• Haberler
  • Genel
  • 'Afyon'u güzel günler bekliyor' – Kocatepe Gazetesi

'Afyon'u güzel günler bekliyor' – Kocatepe Gazetesi

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nden istifa ederek AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı olan Akif Özkaldı, projelerini anlatmak için gece-gündüz çalışacağını söyledi. Özkaldı, 'Afyon'u güzel günler bekliyor' dedi Devlet Su İşleri eski Genel Müdürü Akif Özkaldı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adaylığı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Trio Kafe'de düzenlenen basın toplantısında düşüncelerini kamuoyuyla paylaşan [&hellip]

“Afyon’u güzel günler bekliyor”

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nden istifa ederek AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı olan Akif Özkaldı, projelerini anlatmak için gece-gündüz çalışacağını söyledi. Özkaldı, “Afyon’u güzel günler bekliyor” dedi

Devlet Su İşleri eski Genel Müdürü Akif Özkaldı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adaylığı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Trio Kafe’de düzenlenen basın toplantısında düşüncelerini kamuoyuyla paylaşan Akif Özkaldı, “Afyon’u güzel şeyler bekliyor” dedi. Özkaldı, “29 yıllık bir devlet birikimi var. Siyasette çok farklı alanlarda insanlara hizmet etme imkanı buluyorsunuz, DSİ’de ise su alanında hizmet ediyorsunuz. Tarımsal sanayiye geçmemiz gerekiyor. Ürünü burada, gerekirse işlenebilmesi, soğuk hava deposu gibi konularda, farklı sektörlerde Afyonkarahisarımız’a nasıl hizmet edebiliriz diye düşünüyoruz” dedi.
“BAKAN EROĞLU, HOCAMDIR”
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile istişare yaparak siyasete atıldığını kaydeden Özkaldı, “İlk istişaremizi Sayın Bakanımız’la yaptık. Ben İstanbul Teknik Üniversitesi mezunuyum. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, bizim hocamızdır. Aynı zamanda Genel Müdürümüz’dür, aynı zamanda Bakanımız’dır, hemşehrimizdir. Dolayısıyla Anadolu’da küçükler karar alırken büyüklerine danışır. Ailesine, hocasına danışır. Siyasete geçme noktasındaki düşüncelerimi Sayın Bakanımız’la istişare ettim. Kendisi de Afyonkarahisar’dan aday adayı olmam olumlu bulundu. Ondan sonra da yola çıktık” ifadelerini kullandı.
KALKINMA PROJELERİ
UYGULANACAK
Özkaldı, siyasetten beklentilerini de açıklayarak “Siyasetten beklediğim de kafamdaki kalkınma projelerini, sosyal projeleri, eğitim projelerini hayata geçirmek için hangi noktada olursak olalım Afyonkarahisar’a daha etkin, yetkin hizmet göstermek için gayret göstereceğiz” dedi.
YENİ AFYON’DA HEDEF 2023
“Yeni Afyon” sloganlarının kullanılmasının sorulması üzerine de açıklama yapan Akif Özkaldı, “Yeni Afyon, yeni Türkiye’den geliyor. 2023 yılında biz, ekonomi ve kalkınma yönünden dünyada lider ülkeler arasında yer alacağız. Afyonkarahisar’ın buna ayak uydurabilmesi için kentin potansiyelini harekete geçirmesi gerekiyor. Bu memlekette inanın yer altı kaynakları, yeni su kaynakları, insan kaynağı, çok çok fazladır. Bunu harekete geçirme noktasında biraz daha projeye ihtiyacımız var” diye konuştu.
18 İLÇEYİ ZİYARET ETTİ
18 ilçeyi gezdiğini ve incelediğini belirten Özkaldı, şöyle devam etti:
“Gezdiğim 18 ilçede bu projeleri gerçekleştirmek için en büyük engel, beyin göçü. İnsanlar okuyor, yetişiyor, ancak bunun kazanımı çok yok. Çok işadamımız var, çok yetişmiş insanımız var. Yetişmiş insanımız, Afyon dışına göç ediyor. İlçeleri incelediğinizde, köylerden ilçelere göç yok denecek kadar az. Fakat hem köyden hem ilçeden topyekün dışarıya göç çok fazla. Öyle ilçelerimiz var ki 65 binlerden 20 binlere düşmüş, 75 binlerden 30 binlere düşmüş. Büyükşehir olabilmek için de belirli bir nüfusu yakalamamız lazım. Dolayısıyla yeni Afyonkarahisar’da göçün engellenmesi, beyin göçünün içeride değerlendirilmesi, maden kaynakları, jeotermal, turizm, su kaynakları, tarım, hayvancılık dinamiklerinin harekete geçirilmesi ve toplu kalkınma, toplu refah, güzel bir Afyonkarahisar diyoruz.”
5 MİLLETVEKİLİ HEDEFİ
Afyonkarahisar’da AK Parti’nin başarılı olacağına inandığını kaydeden Akif Özkaldı, “Biz burada 5 milletvekili çıkacaksa 5’nin de AK Partili olması için gece gündüz çalışacağız. Bizim projelerimizle halkımızın isteklerini birleştireceğiz. AK Parti olarak hedefimiz Afyonkarahisar’dan 5 milletvekilini çıkarmak. Sayın Bakanımız’ı da eklediğimizde Afyon’u güzel günler bekliyor” şeklinde konuştu.
“DAHA ÖNCEKİ SÖYLEMLER,
SÖYLEYENLERE AİT”
Bazı söylemlerin, eski siyasetçilerin söylemleri ile aynı olduğunun sorulması üzerine Özkaldı, şu yanıtı verdi:
“Daha önce söylenenler, daha önce söyleyenleri bağlıyor. Ben daha hayatımda siyasete ilk defa giriyorum. Vatandaş artık çok duyarlı. Projeleri hep birlikte geliştireceğiz. Her beldemizde projeyi o beldeye göre hazırlayalım.” (Kocatepe Haber Merkezi)

DSİ BİRÇOK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİ

Devlet Su İşleri’nin eski Genel Müdürü Akif Özkaldı, basın toplantısında Afyonkarahisar’a yaptığı hizmetlerden de bahsetti. Özkaldı, şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun vermiş olduğu desteklerden aldığımız güç ve ‘su hayattır’ düsturu ile Afyonkarahisar şehir merkezi ile muhtelif ilçe ve beldelere yaptığımız tesislerle yılda toplam 16,33 milyon metreküp içme suyu temin ettik. Bunun yanında Şuhut, Evciler, İhsaniye ve İscehisar ile 11 kasabanın içmesuyu arıtma tesislerini tamamlayarak halkımızın içtiği suyunun kalitesini arttırdık. 358 bin dekar araziyi suyla buluşturacak projeleri faaliyete geçirdik. Tüm projeler tamamlandığında Allah’ın izniyle 796 bin dekar arazi suyla buluşacak ve bereket topraklarımıza düşecek.Afyonkarahisar’a 1 milyarlık yatırı “2003 yılından bugüne kadar ve DSİ Genel Müdürlüğü olarak Afyonkarahisar’a yaklaşık 1 milyar TL yatırım yaptık. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Elektriğimizi kendimiz üretiyoruz artık. İnşa ettiğimiz Dinar 2 HES ile yılda 16,26 kilowatt saat enerji ürettik” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme