• Haberler
  • Genel
  • “Afyon’u kültür ve ticaret merkezi yapacağız”

“Afyon’u kültür ve ticaret merkezi yapacağız”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyareti sırasında 39 olarak açıklanan proje sayısının 41’e yükseltilmesini istedi. Eroğlu, Afyonkarahisar’ı kültür ve ticaret merkezi haline getirmek istediklerini söyledi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar programı doğrultusunda 30 Mart yerel seçimlerinde tekrar göreve seçilen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı makamında ziyaret [&hellip]

"Afyon'u kültür ve ticaret merkezi yapacağız"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyareti sırasında 39 olarak açıklanan proje sayısının 41’e yükseltilmesini istedi. Eroğlu, Afyonkarahisar’ı kültür ve ticaret merkezi haline getirmek istediklerini söyledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar programı doğrultusunda 30 Mart yerel seçimlerinde tekrar göreve seçilen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı makamında ziyaret etti.
SPOR KOMPLEKSİ SADECE AFYON’DA
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ikinci dönem başladığı başkanlık görevini tebrik amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ziyaretinin kendilerini onurlandırdığını söyledi. Görev yaptığı 2009-2014 Belediye Başkanlığı süresince Bakan Eroğlu’na hangi talebi ilettiyse süratle kendilerine döndüklerini kaydeden Çoban; “Çoğu zaman takibinde geciktiğimiz işler için bizi arayarak bu iş ne aşamada diye bizlere sordunuz. Sizin sayenizde Afyonkarahisar tamamında büyük hizmetler aldığı gibi Belediyemiz de çok büyük hizmetlerle karşı karşıya kaldı. Tabi bunların başında Akarçay ve spor kompleksi geliyor. Spor kompleksi Türkiye’de sadece Afyonkarahisar’da başladı ve burada bitti. Çünkü artık ikinci bir kompleks yapılması düşünülmüyor. İnşallah bu senede hizmete girecek.” dedi.
ALT YAPI BÜYÜK ORANDA BİTTİ
Akarçay projesinin DSİ ile işbirliği içerisinde hayata geçirildiğini söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Rize Milletvekili Hasan Karar’ın Bakan Eroğlu’nun da şahit olduğu bir görüşme yaptıklarını belirtti. Milletvekili Karar’ın Gümrük Ticaret Bakanı’nın kendisine verdiği talimat doğrultusunda Akarçay’ı inceleyeceğini bildirdiğini anlatan Çoban; “Sayın Bakanımız Akarçay’ı çok beğendiğini Rize Milletvekilimize söylemiş. Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız da bu duruma şahit oldular. Karayolları arazisinin Belediyemize devri konusunda Sayın Bakanımız büyük çaba gösterdi. Şehir merkezimizde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey yeşil Afyon idi. Sizlerin destekleriyle Karayolları arazisinin devri gerçekleşti. Yine eski SSK ve Kocatepe Devlet Hastanesi’nin devri konusunda da şu an çalışıyorsunuz. En son aşama yine sizin sayenizde Başbakanlığa imza için gönderildi. İmza geldiği anda ihale yapılacak. Orada hem bir Gençlik Merkezi, hem bir büyük Kapalı Spor Salonu, hemde yeşil ve spor alanını ilimize kazandırılacak. Yeni dönemde Afyon çok daha güzel olacak. Çünkü alt yapımız büyük oranda bitti, asfalt ve kaldırım çalışmalarımız yüzde 85 oranında bitti. Artık güzelliklere para harcayacağız.” diye konuştu.
“BAĞLILIĞINIZ HER
BAKANA ÖRNEK OLSUN”
İkinci dönem için 39 projenin planlandığını kaydeden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm bu projelerinin hepsinin tek tek gerçekleştirileceğini belirtti. Çoban; “Elbette her ilin bakanları illerine hizmet için gayret ediyor. Ancak sizin Afyon için yaptığınız çaba ve gayretler hiçbir dönemde görmedik. Sizin bu Afyon sevginiz, doğduğunuz, yaşadığınız topraklara bağlılığınız her bakanımıza örnek olsun. “şeklinde konuştu
“TÜRKİYE’NİN BAKANI,
BAŞKANI VE MİLLETVEKİLİYİZ”
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, seçim sürecinde bazı kesimlerin Belediye Başkanı Burhanettin Çoban karşısında birleştiğini ancak Çoban’ın bu birleşme karşısında birleşenleri alt ettiğini kaydetti. Eroğlu, Çoban’a destek olan tüm Afyonlulara teşekkür etti. Afyonkarahisar genelinde 37 belediyenin kazanıldığını söyleyen Bakan Eroğlu, bu belediyelerin toplam nüfusunun yüzde 76.3’nü AK Parti’li belediyeler, geri kalan belediyelerin yüzde 23,6’sını ise 21 belediyeyi diğer partilerin kapsadığını söyledi. Eroğlu; “Oy oranlarına bakıldığı zaman yine Afyonkarahisar’da her iki kişiden biri AK Parti’ye oy verdiği görülmektedir. İnşallah onların teveccühlerine mahzar olmak için bizde gayret edeceğiz. Afyonkarahisarlılar pişman olmayacaktır. Mutlu olacaktır. Biz tabii bütün herkesi kucaklıyoruz. Şu anda Belediye Başkanımız, bütün Afyonkarahisar’ın Belediye Başkanıdır. Bende bütün Türkiye’nin, bütün Afyonkarahisar’ın Bakanıyım. Milletvekillerimiz yine bütün Türkiye’nin ve Afyonkarahisar’ın milletvekilleridir.” ifadelerini kullandı
“MİLLETİN FERASETİNE HAYRANIM”
30 Mart yerel seçimlerinin önemine dikkat çeken Bakan Eroğlu; Afyon’da yine bir destan yazıldığını ve milletin kaos istemediğini istikrara devam dediğini söyledi. Türk Milletinin ferasetine hayranlığını dile getiren Bakan Eroğlu şöyle konuştu: “Bütün milletimizi 77 milyon vatandaşımızı, Afyonkarahisar’daki 707 bin vatandaşımızı yürekten tebrik ediyorum. Onlara layık olmaya çalışacağız. Siyasi başarıda teşkilatlarımızın önemi büyüktür. İl Başkanımıza, İlçe Başkanımıza, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkan ve teşkilatlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Afyon’da destan yazıldı. 30 Mart seçimlerinin önemi şuydu, istikrara devam mı; yoksa kaos mu diye millet istikrara devam dedi. Milletimizin ferasetine hayranım.”
MOTOKROS PROJESİ
HEMEN YAPILACAK
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın 5 yıllık süre içerisinde muhteşem çalışmalara imza attığını vurgulayan Eroğlu şunları söyledi: “En çok takdir ettiğim husus alt yapıya cesaretle girmesiydi. Yüzde 85 oranında şehrin bütün asfalt yol ve kaldırımlarını tamamladı. Türkiye’de alt yapıda rekor kırdı. Bizlerde Afyonkarahisar için her türlü desteği bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Kendisi 39 tane projeyle çıktı. Beş yıl önce vaat ettiği projelerin dışında fazlasını tamamladı. Merkezi hükümet olarak ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak çok büyük yatırımlarımız var. Yakın zamanda açıklayacağız. Özellikle Akarçay projesi tüm şehirlere örnek oldu. Motokros ilgili projesi var. Başkanımızın 39 olan proje sayısını inşallah 41’e çıkaracağız. Orman Genel Müdürümüze talimat verdik. Gereği hemen yapılacak. Afyonkarahisar aynı zamanda kültür ve ticaret merkezi haline getirmek istiyoruz.”
Ziyaretin anısına Bakan Eroğlu’na Taş Medrese Müzik Aletleri İmalathanesinde hazırlanan el emeği bir ud hediye edildi. Bakan Eroğlu, kendisine hediye edilen ud’u çok beğendi söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme