Afyon’un da peri bacaları var

Afyonkarahisar’da yaşıyor olmasına rağmen bir çok Afyonkarahisarlı memleketlerinde peri bacaları bulunduğunu bilmiyor. İhsaniye’nin Kıyır köyünün sırtını yasladığı dağın eteklerinde, Ayazini beldesi etrafında, Göynüş Vadisi ve Demirli Köyü civarında, Bayramalilerköyü çevresinde, Döğer beldesinin eski Döğer ve Asar Kale bölgelerinde Üçlerkayası çevresinde, Afyonkarahisar’ın doğal zenginliklerinden olan şapkalı ve şapkasız peri bacalarını görmek mümkün Volkanik arazi üzerinde bulunan [&hellip]

Afyon'un da peri bacaları var

Afyonkarahisar’da yaşıyor olmasına rağmen bir çok Afyonkarahisarlı memleketlerinde peri bacaları bulunduğunu bilmiyor. İhsaniye’nin Kıyır köyünün sırtını yasladığı dağın eteklerinde, Ayazini beldesi etrafında, Göynüş Vadisi ve Demirli Köyü civarında, Bayramalilerköyü çevresinde, Döğer beldesinin eski Döğer ve Asar Kale bölgelerinde Üçlerkayası çevresinde, Afyonkarahisar’ın doğal zenginliklerinden olan şapkalı ve şapkasız peri bacalarını görmek mümkün

Volkanik arazi üzerinde bulunan İhsaniye, İscehisar, Bayat ve Bolvadin ilçelerinde değişik biçimlerde, şapkalı veya şapkasız çok sayıda peri bacaları bulunduğunu biliyor muydunuz?
Bunlardan Bolvadin ilçesine bağlı Özburun kasabasının Minareli Deresi’nde yer alan peri bacaları, diğer yörelerdeki peri bacalarından farklı oluşumlarıyla dikkat çekiyor. Ayrıca Bayat ilçesinin İnpazarcık mevkii ile Mekân Yaylası’nın karsısında bulunan Eyerli Dagı’nm yamaçlarında peri bacalarına rastlanılıyor.
Peri bacalarının en yoğun olduğu bölgeler ise, İscehisar ilçesinin Şeydiler beldesinden başlayarak İhsaniye ilçesinin Döğer beldesine kadar uzanan ve Afyonkarahisar Valiliği tarafından yaptırılan Turizm Kuşağı Yolu ile birbirine bağlanan güzergâh çevresinde görülüyor.
İscehisar ilçesi Şeydiler beldesinin içinde ve çevresindeki vadilerde irili ufaklı çok sayıda peri bacası bulunuyor. Afyonkarahisar-Ankara karayolunun kenarında bulunması nedeniyle ulaşımı kolay olan bölgenin yanı sıra Karakaya köyünün Veliler mahallesinde, Ağın Dagı’nın eteklerindeki kaya yerleşimlerinin önünde, Çatağıl köyüne 2 kilometre kala orman içinde bulunan Ornaş Kayalıkları civarında bol miktarda peri bacaları bulunuyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme