• Haberler
  • Spor
  • Afyonspor Yönetimi, Mevlüt Akkuş'a Soru Sordu Taraftara Sitem Etti

Afyonspor Yönetimi, Mevlüt Akkuş'a Soru Sordu Taraftara Sitem Etti

Afyonspor Kulübü Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Kulüp Başkanı Niyazi Ertaş, Kulüp Başkanlığına aday olan iş insanı Mevlüt Akkuş'un yanıtlaması için sorular sordu taraftara da sitem etti

Afyonspor Kulübü Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Kulüp Başkanı Niyazi Ertaş, “Afyonspor yönetimine talip olduğunu beyan eden Mevlüt Akkuş’u bu zor ve önemli göreve talip olma özgüvenini takdir ediyoruz. Bilindiği üzere Afyonspor kamu iradesi ve kaynakları ile kurulmuştur.

Afyonspor kulübü başta bizler olmak üzere hiç kimsenin özel alanı değildir, reklam yeri hiç değildir. Keyfi karar alınamaz, keyfi idare edilemez, keyfi yönetim devredilemez. Erkan Çelik dönemindeki keyfiliğin bedelini Afyon olarak çok ağır ödemekteyiz. Bu bağlamda bizler emanetçi olduğumuz bilinci ve sorumluluğu ile kulübü yönetmekteyiz” dedi. 

Afyonspor Yönetimi, Mevlüt Akkuş'a Soru Sordu Taraftara Sitem Etti

ONAY ALAN YÖNETİME DEVİR

Niyazi Ertaş, yönetimi devrebileceklerinin sinyalini vererek “Afyonspor’un hamisi olan Belediye Başkanı’nın onayı ve desteğini alacak yönetime  kongre sürecini beklemeksizin kulüp yönetimini hemen devretmeye hazır olduğumuzu geçtiğimiz ay açıklamıştık.

Bu şehrin takımından sadece belediye başkanı sorumlu değildir, tek başına ilgilenmek zorunda da değildir. Valimiz veya Milletvekillerimizin kararı halinde de kulübü onayladıkları ekibe devretmeye hazır olduğumuzu bilmekteler. Geçmişte kamu kaynağı ile tüm faaliyetlerini sürdüren kulübümüzün, mali yükü bu gün yönetim kurulu tarafından karşılanmaktadır.

Belediye Başkanımızın girişimi ve desteği ile Marka değeri yüksek kurumsal firma ile sponsorluk çalışması ile kulübümüze kaynak sağlayan tek kişi Sayın Burcu Köksal olmuştur” diye konuştu. 

“50 LİRALIK BİLET ALMAYANLAR…”

Afyonspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Ertaş, açıklamasına şöyle devam etti:

“Transfer yasağı nedeni ile gerekli transferler yapılamamışken beklenen mağlubiyetler sonrası taraftar kisvesi ile oyuncularımız ve yönetim aleyhinde eleştiri sınırını aşan sosyal medya klavyeşörlerine bundan sonra müsamaha gösterilmeyip hukuki yaptırımlar uygulanacaktır.

 Taraftar takımına destek için vardır, 50 liralık bileti almayan, Afyonspor’a destek olmayıp beklentileri ve hayalleri olmayınca taraftar maskesinin arkasına sığınanların suya düşen planlarını zamanı gelince tüm Afyon öğrenecek, sizin şahsi hayalleriniz için kulüp yönetmiyoruz. Elimizdeki oyuncular bellidir,  mevcut kadro ile puan alınamamış olması yönetimsel zafiyet olmayıp aylar öncesinden haykırdığımız transfer şart yoksa zorlanırız dediğimizi bu gün yaşıyoruz.

Transfer engelinin sebebi Erkan Çelik’tir.  Transfer olmayınca 2.lig için gereken kadro derinliğinin olmamasından yetersiz kadrodan kaynaklı galibiyet alamıyoruz.

Şu ana kadar oynanmış  dört iç maç üç lig ve Türkiye kupası ile dört deplasman  toplamda sekiz maç olmak üzere profesyonel bir kulübün yapması gereken tüm planlama , görev ve ödemeler yönetimimizce eksiksiz yapılmıştır. Yönetim Kurulu takımın ihtiyaçlarını eksiksiz hatta üst liglerin imkanlarından fazlasını oyuncularına ve teknik ekibine sağlamaktadır, geçmişte aylarca tek kuruş para alamamış futbolcularımız düzenli ve toplu ödemeyi yönetimimizden almışlardır. Yönetimsel tek bir eksikten ne futbolcu nede teknik heyet bahsedemez.”

“GÜVENİYORUZ, BAŞARACAKLAR”

Afyonspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Ertaş, kulübün yönetim konusunda sıkıntısının olmadığını belirterek “Bizler, her gün başarıya odaklanıp azimle çalışan bizim çocuklara ve teknik ekibimize güveniyoruz, zamana ihtiyaçları var. Başaracaklar.

 Olağan üstü kongre sonrası yapılan çalışmalar ve değerlendirmeler sonunda Afyonspor’un geleceği ve zor süreçten çıkması için yönetimimizin devam etmesi rica edildiği için fedakarca görevimize devam etmekteyiz. Afyonlunun ağzı sütten yandı, ayranı üfleyerek içer. Afyon kamuoyu ve spor camiası şu hususları çok açık ve net olarak bilmek istemektedir” diye konuştu. 

MEVLÜT AKKUŞ’A SORULAR

Niyazi Ertaş, kulübün yönetimine talip olan iş insanı Mevlüt Akkuş hakkında da şu soruları yöneltti:
“Afyonspor kulübüne talip olan Mevlüt Akkuş’un  Yıllık giderleri karşılayacak mali kaynağı var mı ?  Kulübe bağış mı yapacak yoksa Kulübe borç mu verecek? Federasyondan gelecek ödenekler ile kulübü yönetmek mi istiyor? Kulüp ile davası olan Erkan Çelik ile bağlantısı var mı?

Yönetim kurulunuzda kimler olacak? Mevlüt Bey’in önceki kongrede Belediye Başkanı destek vermez ise biz bu yükü kaldıramayız sözünden yola çıkarsak Belediye Başkanı paraları versin biz yönetime talibiz mi diyorlar? Yönetime talip olanlar taahhütlerini ve taleplerinin tamamını kamu oyuna açıklayacaklar mı?

Mevcut mali yapı ve oyuncu kadrosunu biliyorsunuz, takımı ligden düşürürseniz, bize telefonda söylediğinizi Afyon halkına en baştan söyleyebilecek misiniz? Bizler Afyonspor yönetimi olarak şunu açık ve net ifade ediyoruz , talipli yönetime Vali , Belediye Başkanımız , Milletvekillerinden herhangi biri onay verdiği takdirde, kefil oldukları ekibe Afyonspor yönetimini hemen devrederiz.  Her şey Afyon için ve Afyonspor içindir.”

Bakmadan Geçme