• Haberler
  • Spor
  • 'Afyonspor'u Kimseye Yük Etmeden Profesyonelleştireceğiz'

'Afyonspor'u Kimseye Yük Etmeden Profesyonelleştireceğiz'

Afyonspor Kulüp Başkanlığına adaylığını açıklayan iş insanı Mevlüt Akkuş, 'Afyonspor'u kimseye yük etmeden profesyonelleştireceğiz.' dedi.

İş insanı Mevlüt Akkuş, Kocatepe takipçilerine Afyonspor Kulüp Başkanlığına neden aday olduğunu anlattı.

“AFYON’A GÖNÜL VERDİK”

Kocatepe: Afyonspor Kulüp Başkanlığına adaylığınızı ilan ettiniz. Hayırlı olsun. Sizi kısa tanıyalım, Sayın Mevlüt Akkuş kimdir? 

Mevlüt Akkuş: 1980 yılında Afyon’un Sülümenli beldesinde dünyaya geldim. İlk ve orta öğretimimizi orada tamamladık. Ticaret Meslek Lisesini 1998 yılında bitirdik. 2005 yılından itibaren Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak bir fiil görevimizi yapmaktayız. Bunun yanı sıra Özak Tuğla adlı aile şirketimiz var. Aile şirketimizde biz idarecilik yapıyoruz. Allah'a şükür çok güzel işlere imza attık. Afyon'un bir evladıyız. Afyon'a gönül veren bir insanız. 

“BU MEMLEKET VE KULÜBÜMÜZ SAHİPSİZ DEĞİL”

Kocatepe: Afyonspor'un sıkıntılı döneminde Kulüp Başkanlığı için aday oldunuz. Bunun nedenini öğrenebilir miyiz?

Mevlüt Akkuş: İşlerimizin yoğun olması nedeniyle şimdiye kadar olup bitenleri sosyal medya üzerinden ve basından takip ettik. Ama çok kısa sürede gördük ki Afyon spor amiası çok değişik yerlere gitmiş. İlgisiz kalmış, yanlış yönetim politikaları olmuş. Ve bu süreçte de baktık ki kamuoyunda da söylenen bir şey ‘Afyonspor’a Başkan adayı yok.’ Bu durum bizi çok derinden üzdü. Dedik acaba niye aday yok? Hakikaten ciddi sıkıntılar mı var? Hakikaten belli bir rakamlar üzerinde bir borç tahakkuk ettirilmiş. Ama net bir kaynak yok. Sadece basın ve söylentiler aracılığıyla öğrendiğimize göre yaklaşık 55-60 milyon TL üzerinde bir borç takip ediliyor. Afyonspor’u en çok yıpratan ilgili bir aday çıkmaması olmuştur. İfade ettiğim üzere bu durum bizi derinden üzdü. Bu memlekette bu kulüpte sahipsiz değil dedik. İşimiz ne kadar yoğun olursa olsun biz Afyonspor’a zaman ayırır, sıkıntıları çözebiliriz düşüncesiyle kararımızı verdik. Arkadaşlarımızla, ekibimizle konuyu istişare ettik. Afyonspor’un öncelikle ligde kalması ve sonrada hak ettiği başarılara ulaşması arzusuyla yola çıktık.

“AFYONSPOR SİYASET YAPILACAK MECRA DEĞİLDİR”

Kocatepe: Afyonspor Kulüp Başkanlığına aday olurken il yöneticileriyle görüştünüz mü?

Mevlüt Akkuş: Şehrimizin pek çok yöneticisiyle görüştük. Başta Belediye Başkanımız Sayın Burcu Köksal ve Belediye Başkan Yardımcılarımız, kulübün eski yöneticilerinden Sayın Nadir Güzbey olmak üzere yöneticilerimizin pek çoğu ile görüştük. Kulüpteki yönetici arkadaşlarla, bazen sporcularımız ve aileleriyle de konuyu istişare ettik. Kendileri adaylığımız noktasında bir sıkıntı olmayacağını belirterek ‘Bildiğimiz memleketimizin insanısınız. Siz aday olup Kulüp Başkanı olarak seçilirseniz, bizlerde üzerimize düşen görev ne ise elimizden geldiği kadar size destek ve yardımcı oluruz.’ dediler. Olumsuzlukla karşıya gelmedik. Malumdur hepimizin farklı siyasi görüşleri var. Birbirimize saygılı olmak zorundayız. Bazı arkadaşlar bunu siyasi malzeme olarak kullanabiliyorlar. Belediye Başkanımız Sayın Burcu Köksal ile görüşürken 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminde Yeniden Refah Partisinden memleketim Sülümenli’de Belediye Başkan adayı olduğumu ifade ettim. Seçimi de 44 oy farkla kaybettiğimi anlattım. Burcu Başkan’a, ‘Sayın Başkanım başkasından duymayın durum böyledir bizzat kendim ifade edeyim istedim.’ dedim. Sağ olsun kendisi çok olumlu karşıladı. ‘Çok az oyla kaybetmişsiniz. Bizden aday olsanız kesin kazanırdınız.’ diye espride yaptı. Bir toplumda her siyasi görüşten kişi olur. Ama Afyonspor Kulübü siyaset yapılacak bir mecra değildir. Bize görev kısmet olursa elbirliğiyle başta siyaset olmak üzere hiçbir amaç gütmeden sadece Afyon olarak elbirliğiyle Afyonspor için elimizden geleni ardımıza koymayacağız. İşte bu noktada Allah razı olsun bütün yetkili kurumların temsilcileri olsun kime gittiysek hem maddi hem de manevi desteklerini vereceklerini söylediler.

“CEBİMİZDEKİ SERMAYELERLE BORÇLARI ÖDEMEYE BAŞLAYACAĞIZ” 

Kocatepe: Kamuoyunda Afyonspor'un yüklü borçlarla karşı karşıya olduğu söyleniyor. Siz borç sorununu nasıl aşacaksınız?

Mevlüt Akkuş: Allah göreve seçilmeyi nasip ederse yönetimi devir aldıktan sonra Afyonspor Kulübümüzün kesin net kayıtlarını göreceğiz. Şu anda bildiğimiz kadarıyla yaklaşık 55-60 milyon lira civarında kulübümüzün borcu var. Bu son derece ciddi bir rakamdır. Bu borcun yaklaşık 14 milyon lirası futbolcularla, federasyon arasında imzalanan UÇK adı verilen sözleşmeden kaynaklıdır. Kulübümüzün transfer yasağı malumdur Bunu takiben yaklaşık 7-8 milyon lira civarında SSK, 2-3 milyon civarında maliye, borcu olduğu ifade ediliyor. Bu borçlar 30 Eylül 2024 tarihine kadar ödenmezse, vergi borcu yoktur, SSK borcu yoktur ya da yapılandırma yapılarak borç yoktur gibi belgeler alınmaz ve federasyona bildirilmezse eksi üç puanımızı da hanemize yazacaklar. Eksi üç puan haneye yazılırsa, dört maçta da sıfır puan almıştık. Sıfır puanın altına bir eksi üçümüz daha olacak. Bir mağlubiyet daha yaşamış olacağız. Bu da bizim lige çıkmamızı engelleyecek. Eğer seçilirsek ekip olarak başkan ve başkan yardımcısı olarak sevip saydığımız arkadaşlardan belli rakamlarda para tahakkuk ettireceğiz. İlk etapta yaklaşık 10-15 milyon lira bandında para toplamayı hedefliyoruz. Bunlar ama borç ama bağış olur. Biz kulübümüze acil para lazım diyoruz. Tüm hemşehrilerimiz 1 TL üzerinde de bağış verebilirler. Buna da ihtiyacımız var. Ancak ciddi rakamların ödenme zorunluluğundan borç da alacağız, bağış da alacağız, durumu toparlayıp bir ödeme planı hazırlayacağız. İdari personel ve oyuncularımıza borçlar var. Yaklaşık olarak bu borç miktarı 1-1,5 milyon liradır. Varsayımlar üzerine konuşuyoruz. Elimizde kesin rakam bilgileri yoktur. İlk etapta biz kendi cebimizdeki sermayelerimizle futbolcuları, idarecilerin borçlarının ödenmesini sağlayacağız. Kulüp içinde sıkıntı var. On aydır maaşlar ödenmiyor, ödemeler yapılmıyor. Acil borçları kapatıp futbolcularımıza prim haklarını vaat edeceğiz. SKK borcunu yapılandıracağız. Önümüzdeki maçlara oyuncularımızı motive ederek başarılı olacağız. Acil ödemi planı hazırlayarak kadem kademe ilerleyip külümüzü ligde hak ettiği yere taşıyacağız. İfade ettiğim üzere tüm borçların ödeme planını hazırlayıp Bismillah deyip başlayacağız. İnşallah hemşehrilerimiz, iş adamlarımız, valimizle el ele vererek bu borçları kapatacağız. Bu borç aşılamayacak bir borç değil. Allah’ın izniyle bunun altından kalkacağımıza inanıyorum.

Kocatepe: Başkanlık durumunda ilk icraatınız ne olacak?

Mevlüt Akkuş: Eğer Kulüp Başkanı seçilirsek ilk icraatımız takım oyuncularımızı bire bir dinlemek olacak. Allah razı olsun çok zor şartlarda mücadele veriyorlar. Öncelikle onların sorunları, sıkıntıları nedir? Ne gibi istekleri vardır? Bunları onların ağızlarından birebir ağızdan duymak çok önemlidir. Binada temel önemlidir. Temeli ilk önce sağlam oluşturmamız lazım. Bizim temel taşlarımız futbolcularımız, antrenörümüz, masörümüz, kulüp yöneticilerimizdir. Bunlar çok iyi ve sağlıklı olursa bu takım öyle yürür. Çünkü bir bakıyorsunuz ki bir maça çıkmadan önce bir olumsuz bir tavır esiyor. Bir hareket oluyor. Yüzde yüz kazanacağınız maçı bile sırf bu yüzden kaybedebiliyorsunuz.

“SİSTEMİ OTURTUP OYUNCULARIMIZI YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Kocatepe: Kulübün şirketleşme çalışmalarına nasıl bakıyorsunuz?

Mevlüt Akkuş: Alt takımdaki oyuncularımızı kendimiz yetiştirmek istiyoruz. Oyuncularımızı daha profesyonel hale getireceğiz. Böylece memleketimiz için oyuncu transferi yaparken kulübümüze çok ciddi bir gelir kaynağı olacak. Yani kulüp profesyonelleşecek. Yetiştirdiğimiz oyuncularımızı çok büyük rakamlarla transfer edeceğiz. İnşallah kulübümüzü bu döngü içine getirdiğimiz sürece kulübümüz ne valilikten, ne belediyeden, ne iş adamlarından hiçbir destek almadan kendi ihtiyaçlarını görebilecek hale getirmiş olacağız. Afyonspor Kulübünü kimseye yük etmeden profesyonelleştireceğiz. İnşallah bu 5 yıla kalmayacak. Kulübümüzün kendi halinde oturmuş bir sistemle döndürülen bir kulüp haline getireceğiz. 

“AFYONSPOR KLUBÜMÜZÜ KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURDURACAĞIZ”

Kocatepe: Kulüp Başkanı olursanız 5 yıllık hedefiniz ne olacak?

Mevlüt Akkuş: Sistem ve taşlar yerine oturduktan sonra sırayla inşallah ileriki zamanlarda tekrar bir kulüp binamızın olması için çalışacağız. Arzumuz odu ki tekrar bir otelimiz olsun. Göreve seçilirsek inşallah tüm bunları en kısa zamanda hayata geçirip, Afyonspor Kulübümüzün kendi ayakları üzerinde durmasını başaracağız. Taraftarımızın gönlünü tekrar kazanıp coşkulu günlere götürmek beş yıllık hedeflerimiz arasındadır.

Bakmadan Geçme