• Haberler
  • Genel
  • “Afyon’un denizi”ne gemi, Temmuz’da inecek

“Afyon’un denizi”ne gemi, Temmuz’da inecek

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Akarçay projesinin tamamlayıcı unsuru olan gemilerin, Temmuz ayı içinde faaliyete başlayacağını kaydetti Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun “Afyon’a deniz getirdik” diyerek anlattığı Akarçay projesinde, önemli bir aşamaya geçildi. Vatandaşların şimdiden gözdesi hâline gelen Akarçay’a gemilerin ineceği açıklandı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Osmangazi Mahallesi’nde konuyla ilgili açıklamada “Belediye [&hellip]

"Afyon'un denizi"ne gemi, Temmuz'da inecek

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Akarçay projesinin tamamlayıcı unsuru olan gemilerin, Temmuz ayı içinde faaliyete başlayacağını kaydetti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun “Afyon’a deniz getirdik” diyerek anlattığı Akarçay projesinde, önemli bir aşamaya geçildi. Vatandaşların şimdiden gözdesi hâline gelen Akarçay’a gemilerin ineceği açıklandı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Osmangazi Mahallesi’nde konuyla ilgili açıklamada “Belediye Başkan adayı iken, ilimize birçok söz verdik. Spor Kompleksi, 26 Ağustos Tabiat Parkı dedik, Müze dedik, Atıksu Arıtma Tesisi dedik, Bilgi Evleri dedik, Pazaryeri dedik, Hanımlar Lokali dedik, Hobi Bahçeleri dedik, hepsini ya yaptık bitirdik, ya da başladık. Ama bunların içerisinde bir tanesi var ki; sadece bu bölgeyi değil, Afyonkarahisarımızın tamamını ilgilendiren bir Akarçay projesi. Biz bu projeyi söylediğimiz zaman birçok kişi inanmadı. Önce, ‘böyle bir proje olmaz’ dendi. Hamdolsun bitti, biz peyzaj çalışmalarına başladık bu seferde ‘Sayın Başkan milleti kandırıyor, orada su mu var ki, gemi yüzdüreceksin” dediler. Biz bu sözleri çürütmek için geçen sene hiç yağmur olmadığı halde Akarçay’ı tamamen doldurduk. Akarçay’ın dere kısmında suların dans edeceği fıskiyeler yaptırıyoruz. Suyu kısmen boşalttık. Temmuz ayının başında hem suyu tamamen dolduracağız, tüm fıskiyelerimiz çalışmaya başlayacak hem de gemilerimiz sefere başlayacak” dedi.
“İKİ KEZ ÖDÜL ALDI”
Akarçay’ın kentin dört bir tarafından gelen vatandaşlarca büyük rağbet gördüğünü ifade eden Başkan Burhanettin Çoban; “Akarçay projemiz iki ayrı ödül aldı. Bir tanesi bizzat Başbakanımız tarafından yapılan kontroller neticesinde ödüle layık görüldü, bir diğeri ise Türkiye’de tanınmış profesörlerin değerlendirmeleri sonunda Kentsel Tasarım ve Peyzaj dalında Yılın İl Belediye Başkanı ödülünü aldık” diye konuştu. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Uydukent’e kazandırılan Bilgi Evi’nin sadece öğrenciler için değil, anne ve babaların eğitim ve çeşitli kurslar alacağı bir mekân olduğunu söyledi. Yaz tatilinin gelmesiyle birlikte ilköğretim okulu öğrencilerine sürpriz hazırladıklarını ifade eden Başkan Çoban, iki yıldır geleneksel hale gelen bisiklet dağıtımının bu yıl da yapılacağını söyledi. Çekilecek kura ile ailesinin gelir düzeyi düşük olan 444 öğrenciye bisiklet hediye edileceğini hatırlatan Başkan Burhanettin Çoban, noter huzurunda yapılacak çekilişin ardından dağıtımı yapılacak 444 adet bisiklet için başvuruların 27 Haziran’da sona ereceğini bildirdi.
ÇOBAN’A SEVGİ GÖSTERİLERİ
Öte yandan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a ziyaret ettiği Osmangazi Mahallesi’nde vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu. Başkan Çoban, değişim ve gelişimde sürekliliği yakalayarak, sosyal belediyeciliğin hayat bulduğu, şeffaf belediyecilik anlayışı çerçevesinde belediye hizmetlerini şehrin her noktasına ulaştırmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve ekibini mahallelerinde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Osmangazi Mahallesi Muhtarı İbrahim Yıldız, Afyonkarahisar Belediyesi’nin hizmette çığır açtığını söyledi. Muhtar Vekili Arif Zenger ise gerek Belediye, gerekse hizmet aldığı tüm kuruluşlarla sıcak ilişkiler geliştirdiklerini vurgulayarak, mahallede yol sorunu kalmadığı gibi, oluşturulan mahalle fırını ve muhtarlık binasından dolayı Başkan Çoban’a teşekkür etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme