• Haberler
  • Genel
  • “Afyon’u dönüştürebiliriz” – Kocatepe Gazetesi

“Afyon’u dönüştürebiliriz” – Kocatepe Gazetesi

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Afyonkarahisar’da daha çok çalışılması hâlinde başarı kazanılacağını belirtti. İnce, “Afyon’u dönüştürebiliriz” dedi CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisinin Afyonkarahisar İl Danışma Meclisi toplantısında, kentin CHP’nin etkin olduğu iller arasına girebileceğini söyledi. İnce, “Afyon özeline gelirsem, Afyon dönüştürülebilir. Nasıl dönüştürülür biliyor musunuz?” diye sordu, sonra da cevabı şöyle verdi:“İzmir solcu bir [&hellip]

"Afyon'u dönüştürebiliriz"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Afyonkarahisar’da daha çok çalışılması hâlinde başarı kazanılacağını belirtti. İnce, “Afyon’u dönüştürebiliriz” dedi

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisinin Afyonkarahisar İl Danışma Meclisi toplantısında, kentin CHP’nin etkin olduğu iller arasına girebileceğini söyledi. İnce, “Afyon özeline gelirsem, Afyon dönüştürülebilir. Nasıl dönüştürülür biliyor musunuz?” diye sordu, sonra da cevabı şöyle verdi:
“İzmir solcu bir kent mi? Hayır merkez sağ bir kenttir. Doğruyol, Adalet Partisi, Demokrat Parti gelenekleri hakimdir. Aydın, Antalya, Trakya da öyledir. Bu dönüşüm bu kentlerde oldu. Aydın’da, Muğla’da, Antalya’da, Trakya’da, İzmir’de belediye CHP’de. Afyon da aslında merkez sağ tandanslı bir kent, Demirel’in oy deposu değil miydi?”
“ÇOK ÇALIŞACAĞIZ, ÇALMAYACAĞIZ”
CHP’nin Afyonkarahisar’da etkin bir çalışma yürütmesi hâlinde başarılı olacağını hatıralatan İnce, “Afyon tersine bir dönüşüm yaşamış. Merkez sağ gelenekten CHP’ye değil de AKP’ye geçiş yapmış. Bunu becerebiliriz. Bunu yaparken dedikoduyu parti içine taşımayacağız. Engelleri erteleyeceğiz, taşın etrafından dolaşmayacağız. Çok çalışacağız, çalmayacağız, çaldırmayacağız” diye konuştu.
“KIZMAYA, KÜSMEYE GEREK YOK”
CHP içindeki tartışmaların dışarıya yansımaması gerektiğini hatırlatan İnce, “Zaman saman CHP’nin içinde de yanlış söylemler olabilir. Kızmanıza küsmenize gerek yok. CHP’de politikamızla, ideolojimizle uyuşmayan 6 okla uyuşmayan söylemler söyleniyor mu, söyleniyor. Niye korkuyorsunuz? CHP büyük bir denizdir. Denize bir yabancı madde düştüğünde hemen kirleniyor mu, zamanla dışarı atılıyor. CHP’deki o yabancı maddeler de zamanla dışarı atılır merak etmeyin siz, korkmanıza gerek yok” dedi.
“SAVAŞ MEYDANLARINDA KURULDUK”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin savaş meydanlarında kurulduğunu vurgulayan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz bugün bu tosuncuklar gibi lüks otellerin lobi salonlarında kurulmadık. Biz savaş meydanlarında kurulmuş bir partiyiz, İçişleri Bakanlığı’na dilekçe vererek kurulmuş bir parti değiliz. Biz bu ülkede yıllarca siyaset yaptık rakiplerimiz oldu. Demokrat Parti, Anavtan Partisi, MHP, DSP, bizim rakiplerimiz. Doğru biz bunlarla yarıştık da. Türkiye’de siyasi partiler bir elin parmakları gibidir, gibiydi. Bunlar farklı yalnız, bunlar yandan çıkmış altıncı parmak gibi. Bunlar böyle. Bunlar farklı bunlar diğerlerinden farklı bunu herkesin böyle bilmesi lazım.” (Kocatepe)

Bozulan mikrofon için “İnce” espri:

“AKP sesimi kesemedi, Afyon da kesemez”

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın Danışma Toplantısı’na katıldı. İnce, konuşmasında mikrofonun azizliğine uğrayınca “Benim sesimi
AKP bile kesemedi, Afyonlu hiç kesemez” diyerek espri yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı, parti teşkilatı ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı Danışma Toplantısı düzenledi. Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda yapılan toplantıya katılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne yüklendi. Konuşması sırasında bir ara mikrofonun azizliğine uğrayan ve mikrofondan sesini duyuramayan İnce, gülerek “Bak sesimi kesmeyin benim sesimi AKP kesemedi Afyonlular hiç kesemez aç şunu. Biraz benzin doldurun şuna ya” diye espri yaptı. Konuşmasına da bir şaka ile başlayan İnce, “Ben burada güzel konuşma yapamam, iki gerekçeyle; burada AK Partili yok, onları göreceksin ki biraz heyecan olsun, diğeri de il başkanlığı ürkütüyor adamı, Kenan Evren’in milli güvenlik konseyi gibi dizilmişler” dedi.
BAŞBAKAN’A BÖLÜCÜLÜK SUÇLAMASI
Türkiye’nin 10 yıldır iyi yönetilmediğini belirten CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Memleketin halini özetleyeyim. Bu ülke insanlarının içine fitne girmiştir. Başbakan’ın yaptığı en iyi iş bölücülüktür, bu milleti bölmüştür. İlkokulda bile çocuklar birbirlerine soruyor, Türk müsün, Kürt müsün, Alevi misin, Sünni misin diye, bunu soruyorlar.
Camilerimiz ayrıldı, sendikalarımız, okullarımız, dersanelerimiz, bankalarımız, sigorta şirketlerimiz, hastanelerimiz ayrıldı. Karpuz gibi bölünüyor bu millet” diye konuştu.
JİNEKOLOG, YÜKSEK MİMAR, HUKUKÇU, EĞİTİMCİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hemen her konuyla ilgili açıklama yaptığını, bu durumun yanlış olduğunu belirten İnce, çarpıcı benzetmeler yaparak şöyle dedi:
“Başbakan diziyi kimin seyredip seyretmeyeceğine karar veriyor. Çamlıca’ya cami yapılıp yapılmayacağına karar veriyor. Ben sayayım daha. Bir gün bir bakıyorsun Başbakan çıkıyor helikoptere, diyor köprü buradan geçecek, yüksek mimar. İkinci gün geliyor üç çocuk yapacaksınız ama normal doğum olacak, jinokolog oluyor. Bir başka gün geliyor cumhurbaşkanının görev süresini anlatıyor hukukçu oluyor. Bir başka gün 4+4’ü anlatıyor eğitimci oluyor, öyle bir Başbakan var.”
“ONLAR AMERİKA’DAN
KORKUYOR, BİZ ALLAH’TAN”
Hükümetin Amerikan projelerinde görev aldığını savunan İnce, “Yetim hakkı yiyince sarhoş olunsaydı bu AKP’lilerin hepsi sarhoş olurdu, yerden kalkamazdı. Bizim onlardan farkımız var, onların adı ak bizim alnımız ak. Onların Amerika’dan korkar biz Allah’tan korkarız” ifadelerini kullandı. İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce seçim kaybettiğini belirtti. Erdoğan’ın “kardeşim” dediği kişilerin sıkıntıya düştüğünü hatırlatan İnce, “Kaddafi’ye kardeşim Kaddafi demiyor muydu, Esad’a kardeşim Esad demiyor muydu. Bakmayın şimdi Esed dediğine bu Başbakan kime ‘kardeşim’ dediyse onun sonu pek iyi olmadı. Bu aralar Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e fazla kardeşim diyor. Sayın Abdullah Gül’e kardeşlik hukukundan bahsediyor. Eyvah. Eğer Başbakan Afyon’a gelirse Afyonluları uyarıyorum ‘benim işçi kardeşim, benim çiftçi, benim Afyonlu kardeşim’ derse vah halinize. Aman ha bunu dedirtmeyin” dedi. (Kocatepe)

“Tüm belediyelerde adayımız olacak”

Cumhuriyet Halk Partililer, Borsa Düğün Salonu’ndaki Dayanışma Yemeği’nde bir araya geldi. Yemekte konuşan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, “Afyon’da bir şeyler değişiyor. Tüm belediyelerde adayımız olacak” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar teşkilatı, Borsa Düğün Salonu’ndaki Dayanışma Yemeği’nde bir araya geldi. Yemekte mücadele ve zafer vurgusu yapılırken, iddialı konuşmalar yapıldı.
CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, “Tüm örgütlerimizle birlikte, barış ve kardeşlik içinde İl Danışma Toplantısı’nı gerçekleştirdik. Afyon’da bir şeyler değişiyor. Afyon’da yer yerinden oynamaya başladı. ‘Solda siyaset yapılmaz’ diyenlere ders olsun diye CHP’nin her yerde olduğunu görüyoruz. Yolumuz zorlu, uzun ama bize vız gelir. AKP her geçen gün kan kaybediyor. Bu erimenin bize ne kadar dönüşeceğinin hesabını iyi yapmamız gerekiyor. Tüm belediyelerde adaylarımız olacak, zafer mutlaka CHP’nin olacak. Facebook’tan, Twitter’dan devrimcilik yapmak yerine Mustafa Kemal’in askerliğini oturduğumuz yerden yapmak yerine, hep birlikte meydanlara davet ediyorum sizi. Meydanlarda olmak zorundayız. Bu yerel seçim sadece yerel seçim değil. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini temin edecek bir seçimdir” dedi.
“OY ARTIŞI SÜRECEK”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ise, CHP’nin iktidara giden yolu, Afyonkarahisar’dan inşa edeceğini bildirdi. Toptaş, “Afyon, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın kazanıldığı topraklardır, diyoruz. Afyonkarahisar halkı, Cumhuriyet’in kazanımlarını tek tek devretmek isteyen bu hükümete ‘dur’ diyecektir. Afyon Ovası, emparyalizme nasıl bir korkulu rüya olmuşsa, emperyalizme taşeronluk yapanların da korkulu rüyası olmuştur. Afyon’da yerel seçimde çok önemli bir başarı sağlayacağımızı düşünüyorum. Afyon, Türkiye’nin küçük bir minyatürü. Afyon’da yüzde 112 oy artışı sağlamıştık. Bu artışı çok daha ileriye taşıyarak Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı için çok daha ciddi bir alternatif olduğumuzu, Belediye Meclisi’nde çok ciddi bir alternatif olduğumuzu göstereceğiz. İktidarın ışığını da Afyon’dan yakacağız” diye konuştu.
“TÜRKİYE’DE FETRET
DEVRİ YAŞANIYOR”
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de Türkiye’nin bir fetret devri yaşadığını vurguladı. İnce, “Türkiye, 2002’den bu yana fetret devri yaşamaktadır. Türkiye içten içe kaynamaktadır. Türkiye’de herkesin can güvenliği dinlenmektedir. İşadamları maliyeci baskısı altındadır. İki şey yaparsınız. Ya susarsınız, ya konuşursunuz” ifadelerini kullandı. İnce, İsmet İnönü’nün torunu Ayşe Gülsüm Bilgehan ile yıllar önce karşılaştığını belirterek “İsmet İnönü’nün torunu da milletvekili seçilebiliyor, bir köydeki çobanın çocuğu Muharrem İnce de. Demokrasiyi inşa ettiği CHP’liyim” dedi. (Kocatepe)

Pembe tablo dönemi bitti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda
İl Danışma Toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan CHP Afyonkarahisar
Milletvekili Ahmet Toptaş, “pembe tablo” döneminin sona erdiğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, Afyonkarahisar’daki parti teşkilatının yanı sıra sivil toplum örgütleri ile birlikte danışma toplantısı düzenledi. Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda düzenlenen toplantıya Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ömer Akyıldız, Türk Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Ali Çakal, Sağlık Emekçileri Sendikası İl Temsilcisi Hasan Dişyar, Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, Uşak Diş Hekimleri Odası Afyonkarahisar Temsilcisi Emel Arık ve çok sayıda partili katıldı.
“HALK, GERÇEĞİ GÖRÜYOR”
Danışma toplantısında konuşan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, vatandaşın artık pembe tablolara inanmadığını belirtti. Toptaş, “Türkiye’de sorunları birlikte yaşıyoruz. Çiftçiler, kendileri açısından dönemin yaşanamadığını görmekteler. Köydeki vatandaşlarımız da kendilerini kentlere atmaktadırlar. Buna rağmen kentte üretim olmadığı için zodrluk yaşamaktalar. İşsizlik olduğu için binlerce genç, kahve köşelerinde ve sokakta hayatlarını sürdürmeye çalışmaktalar. İnsanlara pembe tablolar gösterilmeye çalışılsa da insanlar kendi hayatlarında her şeyi görüyorlar. Gittiğim birçok yerde, işsizliğin pençesinde kıvranan gençlerle görüşüyoruz, köylülerle, çifçilerle görüşüyoruz. Eskiden ‘kime oy verelim’ deniyordu, şimdi ‘Bunlar Türkiye’yi savaşa mı sokacak’ diye düşünülüyor. Türkiye’nin başı gerçekten belaya sokulmuştur. Daha büyük belalardan kurtulmak için Tayyip Erdoğan’dan kurtulmak zorundadır. Suriye’de her türlü terörü, anarşiyi destekleyen iktidar, komşumuzu yangın yerine çevirmiştir. Bu yangın bize de sıçramak üzeredir” dedi.
SİVİL TOPLUMLA İRTİBATA ÖNEM VERİLİYOR
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ise, sivil toplum örgütleri ile iletişime son derece önem verdiklerini belirtti. Görgöz, “Anamuhalefet partisi ve sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmesi çok önemlidir. Biz CHP il başkanlığı olarak sivil toplum örgütlerini ziyaretimizi sürdürüyoruz. Sizlerin sorunlarını daha yakından öğreniyoruz, çözüm yollarını da birlikte ortaya koyuyoruz” diye konuştu. Toplantıda sivil toplum örgütü temsilcileri de söz alarak düşüncelerini dile getirdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme