• Haberler
  • Genel
  • Afyon’u fotoğraflarla tanıyın – Kocatepe Gazetesi

Afyon’u fotoğraflarla tanıyın – Kocatepe Gazetesi

Fotoğraflarla Dünden Bugüne Afyonkarahisar kitabı çıktı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından beğeniye sunulan ‘Fotoğraflarla Dünden Bugüne Afyonkarahisar’ isimli kitabın tanıtımını gerçekleştirdi.Günlük hayatta her gün içinde olduğumuz mekanların dünü ve bugününü bir albümde topladıklarını aktaran Başkan Burhanettin Çoban bu kitap sayesinde o yıllardaki yerleşimi, mimariyi, sosyal, kültürel ticari hayatı da öğrenmenin mümkün olacağını [&hellip]

Afyon'u fotoğraflarla tanıyın

Fotoğraflarla Dünden Bugüne Afyonkarahisar kitabı çıktı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından beğeniye sunulan ‘Fotoğraflarla Dünden Bugüne Afyonkarahisar’ isimli kitabın tanıtımını gerçekleştirdi.
Günlük hayatta her gün içinde olduğumuz mekanların dünü ve bugününü bir albümde topladıklarını aktaran Başkan Burhanettin Çoban; bu kitap sayesinde o yıllardaki yerleşimi, mimariyi, sosyal, kültürel ticari hayatı da öğrenmenin mümkün olacağını söyledi. Başkan Çoban, bu albümün asıl amacının Afyonkarahisar’ı ayakta tutan kültürel mirasın ve değerlerin yok olmaması için geçmişte yapılan hatalardan ders alarak, mevcut tarihi ve kültürel varlıkları koruyup kollamak ve yeni nesillere bu şuuru vermek olduğunu söyledi.
TİTİZ BİR ÇALIŞMA
2010 yılından bu tarafa Afyonkarahisarla ilgili tarihi fotoğrafları çok titiz bir şekilde takip ettiklerini dile getiren Başkan Burhanettin Çoban; “Kitabımızda Sultan II. Abdülhamit Han’a ait Yıldız Arşivi’nden, Alman Arkeoloji Enstitüsünden ve Türkiye’deki tüm müzayedelerden ilimizle ilgili fotoğrafları derledik. Bu vesileyle Afyon’da yaşayan, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaşayan yada Türkiye dışında yaşayan değerli Afyonkarahisarlılar’a buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzle irtibat kurmaları halinde bu kitapları kendilerine göndermekten, teslim etmekten büyük mutluluk duyacağız. Kitabın hazırlanmasında emeği geçen Hasan Özpunar kardeşimizi ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün çok değerli personelini candan kutluyor, tebrik ediyorum” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme