Afyon'u, 'turizm' marka şehir yapacak

Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Ömer-Gecek-Gazlıgöl Turizm Alanı'nın Sağlık Turizmi Potansiyeli ve Markalaşma Stratejisi hazırlandı Ömer-Gecek-Gazlıgöl turizm havzası, Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle belirlenen stratejiye göre tanıtılıp markalaştırılacak. Ömer-Gecek-Gazlıgöl Turizm Alanı'nın Sağlık Turizmi Potansiyeli ve Markalaşma Stratejisi'nde bir sunuş yazısı yazan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 'Afyonkarahisar'da bulunan kamu kurumları, şehir yöneticileri ve işletmelerin yöneticileri, markalaşma yolunda gayret [&hellip]

Afyon’u, “turizm” marka şehir yapacak

Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Ömer-Gecek-Gazlıgöl Turizm Alanı’nın Sağlık Turizmi Potansiyeli ve Markalaşma Stratejisi hazırlandı

Ömer-Gecek-Gazlıgöl turizm havzası, Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle belirlenen stratejiye göre tanıtılıp markalaştırılacak. Ömer-Gecek-Gazlıgöl Turizm Alanı’nın Sağlık Turizmi Potansiyeli ve Markalaşma Stratejisi’nde bir sunuş yazısı yazan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Afyonkarahisar’da bulunan kamu kurumları, şehir yöneticileri ve işletmelerin yöneticileri, markalaşma yolunda gayret sarfetmektedir. Ancak bu gayretlerin başarıya ulaşması ve kayda değer bir sonuç elde edilebilmesi için çalışmaların istikametinin aynı olması gerekmektedir. Afyonkarahisar’ın marka şehir olmasında kullanılabilecek en kapsayıcı olan ürün turizmdir” dedi.
EĞİTİME AĞIRLIK VERİLMELİ
Öte yandan, Ömer-Gecek-Gazlıgöl Turizm Alanı’nın Sağlık Turizmi Potansiyeli ve Markalaşma Stratejisi’nde, Afyonkarahisar’la ilgili çeşitli öneriler yer aldı. Stratejide, Afyon Kültür ve Tanıtım Vakfı’nın kurulması, Turizmi Geliştirme ve Eğitim Merkezi’nin kurulması gibi önemli tavsiye ve görüşler yer alıyor.
BİRÇOK UNSUR VAR
Frig Vadisi, Zafer Yürüyüşü, tarihi eski evler, yöresel ürünler, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi gibi unsurların Afyonkarahisar’ın markalaşmasına ve tanıtımına destek vereceği belirtilen Strateji raporunda, Gazlıgöl’de kontrolsüz yapılaşmaya da dikkat çekildi.
HEDEF KİTLE NERESİ OLMALI?
Strateji Raporu’nda “hedef kitle” konusunda ise şu ifadelere yer verildi:
“Uluslararası Pazar, sadece Avrupa ve Amerika pazarından ibaret değildir. Bunun bilinci ile Arap, Rus ve Türk Cumhuriyetleri pazarına da yönelme düşüncesi oluşturulabilir, Uçakla 3 saatlik mesafede bulunan 3 kıtada onlarca ülkede yer alan yaklaşık 750 milyon insanın yer aldığı bir pazar söz konusudur.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme