• Haberler
  • Gündem
  • Afyon'un bağrından kopan Limit markasının ilk özel okulu Afyon'a kuruldu: Limit Okulları Afyon'a kaliteli eğitimi getirecek

Afyon'un bağrından kopan Limit markasının ilk özel okulu Afyon'a kuruldu: Limit Okulları Afyon'a kaliteli eğitimi getirecek

Afyon Limit Okulları Kurucu ortaklarından Ali Yavuz, kayıt döneminde okul hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgi verdi.Burcu Aydın: Önce sizi sonra Afyon Limit Okullarını tanıyalım.Ali Yavuz: 2002 yılından beri eğitimciyim. Şahsımın 17 yıllık dershane hayatından sonra 2018-2019 eğitim öğretim döneminde özel okul anlamında Limit Okullarını Afyonkarahisar'a kazandıran kurucu ortaklardan bir tanesiyim. Aynı zamanda Tarih Öğretmeniyim. Diğer [&hellip]


Afyon Limit Okulları Kurucu ortaklarından Ali Yavuz, kayıt döneminde okul hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgi verdi.
Burcu Aydın: Önce sizi sonra Afyon Limit Okullarını tanıyalım.
Ali Yavuz: 2002 yılından beri eğitimciyim. Şahsımın 17 yıllık dershane hayatından sonra 2018-2019 eğitim öğretim döneminde özel okul anlamında Limit Okullarını Afyonkarahisar’a kazandıran kurucu ortaklardan bir tanesiyim. Aynı zamanda Tarih Öğretmeniyim. Diğer kurucu ortaklar; Veysel Avşar, Murat İncirkuş’tur. Afyonkarahisar’da kurucu temsilcisi olarak üç kişiyiz. Üçümüzde eğitimciyiz. Limit Okulları İstanbul merkezlidir. Ancak 2009 yılında Limit Okulları, yani Limit markası aslında yayın olarak ortaya çıktı. Limit markası Afyon’dan doğmuş bir marka. 2009-2013 yılları arasında Afyon’da yayın hayatına devam edip 2013 yılından sonra İstanbul’a gidip bu alanda ki faaliyetini devam ettirmiş bir yayın kuruluşudur. Bugün Türkiye’nin hemen hemen her ilinde, her ilçesinde Limit Yayınları tüm üniversite sınavlarına hazırlık yapan, lise sınavlarına hazırlanan öğrencilerin ulaşabildiği en kaliteli yayın grubundan bir tanesidir.
Burcu Aydın: Bünyenizde başkaca hizmetler sözkonusu mu?
Ali Yavuz: Bünyemizde şu anda 62 tane özel öğretim kursu da bulunuyor. Limit yayıncılıkla başladı, dershanecilikle yeni ismiyle de özel öğretim kursu olarak devam etti. 2018-2019 eğitim öğretim döneminde ise özel okulculuğuna başladılar. Şu an itibariyle Limit markasının ilk özel okulu Afyon’da kuruluyor. Markanın doğduğu il Afyon olunca yatırımı da buraya yapıyorlar. Afyon’da doğdu ve özel okulculuğu da burada başlattık. Şu anda Kütahya Limit Koleji açıldı. Elazığ Limit Koleji tamamlanıyor. Ankara Batıkent Limit Koleji yapıldı. Denizli de şu an çalışmalarımız devam ediyor ve İstanbul’da şu an genel merkezin yaptığı bir Limit Okulları çalışması devam ediyor. İnşallah kısa sürede Türkiye genelinde büyük bir marka haline, zincir okul haline dönüşeceğiz.
Burcu Aydın: Limit Okullarının diğer özel okullarından farkı nedir? Karar verme aşamasında olan öğrencilere ve velilere tavsiyeniz nedir?
Ali Yavuz: Limit Okulları bir iddia ile ortaya çıktı. Biz akademik yönümüz çok güçlü dedik. Biz Afyonkarahisar’da 17 yıldır dershanecilik sektöründe var olup, bu alanda kaliteli hizmet vermiş bir eğitim kuruluşuyuz. Eğitimciler Kurs Merkezi ve Hedef Kurs Merkezi de bizim bünyemizdedir. Yıllardır gerek TEOG’da gerekse lise hazırlık sınavlarında gerekse üniversite hazırlık sınavlarında dereceler elde eden iyi işler yapan kaliteli eğitim kurumlarıydık. Bugün öğrenci Fen Lisesini de kazansa son sınıfta bize geliyor. Bizimle beraber üniversite sınav hazırlığı yapıyordu. Biz burada dershanede ki tecrübemizi, kalitemizi özel okulculuğa taşımaya karar verdik. Özel okulculukta genellikle bir kampus konsept anlayışı var. Sosyal faaliyetler, sportif ve sanatsal faaliyetler çok fazla olur. Bu yönler ortaya çıkarken bir kimlik kazandırılmaya çalışıyorlar. Limit Okullarında bunlar zaten var. Ama biz diyoruz ki; Olması gerektiği kadar olsun. Bizi diğer okullardan ayıran en önemli özellik akademik yönümüzdür. Biz gerçekten bizi tercih eden bir öğrenciye lise birinci ve ikinci sınıfta yani 9’ncu ve 10’ncu sınıfta elbette diğer okulların verdiği kadar sosyal-kültürel faaliyetler üzerinde duracağız. Ama ders anlamında öğrencilerimize temeli iyi atacağız. 11 ve 12’nci sınıfa gelen öğrencilerimiz için bizim asli çalışma alanımız üniversiteye hazırlık olacak. Bizim özel okulumuza gelen çocuk iyi bir devlet üniversitesine ve iyi bir bölüme gidecek. Akademik eğitimini kaliteli alacak diyoruz. Mevcut eğitim kurumlarımızla birlikte Limit Okullarını destekliyoruz. Limit Okullarını tercih eden bir öğrenci aynı zamanda Eğitimciler Hedef Kurs Merkezinin de öğrencisi sayılacak. Bu alanda bütün desteklemeler yapılacak. Baştan sona çekirdekten öğrenci yetiştireceğiz. Lise birinci sınıftan son sınıfa kadar bizim işimiz akademik eğitim ve biz bunu çok önemsiyoruz.
Burcu Aydın: Öğrenci kabulü için prensipleriniz neler?
Ali Yavuz: Limit Okullarında güvenli bir ortam var. Bunu her yeri geldiğinde söylüyoruz. Okulumuza her öğrencinin kaydı yapılmıyor. Bu konuda özellikle seçici davranıyoruz. Ahlaklı bir nesil yetişmesi için kötü alışkanlıklardan uzak durulması konusunda da azami hassasiyetimiz var. Kaliteli bir lise eğitim vererek öğrencilerimizi üniversiteye kadar takip edeceğiz. Sadece müfredatın gereklerini yerine getirmekle yetinmeyip seçici özellikler çerçevesinde öğrenci yetiştireceğiz.
Burcu Aydın: Okul tercih döneminde vereceğiniz mesaj nedir?
Ali Yavuz: Şu anda okul tercih dönemindeyiz. Yeni değişen bir sınav sistemi oldu. Çocuklarımız ortaokul sın sınıftan liseye geçişte bir sınava girdiler. Burada maalesef bazı planlama hatasıyla nitelikli okul, niteliksiz okul ayırımına gidildi. Ne yazık ki doğru bir uygulama olmadı. Çocuklarımızın tercih alanları çok daraltıldı. Afyon merkezde 6 okul tercih edilebilir duruma getirildi. Bu durum moral ve motivasyonları çok düşürdü. Çoğu öğrenci ilk yerleştirmede umduğunu bulamadı. Bu alanda telafi çalışmaları yapılsa da insanların kafası çok karıştı. Devlet okullarında nitelikli ve niteliksiz ayırımı kafa karışıklığına neden oldu. Biz özel okuluz, bizde böylesi bir ayırım yok. Bizde herkes özeldir. Bizi tercih eden her öğrenci umduğu güvenli kaliteli eğitimi mutlaka bulacaktır. Tavsiyemiz; Özel okul seçerken sadece maddi boyuta bakılmamasıdır. Devletimiz artık ciddi anlamda teşvikler veriyor. Çok pahalı zengin kesime hitap eden bir anlayış kalmadı. Bugün sadece anne ve baba çalışıyor bile olsa bir evin bir çalışanı dahi olsa çocuklarını özel okula gönderebilirler. Afaki bir durum sözkonusu değil. Ekonomik olarak kimse zorlanmıyor. Zaten devlet 5 bin TL oranda teşvik veriyor. İnsanlarımız gelip bilgi alıp kararlarını netleştirsin.
Burcu Aydın: Nakil öğrenci kabul ediliyor mu?
Ali Yavuz: Nakil dönemindeyiz. Öğrenci hangi okulu kazanırsa kazansın mutlaka nakil olabilir. Limit Okulları olarak iddialıyız. Kısa süre içerisinde inşallah bireysel ve kitlesel başarıda Limit Okulları Afyon’a kaliteli bir eğitim getirecek. Rekabet ortamını arttıracağız. Güçlüyüz, ‘Türkiye genelinde güçlü yayın ve akademik kadrolu eğitimin adı Limit Okulları’ diye sloganla ortaya çıktık. Biz bu sloganın arkasındayız. Türkiye genelinde güçlü bir yayın ağımız ve güçlü bir akademik kadromuz var. Güçlü bir eğitim anlayışıyla çocuklarımızın inşallah sürekli yanında olacağız. Afyon’da doğan Limit Okulları iddiasıyla ülke sathı mahalline yayılıyor. >> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Bakmadan Geçme