• Haberler
  • Genel
  • Afyon’un eğitimine 26 milyon liralık yatırım

Afyon’un eğitimine 26 milyon liralık yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın eğitimine 11 yılda büyük yatırım yaptıklarını belirtti Son 11 yılda Afyonkarahisar'da yapılan yatırımların meyvelerinin toplanmaya başladığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dev yatırımlarla adeta çağ atlayan Afyonkarahisar'da bu yatırımlardan Kocatepe Üniversitesi'nin de nasibini aldığını ve eğitimin parlayan yıldızı olduğunu söyledi.GENÇLER, AFYON’A GELİNVeysel Eroğlu ayrıca [&hellip]

Afyon'un eğitimine 26 milyon liralık yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın eğitimine 11 yılda büyük yatırım yaptıklarını belirtti

Son 11 yılda Afyonkarahisar’da yapılan yatırımların meyvelerinin toplanmaya başladığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dev yatırımlarla adeta çağ atlayan Afyonkarahisar’da bu yatırımlardan Kocatepe Üniversitesi’nin de nasibini aldığını ve eğitimin parlayan yıldızı olduğunu söyledi.
GENÇLER, AFYON’A GELİN
Veysel Eroğlu ayrıca eğitim alanında yaptıkları çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini de belirterek, “Gençlerimizi 26 milyon 641 bin lira bedelli yatırımlarla örnek bir il haline getirilen Ege’nin parlayan yıldızı Afyonkarahisar’a davet ediyorum” diye konuştu.
Bugüne kadar Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) için her türlü desteği verdiğini ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yeni fakültelerin açılmasından, yeni tesislerin kazandırılmasına, akademisyen sayısının artırılmasından, yeni merkezlerin kurulmasına kadar gereken ne varsa yaptıklarını bundan sonrada yapmaya devam edeceklerini kaydetti.
Üniversitelerin bulundukları şehirlerin dışarıya açılan penceresi olduğunu vurgulayan Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’a kazandırılan her tesisin dolaylı olarak üniversiteye de yarar sağladığını belirtti.
BİRÇOK YENİ
BİRİMLER AÇILDI
Yakın zamanda üniversiteye yeni fakülteler ve yeni binalar kazandırıldığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Diş Hekimliği Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Merkez Kütüphane, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenman Salonu ve Spor Tesisleri başta olmak üzere birçok yeni birimin hizmete açıldığını söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından eğitim alanına yapılan 26 milyon 641 bin lira bedelli yatırımlar bir bir hizmete sunuluyor. Bu kapsamda, Afyonkarahisar Merkez’de 6 adet İlköğretim Okuluna toplamda 77 derslik, 3 adet anaokuluna 15 derslik ve 2 adet liseye de Spor Salonu yapıldı. Afyonkarahisar Merkez dışında kalan yerleşim birimlerinin de eğitim alanındaki eksiklikleri giderilerek 117 derslik hizmete sunuldu.
Ayrıca, Bolvadin Ortaöğretim Öğrenci Yurdu (100 öğrencilik), Dinar Merkez İlköğretim Okulu Pansiyonu (300 öğrencilik), İhsaniye Halk Eğitim Hizmet Binası ile Şuhut Halk Eğitim Merkezi’de eğitime açıldı.(Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme