• Haberler
  • Gündem
  • Afyon'un duyarlı sivil toplum kuruluşları yangın bölgesinde

Afyon'un duyarlı sivil toplum kuruluşları yangın bölgesinde

Afyon İHH Arama Kurtarma Birimi ile AKUT Arama Kurtarma Derneğine bağlı ekipler yangın bölgelerinde verilen mücadeleye katıldı   Afyon İHH Arama Kurtarma biriminden 7 kişilik ekip Isparta’daki yangınlarda mahsur kalanlara yardım amacıyla yola çıktı. Ayrıca Dr. Mehmet Bülent Uğurluoğlu da yangınlarla mücadele de AKUT Arama Kurtarma Derneği'nin var gücüyle Türkiye'nin birçok şehrinde aralıksız çalıştığını kaydetti. [&hellip]

Afyon İHH Arama Kurtarma Birimi ile AKUT Arama Kurtarma Derneğine bağlı ekipler yangın bölgelerinde verilen mücadeleye katıldı

Afyon İHH Arama Kurtarma biriminden 7 kişilik ekip Isparta’daki yangınlarda mahsur kalanlara yardım amacıyla yola çıktı. Ayrıca Dr. Mehmet Bülent Uğurluoğlu da yangınlarla mücadele de AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin var gücüyle Türkiye’nin birçok şehrinde aralıksız çalıştığını kaydetti.
“ACİL LOJİSTİK
İHTİYAÇLAR VAR”
AKUT Arama Kurtarma Derneği Genel Kurul Delegesi ve Bilgi Teknolojileri Birim Sorumlusu Mehmet Bülent Uğurluoğlu şunları kaydetti: “Malumunuz üzere ülkemizin birçok bölgesi hala yoğun yangın tehdidi altındadır. Birçok kurumumuz gibi, benimde gönül verdiğim ve yıllarca kurucu ekip liderliği yaptığım, şuanda da genel kurul delegesi ve Bilgi Teknolojileri Birim Sorumlusu olduğum, tamamen gönüllülerden oluşan AKUT Arama Kurtarma Derneği de var gücü ile ülkemizin birçok şehrinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Olayın gittikçe büyümesi, müdahale ve kontrolünün oldukça güç olması nedeni ile lojistik ihtiyaçlarımızda artmaktadır. Bu nedenle, önemli ve güncel lojistik malzeme ihtiyaç listemizi paylaşmak istiyorum. Lütfen bulunduğunuz gruplarda paylaşmanızı ve elinizden gelen bir yardım olursa da, bu önemli günlerde esirgememenizi rica edeceğim.”
“ACİL İHTİYAÇLAR LİSTELENDİ
Uğurluoğlu güncel lojistik malzeme ihtiyaçlarını şöyle sıraladı: “Gaz maskesi 100 adet 526 TL Honeywell marka. Temiz hava solunum seti 530 euro artı KDV 10 adet. Gogole gözlük adedi 35 TL 200 adet. Kaçış maskesi dragger parat 15 adet 150 dolar. Orman yargınları sar personel seti bin 200 dolar 20 adet. PBİ yanmaya dayanıklı yüksek kıyafet 100 adet 1000 TL. Yanmaya dayanıklı ayakkabı 200 adet bin 800 TL. Motorlu benzinli testere on adet 3 bin TL. Kısa sap ateş küreği 100 adet. Kesin kafa lambası Aktic tica 700 TL. Uydu telefonu dinlersen marka 10 bin TL 8 adet. Şimdiden sonsuz teşekkürler.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme