'Afyon'un birinci problemi trafik'

Zafer Meydanı'ndaki sosyal tesislerin yakında hizmete başlayacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kentsel Dönüşüm projeleri ile ilgili çalışmaların sürdüğünü bildirdi. 1. Sanayi'nin taşınması ile ilgili şimdilik bir gelişme olmadığını belirten Başkan Zeybek, 'Esnafımızla her konuda istişare ediyoruz. Ücretli otopark ve kaldırımlardaki düzenlemeleri de esnafımız istedi, biz uyguladık' dedi   Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kocatepe [&hellip]

Zafer Meydanı’ndaki sosyal tesislerin yakında hizmete başlayacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kentsel Dönüşüm
projeleri ile ilgili çalışmaların sürdüğünü bildirdi. 1. Sanayi’nin taşınması ile ilgili şimdilik bir gelişme olmadığını belirten Başkan Zeybek, “Esnafımızla her konuda istişare ediyoruz. Ücretli otopark ve kaldırımlardaki düzenlemeleri de esnafımız istedi, biz uyguladık” dedi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kocatepe Gazetesi muhabirine şehir gündeminde yer alan konuları değerlendirdi.
“SOSYAL TESİSLER YAKINDA HİZMETTE”
Başkan Zeybek Zafer Meydanı’ndaki Belediye Sosyal Tesisleri’nin hizmete açılması için işletme içerisindeki malzemeleri tedarik etme aşamasında olduklarını açıkladı. Sosyal tesislerin malzeme tedariki ve hizmet gereksinimlerinin tamamlanmasıyla hizmet vermeye başlayacağını bildiren Zeybek, “Malzemeleri tedarik ettikten sonra Zafer Meydanı’ndaki Sosyal Tesislerimizi inşallah hizmete açacağız. Orada da NO 03 Fırından’ın mini bir şubesi ile imalatları halkımızla buluşturacağız. Böylelikle halkımıza kaliteli hizmet vermeye gayret sarf edeceğiz. Eski Devlet Hastanesi yanındaki park içerisinde inşaat halinde bulunan bina bilindiği üzere Yüntaş A.Ş.’ye aittir. Orayı da Yüntaş A.Ş. ile birlikte inşallah ilerleyen günlerde hizmete alacağız.” dedi.
“ÜCRETLİ OTOPARKI ESNAF İSTEDİ”
Şehir içerisinde yol kenarlarında ücretli otopark uygulamasının genişletilip, son olarak Kurtuluş Caddesi’nin de uygulamaya dâhil olmasıyla yeni bölgelerin de ücretli otoparka dâhil edilmesi durumunu yorumlayan Zeybek, “Şehir içerisinde en çok parklarla sıkışık olduğumuz alanlardan birisi Ambaryolu’nun Yeşilyol Caddesinden itibaren ki alt kısmıydı. Kurtuluş Caddesi ile birlikte orasını da ücretli hale getirdik. Çünkü esnaftan böyle bir talep vardı. Esnaf başka türlü mal indirip bindiremediğinden, dükkânlarına rahat girip çıkamadıklarından, araç park edemediklerinden yakınıyordu. Esnaf park yapan araç sahiplerinin araçlarını bırakıp, akşama kadar almamaları nedenli çok sıkıntı çektiğini bize bildirdi. Bu nedenle araç parklarının ücretli olmasını talep ettiler. Biz de Belediye Meclisimizden aldığımız karar gereği buraları ücretli hala getirdik.” diye konuştu.
“AFYON’DA BİRİNCİ PROBLEM TRAFİK”
Minibüs güzergâhlarında kısmi bir düzenleme yapıldığını dile getiren Zeybek, “Belediyemizin Trafik Komisyonundaki arkadaşlarımız yeni bir çalışma gerçekleştiriyorlar. Çevre illerde trafik sorunu nasıl halledilmiş bu hususta bir rapor hazırlanıyor. Büyük şehirlerden birinde trafik sorununu çözen uzman bir arkadaş var. Ben o Büyükşehir Belediye Başkanımızla da görüştüm. Gerekirse o arkadaşı bir aylığına geçici de olsa Belediye’ye alıp trafik sorununun çözüm yolu ile ilgili bir rapor hazırlatıp inşallah sorunu çözeceğiz. Afyon’da bizim birinci öncelikle problemimiz trafiktir.” şeklinde konuştu.
“GENİŞ KALDIRIMDA 50 CM,
DAR KALDIRIMDA 30 CM İZİN”
Kaldırım işgallerinin hemen herkesçe yakından bilindiğini dile getiren Zeybek şöyle konuştu:
“Kaldırım işgalleri herkesçe malumdur. Bilindiği üzere neredeyse kaldırımların tamamına yakını kapatılıyordu. Bunu hemen yaptık oldu anlayışından ziyade ilk etapta zabıta arkadaşlarım tarafından esnaflarımız sözlü şekilde uyarıldı. Gerekli ikazlar yapıldıktan sonra yazılı bir ikaz gönderildi. Daha sonra da cezai işlem uygulanmaya başlanıldı. Esnaf Odaları Başkanımız bize gelip bu problemi nasıl halledebiliriz diye sorduğunda; araştırma yaptığımı bildirdim. Üç gün sonrasında tüm Esnaf Odası Başkanlarımızı Belediyemizde toplayıp istişare ettik. Komşu il Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kaldırımda 40 santimetrelik kullanım alanına izin vermiş. Ben de bunu örnek gösterip burada 40 santimetre verebileceğimi söyleyince onlarda 50 santimetrelik kullanım alanı talep ettiler. Her yer için 50 santimetrelik kullanım alanı veremeyeceğimi söyledim. Çünkü dar kaldırımlarımız var. Vatandaşın da rahat yürüyebilmesi gerekiyor. Kaldırımın geniş olduğu yerlerde 50 santimetreye izin verirken diğer yerlerde 30 santimetreye izin verebileceğimizi söyledim.”
“ESNAFI TEŞKİLAT
BAŞKANLARI TAKİP EDECEK”
“Herkes bilir ben sabah akşam yürüyerek ulaşımımı sağlıyorum” diyen Zeybek şunları söyledi: “Esnafın içerisindeyim, yolda geçerken bastonlu amcalar yakamdan tutup bastonlarını göstererek ‘Ben nereden yürüyeceğim?’ diyorlardı. Haklılar, bunları anlattım. Empati yapılmasını istedim. Seçim çalışmalarımız sırasında Belediye’yi ortak akılla idare edeceğiz, istişareye önem vereceğim demiştim. Şimdi bunu yapıyoruz. Esnaf Odalarının Başkanları kendileriyle birlikte karar aldığımız için bundan çok memnun oldular. ‘Başkanım böyle toplantıları her 3 ayda bir gerçekleştirelim. Bizler de her türlü riski almaya hazırız. Esnaflarımızı bir bir kendimiz uyaracağız. Takibini yapacağız.’ dediler. Ben de Allah razı olsun dedim. İnşallah her 3 ayda bir esnaflarımızla bir araya geleceğiz.”
“KENTSEL DÖNÜŞÜM
ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”
Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Zeybek, “Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Afyonkarahisar ziyaretinde Belediye’nin İmaret Camii arkasındaki alanda yaptığı projeyi kesinlikle onaylatmayacağını söylemişti. Yatay mimariye izin vereceğini ifade etti. Şu anda TOKİ çalışmalarına başladı. Zannederim proje ihalesi de yapıldı. Projeyi yürütenlerle bir görüşme yaptık. Çalışmalar devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
“ANITPARK ÖNÜNDEKİ EKMEK
NOKTASI YEŞİL ALANA DÖNÜŞECEK”
Ekmek dağıtım noktalarının değiştirileceğine yönelik açıklama yapan Zeybek sözlerine şöyle devam etti:
“Ordu Bulvarı üzerinde Vakıf İş Hanı üzerinde kalan alanda bir ekmek dağıtım noktası vardı. Bilindiği üzere inşaatı tamamlanmak üzere olan o bina Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce otel olarak açılacak. Burada bir ekmek dağıtım noktamız var. Zaten otel önünde böyle bir nokta olmaz. İnşallah bu ekmek dağıtım noktasını merkezi olmayan uygun bir yere almayı düşünüyorum. Anıtpark önünde yer alan ekmek dağıtım büfesini de yıkıp orayı da yeşil alan yapacağım.”
“ERENLER YAPILAŞMA
BİTİNCE ÇİÇEK GİBİ OLACAK”
Erenler’le birlikte 10 köyün mahalle statüsünde merkeze bağlandığını belirten Zeybek şu ifadelere yer verdi:
“Bunlardan biri olan Küçükçobanlı köyümüz itirazda bulunmuştu. Mahkeme yürütmenin durdurulması yönünde karar verdi. Bu karar diğer köylerimiz içinde emsal teşkil etti. Biz ve İçişleri Bakanlığı itiraz etti. Yargıtay’dan henüz netice gelmedi. Ben Erenler’e gittiğimde aynen şunu söyledim, ‘Burada yapılaşma henüz bitmedi. Yapılaşmada bitmeden adam gibi bir çalışmaya girmek fuzuli bir israftır. Çünkü asfalt yapıyorsunuz yanında bir inşaat başladığında cayır cayır kazıyorlar heder oluyor.’ dedim. Bu nedenle buraları tamirlerle geçiştirelim inşallah yapılaşma bittikten sonra burayı adam gibi çiçek gibi bir hale getirelim niyetindeyiz. Zaten Erenler’de yeşil alanı olan bir tane parkımız var. Orayı düzenliyoruz. Erenler Mahallemizin bitiminde bir Kız Yurdu var. Onun arkasında 20 bin metrelik bir yeşil alanımızı park olarak düzenleyeceğiz. İnşaatına başladık. Orayı da mini bir Millet Bahçesi haline getirip oradaki öğrencilerimizin, vatandaşımızın kullanımına açacağız.”
“SANAYİLERE YÖNELİK
ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”
Hali hazırdaki 1. Sanayi ile ilgili bir çalışmanın olmadığını belirten Zeybek, “Daha önceki Belediye Başkanı olan arkadaşımız orayla ilgili bir çalışma gerçekleştirdi. Esnaflarla aralarında bir anlaşmazlık vuku buldu. İnşallah ileride hem esnaflarımızı hem de Belediyemizi memnun edecek bir çözüm yolunu müştereken bulacağız. 2. Küçük Sanayi Sitesi’nin arkasındaki yerle alakalı da bir kısmı zannediyorum ki Geri Dönüşümcülere tahsis edilmiş. Orada bir arkadaşımızın bir çalışması var. İnşallah alt yapıyı halledersek orayı hizmete açacağız. 3. Sanayi ile ilgili çalışmalarda devam etmektedir.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme