIKMALI
Gültekin Uysal, Afyonkarahisar içme suyuna kanalizasyonun karıştığı yönündeki açıklamalar ilişkin somut veriye sahip olmadan yorum yapmak istemeyeceğini belirtti. İçme suyunun insanların en temel ihtiyacı olduğunu kaydeden DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, medyanın ve kamu sorumluluğu taşıyan yetkililerin çok sağlıklı zaman dilimi içinde bilgilendirme yapmaları doğru tercihtir. Doğru yanlış ayrımı yapılmadan milletin zihninde konu netleşirse gereksiz bir suistimale açık alan oluşur. Bu açıdan başta Vilayet ve Belediye Başkanlığı’nın bu sorumluluğu yerine getirmeli. Detay ve somut bilgiye dayanmadan bir şey söylemek yanlış olur. Şahsen endişelerimizi dile getirmenin icap ettiğini düşünüyorum. Zaman zaman farklı yerlerde de oldu. Her şeyi sorgulatır hale getirirsek o zaman yürütme yönetme sorumluluğunda da doğru bile yapsanız gereksiz soru işaretleri ortaya çıkar. Bizde konuyu basından takip ediyoruz.” diye konuştu.
TÜRKİYE’DE DENETİM YOKSUNLUĞU VAR
Günümüzde Türkiye’nin en temel meselesinin siyasi, idari ve adli denetim yapmaktan yoksun olunması olduğunu söyleyen Gültekin Uysal, herkesin eşit ama birilerinin daha fazla eşit olduğu düzenin sürdürülebilme imkânının olmadığını dile getirdi. Hukukun herkes için teminat altına getirilmesi gerektiğini belirten Uysal; “Bugün herkesin gücü nispetinde hukuk, sağlık, eğitim hizmeti tahsil ettiği noktada en temel verilere bakıldığında gelir adaletsizliği ve eğitimde bile çok büyük adaletsizliklere tekabül ettiğini görüyoruz. En alt gelir grubundaki insanların eğitime ayırdıkları payla en üst gelir grubundakilerin eğitime ayırdıkları pay arasında 24 kat gibi bir fark varsa çok bambaşka meseleleri tartışmamız lazım. Bugün bunların tartışılmadığını görüyoruz. Türkiye’de konuşulması gerekilen meselelerin konuşulmayıp ama konuşulmaması gereken ne kadar meselesi varsa bunları tartışan konuşan bir negatif seleksiyonda bir süreç ilerliyor.” şeklinde konuştu.
SPOR SİYASETE KARIŞTI
Spora siyasetin karıştı mı sorusunda karışma kelimesinin çok hafif kaldığını ifade eden Gültekin Uysal, federasyonlarda sözde seçim ama özde atama ile kulüplerin, başta futbol federasyonlarında “Yeter ki benim adamlarım.” kontrol etsin mantığının hâkim olduğunu kaydetti. Uysal; “Türkiye’de hukukun teminat haline gelmediği için büyük spor kulüpleri de dâhil olmak üzere federasyonda da siyasetin etkisi çok nettir. Teknik direktör tercihlerinde şahsi ahbap çavuş ilişkileri ile bir takım düzenlemeler yapıldığını görüyoruz. Türkiye’nin şike süreci olarak ifade edilen süreçte krizin nasıl yönetildiğine bile bakılsa apaçık bir hukuksuzluğun, yönetme kabiliyetsizliğinin nerelere vardığını görüyoruz. Siyaset spora her daim sahip olmuştur. Ama özellikle bu dönemde Kızılay’ından Yeşilay’ına kadar, TSO’ dan esnaf odalarına kadar sadakatlerin kontrol edildiği bir politika güdülmektedir. Yerel medyanın yaygın medyaya göre daha önemli bir vazife yaptığını görüyorum. O açıdan her bölgede yerel basınla ilişki kurmaya itina ediyoruz.”
SEÇİME SÜPRİZLER OLACAK
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afyonkarahisar’da en büyük eksikliğin kamuoyu yokluğu olduğunu söyledi. Spor’da ve genelde kamuoyunun meselelere sahip çıkmada hep geri durduğunu kaydeden Uysal şöyle konuştu: “Afyon’da geçmişteki yanlış örnekler ve uygulamalar pek çok kesim ve işadamını sosyal sorumluluklardan geri durur hale getirdi.” Belediye Başkan adaylığı için şu anda şahıs üzerinde konuşmanın doğru olmayacağını belirten Uysal, sürprizler olacağını sözlerine ekledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme