• Haberler
  • Gündem
  • 'Afyon'u üreme sağlığı merkezi haline getireceğiz'

'Afyon'u üreme sağlığı merkezi haline getireceğiz'

Özel Dr. Fatih Öğüç Fertillife Afyon Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Fatih Öğüç, hastaya bakışını ve hizmet anlayışını Kocatepe Gazetesi muhabirine anlattı.Burcu Aydın: Özel Telek Kadın Doğum Hastanesi Tüp Bebek Merkezini devir alarak Özel Dr. Fatih Öğüç Fertillife Afyon Hastanesi ismi ile hizmet veriyorsunuz. Afyonkarahisar'daki hizmet durumunuzu [&hellip]

Özel Dr. Fatih Öğüç Fertillife Afyon Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Fatih Öğüç, hastaya bakışını ve hizmet anlayışını Kocatepe Gazetesi muhabirine anlattı.
Burcu Aydın: Özel Telek Kadın Doğum Hastanesi Tüp Bebek Merkezini devir alarak Özel Dr. Fatih Öğüç Fertillife Afyon Hastanesi ismi ile hizmet veriyorsunuz. Afyonkarahisar’daki hizmet durumunuzu nasıl tanımlarsınız?
Dr. Fatih Öğüç: 25 kişilik ekibime Op. Dr. Mehmet Telek ağabeyimizin büyük bir emek, zaman ve çalışkanlıkla oluşturduğu 65 kişilik ekibi de eklendi. En iyi şekilde sağlık hizmetlerini yürütme çabası içerisinde olan bir sağlık ordusunun başındayız. Mehmet Telek ağabeyimiz çok büyük bir emekle zamanında hepimizin hayrete düştüğü büyük bir adımla bölgenin ilk Tüp Bebek Merkezini kurmuş gerçekten çok değerli bir müteşebbistir. Çok iyi bir hekimdir. Çok değerli bir Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanıdır. İnsan ilişkileri de iyi olan çok müstesna bir toplum lideridir. Mehmet ağabeyi yaklaşık 20 yıldır tanıyorum. Eskişehir’de uzun yıllar çalıştığım için ortak hastalarımız ve çevrelerimiz oldu. Benim Eskişehir’de, Afyon’da, Bilecik’te, Kütahya’da, Konya’da infertillife ve çocuk sahibi olma konusunda çok yoğun çalıştığımdan fazla sayıda hastam ve hasta çevrem var. O yüzden Afyon’da benim için bir ilgi alanıdır. Mehmet ağabeyin hastaneyi birine devir etmeyi düşündüğünde adaylardan biri de bendim. Sonuç itibariyle kişilik uyumumuz ve birbirimize olan vaatlerimiz doğrultusunda bir araya geldik. Sonuç olarak Allah bize nasip etti ve Telek Sağlık Hizmetlerini biz satın aldık.
Burcu Aydın: Telek Sağlık Hizmetleri Şirketini devir alıp yolunuza Özel Dr. Fatih Öğüç Fertillife Afyon Hastanesi olarak devamla amacınız nedir?
Dr. Fatih Öğüç: Bizim amacımız Afyon’u bir Üreme Sağlığı Merkezi haline getirmektir. Özellikle tüm Türkiye de çocuk sahibi olmak isteyen hatta dünya çapındaki çiftleri Türkiye’nin en gözde en ileri teknolojisi ve en iyi başarı oranlarıyla sağlıklı bir merkezle buluşturmak istiyoruz. Afyon bence bu konuda çok önemli bir noktadır. Çünkü Afyon bilindiği üzere çok önemli bir coğrafi kavşakta yer alıyor. Aynı zamanda kültürel bir kavşaktır. Bunun dışında çok güçlü bir ekolojik dengesi var. Doğa çok temiz. Sanayileşmesinin az olması, hava değerlerinin çok sağlıklı olması tüp bebek ve üreme sağlığı açısından çok değerli unsurlardır. Özellikle hava kirliliği ve sosyal kirliliğin çok yoğun olduğu alanlarda ne yazık ki ne kadar ileri teknoloji de kullanılsa tüp bebeklerde ki başarı oranı oldukça düşüyor. Tüm Türkiye hatta dünya çapında çiftleri Türkiye’nin en gözde, en ileri teknolojisi ve en iyi başarı oranlarıyla sağlıklı bir merkezle buluşturmak istiyoruz. Özellikle hava kirliliğinin, sosyal kirliliğin çok yoğun olduğu alanlarda ne yazık ki ne kadar yüksek teknoloji de kullanılsa tüp bebeklerdeki başarı oranı oldukça düşüyor. Bu durumu sanayileşmiş ülkelerdeki Tüp Bebek Merkezlerinde çok sık görüyoruz. Afyon tüm bu nedenlerle bizim pazarımıza yakın olduğu için çok değerli bir alandır. İnşallah burada büyümeyi hedefliyoruz.
Burcu Aydın: Sağlık hizmetleri sunduğunuz başka birimler bulunuyor mu?
Dr. Fatih Öğüç: Acıbadem Grubundan ayrıldıktan sonra İstanbul’da Oto Jinemed Fertillife ve Afyon’da da Özel Dr. Fatih Öğüç Fertillife Afyon Hastanesi olmak üzere iki tane Tüp Bebek Merkezinin hem sahibi hem de direktörüyüm. Logomuzdaki mavi ve yeşil renkler dünyadaki verimliliğin sembolize ediyor. Üreyebilen, çoğalabilen anlamına gelirken renklerimizle dünyada ki o güzel verimliliği temsil eden mavi ve yeşildir. Bunlarla ülkemizi sağlık sektöründe kendi dalımızda en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Dünya sağlık turizminde özellikle çocuk sahibi olmakta zorluk çeken aileler için bir ev olmak istiyoruz. Eski adıyla Telek Hastanesi gerçekten çok güzel bir hastanedir. Çok düşük enfeksiyon oranları olan anne bebek ölümünün sıfır olduğu bir hastanedir. Amacımız bu durumu daha da ileriye götürmektir. Daha yüksek gebelik oranlarıyla sağlık hizmetlerinden memnun, hastalar yaratmaktır.
Burcu Aydın: Yurt dışından hasta kabulünüz var mı?
Dr. Fatih Öğüç: Yurt dışından özellikle Özbekistan, Rusya, Afrika ülkeleri, Jiguti, Fas ve Cezayir olmak üzere bu bölgelerden çok yoğun hastalarımız var. Yurt dışından gelen beş hastamızı burada ameliyat ettik. İstanbul’dan oldukça fazla sayıda hastamız burayı tercih ediyorlar. Çünkü ekonomik anlamda burası daha rahat bir yerdir. Özellikle havaalanının buraya yakın oluşu ve İstanbul halkının bize olan güveni sadece sağlık turizmi için buraya gelen yabancı hastaların yanında Türkiye’de metropollerde ki hastaların da Afyon’u tercih etmesine neden olacaktır diye düşünüyorum. Dünyanın her yerinde çocuk sahibi olma zorluğu çeken çiftler başarıya ve sağlıklı çocuğu onlara verecek olan ünitelere koşarlar. Bunun nerede olduğunun bir önemi yoktur. İnşallah yeni ismi ile Özel Dr. Fatih Öğüç Fertillife Afyon Hastanesi tüm Türkiye ve dünya da yüksek başarılı gebelik oranlarıyla verdiği hizmetle anılacaktır.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Dr. Fatih Öğüç kimdir?

Dr. Fatih Öğüç, 1967 yılında dünyaya geldi. 1991 yılında Hacattepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Dr. Öğüç, 1996 yılında Trakya Üniversitesi’nde ihtisasını kazandı. Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanlığını 1996 yılından itibaren yapan Öğüç, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde çalıştı. En son Eskişehir Hava Hastanesi, Eskişehir Devlet Hastanesi ve ardından Eskişehir Acıbadem Hastanesi Tüp Bebek Sorumluluğunu yürüten Öğüç, 2016 yılı itibariyle hem Acıbadem Hastanesi’nin hem de Internationel Tüp Bebek Merkezi Sorumluluğuyla devam eden bir kariyere sahip. Dr. Öğüç, Haydar Kıvanç, Gülce, Defne ve Namık Atilla isimlerinde toplam 4 çocuk babasıdır. 

Bakmadan Geçme