Afyonspor vasat oyunla 1 puanı aldı

Hes İlaç Afyonspor ligin 4. haftasında evinde konuk ettiği amatör takım kalitesindeki Zonguldak Kömürspor ile 1-1 berbere kaldı. İlk yarıda Afyonspor’un oyunu oldukça vasat iken ikinci yarıda biraz daha toparlamaya yönelik olsa da iyi bir görüntü çizmedi. Afyonspor’da oyun kalitesi yükselmediği sürede şampiyonluk beklemek hayal olur.

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Hes İlaç  Afyonspor, ligin 4. hafta maçında Zonguldak Kömürspor’u konuk etti. Maça iki ekipte temkinli başlarken Zonguldak Kömürspor ilk yarıda Afyonspor’a göre daha etkili oynadı. İlk yarının  29. dakikasında kontrollü bir şekilde başlattığı atakta Fatih Bektaş güzel bir gole imza attı. İlk yarı Zonguldak’ın 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıda yapılan değişiklikler sonrasında etkisini artıran Afyonspor, orta alandaki paslarda hatayı az yapan ekip oldu. Maçtaki oyun üstünlüğünü de eline geçiren Afyonspor, rakibin yorgunluğunu fırsata çevirerek 80’de Muhammet Enes ile şık bir gol buldu. Eşitliği yakalayan Afyonspor, maç sonunda 1 puanı almayı başardı.

Maçın başından sonuna kadar oynadığı başarısız oyunla 1 puan alan Afyonspor, başarılı şekilde kaybetmediğine sevinmeli. Sezonun ilk 3 maçında zorlu maçlara çıkan Zonguldak ise daha istekli olduğu maçtan çıkardığı 1 puanla kaybettiğine üzülmeli. Zonguldak’ın maçın sonunu getirmekte zorlandığı kısmı ise kondisyonunu sonuna kadar yanlış kullanması oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

  1. dakikada gelişen Afyonspor atağında sol kanattan Ali Mert’in pasıyla sol çaprazda topla buluşan Mehmet Alaeddinoğlu topu sağına çekerek çaprazdan kaleye sert bir şut çıkarttı. Top üstten auta gitti.
  2. dakikada Zonguldak’ın geliştirdiği atakta ceza alanı dışından Ozan’ın sert vuruşunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.
  3. dakikada gelişen Afyonspor atağında sol kanattan yüklenen Muhammet Enes’in ceza alanına yaptığı ortada uzak köşede Mehmet Alaeddinoğlu’nun kafa vuruşu kaleci Yüksel’in kucağında kaldı.
  4. dakikada Zonguldak’lı Fuat’ın kısa düşen geri pasında Afyonspor’dan Ergin Keleş’in araya girerek kaptığı topta kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ergin’in uzak köşeye sert şutunda top az farkla yandan auta gitti.
  5. dakikada gelişen Zonguldak’ın atağında sol kanattan ceza alanı sol çaprazında topu önünde bulan Fatih Bektaş’ın yakın köşeye yaptığı sert vuruşta Boran’ın müdahalesi yeterli olmadı ve top ağlarla buluştu. 1-0
  6. dakikada Afyonspor atağında Süheyl’in savunma arkasına gönderdiği uzun topta sol çaprazdan ceza alanına giren Muhammed Enes rakibinden topu kurtardıktan sonra sağ ayağıyla uzak köşeye vurdu ancak top yandan auta gitti.
  7. dakikada İsmail Hakkı ile başlayan Afyonspor atağında Ergin’in pasında topla buluşan Muhammet Enes ceza alanı dışından sert vurdu, ancak top yine az farkla yandan auta gitti.
  8. dakikada Zonguldak atağında Sabrican’ın pasında sol çaprazda topla buluşan Serkan’ın şutu yandan auta gitti.
  9. dakikada Afyonspor’da Mehmet’in pası ile ceza alanı dışında topla buluşan Ergin Keleş topu soluna çekerek sert bir şut çıkarttı ancak top üstten auta gitti.
  10. dakikada Afyonspor adına kazanılan serbest vuruşta Savaş’ın ceza alanına yaptığı ortayı kaleci Yüksel topu yumrukladı. Dönen topu alan Ali Mert’in ceza alanına tekrar gönderdi, topun gelişene röveşata ile vuran Muhammet Enes topu uzak köşeden ağlara gönderdi. 1-1

90+1. dakikada Hes İlaç Afyonspor’dan Eray rakibine yaptığı faulle ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu dakikadan sonra gelişen ataklarda başka gol olmadı ve Hes İlaç Afyonspor, Zonguldak Kömürspor ile 1-1 berabere kaldı.

Bakmadan Geçme