• Haberler
  • Genel
  • 'Afyonspor memleketin takıma sahip çıkmak zorundayız, Cumhur ve Millet İttifaklarını biraraya getirmenin formülü bende'

'Afyonspor memleketin takıma sahip çıkmak zorundayız, Cumhur ve Millet İttifaklarını biraraya getirmenin formülü bende'

İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, DP'den AK Parti'ye geçiş sürecini, bu süreçte yaşadığı zorlukları ve icraatlarını samimi bir dille anlattı. Şahin, 'Başkan olarak şahsen zorlandım, DP'den seçimi kazanıp sonradan AK Parti'ye geçince haklı olarak Demokratlar bize karşılar. Ama işin kötü tarafı MHP ve AK Partili meclis üyelerimiz de bize karşı davranıyor. Ben Türkiye'de bir ilki [&hellip]

İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, DP’den AK Parti’ye geçiş sürecini, bu süreçte yaşadığı zorlukları ve icraatlarını samimi bir dille anlattı. Şahin, “Başkan olarak şahsen zorlandım, DP’den seçimi kazanıp sonradan AK Parti’ye geçince haklı olarak Demokratlar bize karşılar. Ama işin kötü tarafı MHP ve AK Partili meclis üyelerimiz de bize karşı davranıyor. Ben Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdim. Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı’nı bir bana karşı olma noktasında araya getirebilmiş birisiyim. Reis benim gibi bir değeri aslında Ankara’ya çağırsa iki ittifakı birleştirmenin yolunu anlatabilirim” dedi

İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, Devrane Kafe’de düzenlediği basın toplantısında dört yıllık icraatları hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi.
“ROMADA VE DÜNYANIN PEK ÇOK YERİNDE İSCEHİSAR MERMERİ VAR”
İscehisar ilçesinin mermerin başkenti olduğunu belirten Ahmet Şahin, “Bilindiği üzere İscehisar mermerin başkentidir. Mermerlerimiz dünyaca bilinir. Afyon’da, Türkiye’de, Ege Bölgesi’nde bizim Göbeklitepe’de de mermerlerimiz, yer mozaiklerinde de çıktı. Bu da demek oluyor ki 12 bin yıllık bir mermercilik tarihimiz var. Efes harabelerinde, diğer yerlerde gidenler görmüştür. Helenistik çağda burası Dokimeon diye bir kent. Marka olarak tescil ettirdik. Daha sonra Roma Bizans döneminde İscehisar Roma’nın heykel atölyesidir. Bugün Roma’daki birçok eserde dünyadaki birçok eserde Afyon’umuzun İscehisar ilçemizin mermerleri var. Bunu niye söylüyorum? Bu Selçuklu ve Osmanlı zamanında da devam etmiş. Ve bugün Cumhuriyet tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi binası, Anıtkabir ve diğer resmi binalar olmak üzere bu tarih devam etmiş. Şu anda da dünyanın 147 ülkesine İscehisar olarak ihracaat yapıyoruz. 2022 yılındaki sevkiyatımız 4,5 milyon tondur. Afyon olarak Ege bölgesinde Türkiye’de ciddi bir ihracat potansiyeli olan bir güçtür. 420 milyon dolar ihracat var ama bunun bir kısmı yumurta, et, sucuk v.s buna benzer şeyler de var. Ama bunun yüzde 70’i rakamlara göre mermer olarak İscehisar ilçemizden yapılıyor.” ifadelerine yer verdi.
“ÜRETİM ŞART, İNSANLARI PARTİSİNE GÖRE DEĞİL YAPTIĞI İŞE GÖRE DEĞERLENDİRİRİM”
“Ekmeğini taştan çıkaran tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizi kutluyorum. Çünkü üretim olmazsa bölüşüm olmuyor.” diyen Şahin, “Üretim şart. Biz yıllarca Karl Marks’a çok saldırdık ama adam doğru söylemiş. Üretim ve bölüşüm. Üretim ve bölüşüm olmadan olmuyor. Dolayısıyla bugün Trump Towers’lar da Amerika’da dâhil; Demireller’in işte Gençler Mermerin, Ümit Mermer’in, Afyon’daki Tümmer Mermerin taşlarını oralarda görürsünüz. Kâbe’de, Mekke’de kralların, padişahların, malikânelerinde, mezar taşlarında, şöminelerinde her yerde varız. Afyon olarak İscehisar olarak bu anlamda da kendimizle gurur duymamız lazım. İscehisar önemli bir şehirdir. Ben yıllarca dışarıda çalıştım. Afyon’da 22 yıl yaklaşık mahalli idarelerin denetimini yaptıktan sonra Sandıklı’da dört dönem İsmail Elibol’la muhalefet olmasına rağmen iyi bir dönem geçirdik. Sandıklı ilçesindeki jeotermal enerji şirketi Sanjet’in 4 bin 200 olan abone sayısını 11 bin 700’e çıkardık. Yedi tane kuyu açtık. Altı tane merkez yaptık. Yani bugünkü seracılığın bu düzeye gelmesi o günlerde İsmail Elibol’un eseridir. Ben insanları partisine göre değil yaptığı işe göre değerlendiriyorum. Daha sonra aday adayı olduk. Ayrıldık. Şuhut’ta dört yıl çalıştık. Şuhut’ta da güzel işler yaptık. Ama büyük küçük dedi ki ya Ahmet Şahin hep dışarılarda çalışıyorsun. Biraz da memlekete hizmet et filan dedi. O zaman aday olduk. Nasipmiş, kazandık. Göreve başladığımız günden beri toplumun bütün kesimlerine hizmet etmeye çalıştık. Kadınlarımızın İscehisar merkezde pek çok şekilde kullanacakları, seminerler, kurslar, kabul günleri gibi ne ihtiyaçları varsa etkinliklerinde kullanabilecekleri yerleri yoktu. Bir iş adamımıza rica ettik. Kadın Kültür Evi yaptık. Gençler için sağ olsun Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin AK Parti Milletvekillerimizin ve teşkilatın destekleriyle, bürokrasinin destekleriyle 5 tane semt sahasını gençlerimize yaptık. Bir tane kapalı halı saha ve gençlik merkezine aldık. Bir tane yüzme havuzu yaptık, bitti. Üzerini de kapatacağız inşallah Çünkü kış memleketiyiz.” ifadelerini kullandı.
“İSCEHİSAR TARİHİNDE EN FAZLA ASFALTI BİZ ATTIK”
Engelliler ve yaşlılar için yapacakları Millet Bahçesi projesinin ihalesinin yapıldığını belirten Şahin, “Yakında işe başlayacaklar. Millet Bahçesi projesinin hikâyesi biraz uzundur. Ama şu anda söylemeden geçemeyeceğim. Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin özellikle eski Maliye Bakanımız İsmet Atilla’nın hakkı yenmez. Onların destekleriyle Millet Bahçesi projesini gerçekleştirmiş olacağız. Burada öncelikle ve özellikle hükümetimize, bakanlarımıza, bürokratlarımıza eski Valimiz Gökmen Çiçek’e, şu anki Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı hanımefendiye, diğer bürokratlara, başta İGM Başkanımız Burhanettin Çoban’a, meclis üyelerimize, Afyon Belediyesi ve meclis üyelerine, parti yetkililerine sonsuz teşekkür ediyorum. Biz 164 bin metrekare sıcak asfalt yaptık. O gün için metrekaresi yüz liraydı. Daha sonraki attığımız dönemde 200-250 liraydı. Şu anda 500 lira oldu. İscehisar tarihinde hiçbu kadar asaflat atılmamıştır. 92 bin 500 metrekare satih kaplama yaptık. Kilitli beton parke çalışması 117 bin 500 metrakedir.” dedi.
“TOPLUMUN HER KESİMİNE HİZMET ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Doğalgaz ve kanalizasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini dile getiren Şahin, “Doğal gaz şebeke çalşıması yüzde 95 oranına ulaştı. İnşallah bu sene tamamlayacağız. Çalışma yaklaşık 10 yıldır devam ediyordu. Biz göreve geldiğimizde TOKİ yapılmamıştı. Şimdi ikinci etap bitmek üzeredir. Kurası çekilicek, üçüncü etap için 1445 adet talep toplandı. Ama bize 89 adet çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasında yer verdiği şekilde önemli olan toplumun bütün kesimlerine sahip çıkmaktı. Biz Covid-19 pandemi döneminde arabada sinemadan tutun da gençlerimiz için, insanlarımız için birçok etkinlik yaptık. Şimdi 3-4 gündür yine insanlarımıza sinema izleme hizmeti veriyoüruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda gençlik şöleni yaptık. Gençlerimiz bu şölende eğlenme imkânı buldular. Kadınlarımıza yönelik her türlü etkinliği yapıyoruz. Belirli günlerde işte bu artık gelenek oldu. Engellilere, yaşlılara, özel günlerde etkinlikler yapıyoruz. Toplumun her kesimine hizmet etmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.
“14 SICAK SU KUYUSU YERİ TESPİT ETTİK, GARİP ŞEY KİMSE DESTEK OLMUYOR”
İscehisar’da önemli gördüğü birkaç yatırım hakkında konuşan Şahin, “Benim ilçemde önemli gördüğüm birkaç tane yatırım vardır. Bunlardan bir tanesi de sıcak sudur. Afyon’da her yerde bilindiği üzere seralar Sandıklı 2 milyon metrekareyi geçti. Önümüzdeki dönemde dünyanın gidişatı, gıda problemi diyorlar. Biz de bu maksatla 4 hektar, 40 bin metrekare olan ruhsatımızı 9 bin 500 hektara çıkardık. Üç tane yeni ruhsat aldık. Bunu 2 bin 500 hektarında Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesine ciddi bir çalışma yaptırdık. Bunu MTA ile tekrar kontrol ettirerek, teyit ettirdik. On dört tane sıcak su kuyu yeri tespit ettik. Bunun dört tanesi çok ciddi sıcaklıkta ve debisi de iyi olacak diyorlar. Tabii kaynak arıyoruz. Bu noktada Türkiye’de sıcak su sondajlarına Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız buraya geldiğinde Mehmet ağabeyin odasında kendisine de bizzat ilettim. Ama hiç kimse destek vermiyor. Çok garip bir şey, yani siz sıcak suyu bulmadan serayı nasıl yapacaksınız? Kaplıcayı nasıl yapacaksınız? Değil mi? Bunu bakan Bey’e de söyledim. ‘MTA’yla ortak açın.’ dedi. Ama MTA üç beş belediyeyle ortaklığa girmiş kavgalar çıkmış, mahkemelik olmuşlar. O yüzden bunun kaynağını da çok geniş ovalar var.” şeklinde konuştu.
“İMAR PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ BELEDİYE’DE KURUMSAL YAPIYI KURDUK, İSJET A.Ş’Yİ KURDUK”
İscehisar ilçesinin bölgede arazisi en geniş olan ilçelerden birisi olduğunu söyleyen Ahmet Şahin şunları kaydetti: “İlçemizde mermerciliğin çok iyi olması, sanayinin iyi olması nedeniyle tarım ve hayvancılık ihmal edilmiş durumda. Bundan dolayı da İscehisar’da tarımcılık, hayvancılık ölmek üzere, can çekişiyor. Bunu canlandırmak için uğraşıyoruz. Tabii İscehisar’ın en önemli sorunu imardı. Geçmişte bizim suçlamak için söylemiyorum ama her şeyin bir yasal mevzuatı, düzenlemesi var. Siz bu imara uygun iş yapmazsanız sonunda çok büyük bedeller ödüyorsunuz. İmarı çok sık değiştirmişler. İmar işleri, fen işleri hepsi bir arada tek bir müdür varmış. ‘Git yap ya Mehmet abi. Sana soran mı var?’ denilmiş. Sonuç 28 sene sonra adam çok miraslı. Kat mülkiyetine geçecek. Onlarca daire var ama geçemiyor, kullanma yok. Buna benzer sıkıntılar var. Bir de 2017 yılında bir revizyon yapılmış. O da oldukça sıkıntılar yaratmış. Yerleşik alanlarda çalışmak zordur imarda. Şimdi onun revizyonunu yapıyoruz. İmar problemini de çözeceğiz. Göreve gelir gelmez biz belediyede kurumsal yapıyı kurduk. Çünkü kurumsal bir yapı yoktu. Sıcak suyla ilgili İSJET A.Ş’yi kurduk. Çalışmalarımız devam ediyor. Sondajlar yapılınca en son büyük bir şirketle Türkiye çapında marka olan bir şirketle görüşmelere başladık. Şirketin CEO’su gelecek görüşeceğiz. Onlarla iş birliği halinde kuyuları açıp diğer şeyler yapacağız.”
“13 ADET OCAĞIN DÖKTÜĞÜ MALZEMENİN RUHTASINI ALDIK”
“Araç parkurumuzu genişletmişiz. Tabii AK Parti’ye geçip Sayın Cumhurbaşkanımız rozeti takınca, yaklaşık 4 milyon vergi borcumuz vardı. Onu sildirdik. SGK borçlarını hallettik. Belediye olark çok borçluyduk.” diyen Şahin şunları söyledi: “Belediye için bu durum bizim için iyi oldu. Bizim GES projesi çok önemliydi. İhalesini yaptık. Müteahhit biraz zayıf çıktı da. Ama bitirecek 45 beş gün süre verdik. 24 milyon kredisi vardı. Devlet sağ olsun. Yine Sayın Bakan Mehmet Özhaseki’nin vekillerimizin ve özellikle Mehmet abimizin destekleriyle krediyi aldık İller Bankası’ndan aldık. Biz de bir tesisi var. Bu da önemliydi. Ben geldiğimde iki tane kompresörümüz olmasına rağmen çalışmıyordu. Ocaklardan çıkan pası ve atıkları biz değerlendiremiyorduk. Bir tanesi 30 önce, 1989’lu yıllarda DPY’den Kayhan İzmirlioğlu Belediye Başkanıydı. O da çok maceralı bir başkanlık yapmıştı o dönemde. Tesisi işte o dönemde kurmuştuk. Bir de geçmiş dönemde başkanlık yapan arkadaşımız Mustafa Çibik bir tane Kalkınma Ajansından almış. Ama çalışmıyor. Mesela o son alınan yatsı malzeme üretiyor. Bize yuvarlak malzeme lazım oldu. Seçimde hata olmuş. Onu tespit ettik, değiştirdik. Bugün bin 500 yüz ton civarında, bin üç yüz, bin iki yüz olduğu zamanlar da oluyor. Bu tonlarda günlük malzeme üretiyoruz. Bunu protokolle, Özel İdare’ye ve Afyon Belediyesi’ne veriyoruz. Onlar da bize sıcak asfalt yapıp veriyorlar. Bu bir başka şeye de neden oluyor. Çimento Fabrikasının genç bir genel müdürü vardı. Sanırım gitmiş kendisi ilk geldiğinde görüşmüştük. Hazır malzeme verelim dedik anlaşamadık. Nakliye’nin ağır geldiğini öğrendik. Çimento Fabrikası Şuhut yolunda devet 4,5 milyon metrekare araziyi vermiş. Malmeyi o arazide kırıyorlar. Bizim ocaklardan çıkan malzeme cumhuriyetten önce ve cumhuriyet sonrası dağlarca yığılmış. Rahmetli Maden Mühendisi Erdal Gümüş kardeşimiz biz göreve geldikten sonra hem sıcak su ruhsatları ve diğer şeyler konusunda hem de bu ocak sahiplerinden muvafakatı almak suretiyle kamu yararına kullanacağız diye atıkların değerlendirilmesi için 13 adet ocağın döktüğü malzemelerin ruhsatını belediye olarak biz aldık. Kamu yararına kullanıyoruz. Hızlı trende kullanılabiliyor. Karayollarında kullanılabiliyor, diğer işlerde kullanılabiliyor. Bu da bizim için iyi bir gelir kaynağı oldu. Çimento Fabrikasıyla anlaşsaydık o malzemeyi kaldırıp yerine ağaçlandırma yapacaktık. İnşallah ileride bu da sağlanabilir.”
“37 YILDIR ÇİVİ ÇAKILMAYAN MEYDANDA SORUNU ÇÖZDÜK”
Sıfır Atık Projesinin İscehisar ilçesinde de uygulandığını belirten Şahin şöyle konuştu: “Sıfır Atık Projesi işine girdik. İlk etapta bir beş yüz bin lira verdiler. Bir şeyler yaptık. Üç buçuk milyonluk projedir. Ama Kahramanmaraş merkezli depremler ve bazı şeyler oldu. Mermer atıkları bu şekilde ekonomiye kazandırılıyor. Kent meydanı merkez ve dışa doğru birinci, ikinci ve üçüncü derece sit alanı olduğundan yaklaşık 37 yıldır çivi çakılamıyordu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın il merkezinde yukarı mahallelerde yaptığı sokak sağlıklaştırma çalışmaları gibi Uzun Çarşı restoresi gibi. Hem bize dokundurtmuyor hem gelip kendi yapmıyordu. Biz bu sorunu çözdük. Artık insanlar kendileri yapabilecek. İşin kötü tarafı bizde tescilli bina yok. Yer altında tarihi sit alanı var ama yer üstünde tescilli bir tane bina yok. Mevcut binaları da o sit alanından dolayı yıkarsanız geri yapamıyoruz, tamir edemiyorsunuz v.s. Bu durumuda Anıtlar Yüksek Kurulu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile temaslarda bulunarak çözdük.”
“MAHALDEKİ TÜM CANLILARI DÜŞÜNÜYORUZ”
“Biz sadece insanları düşünmüyoruz. Sokak hayvanlarımızıda düşünüyoruz. Köpeklerimize özel bir barınak yaptık.” diyen Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “Sokak hayvanlarının dışında arazide yaşayan canlıları kar yağdığı donun olduğu zamanlarda kurt, kuş aç kalmasın diye onlara kırık buğdaylardan bazen artık malzemeleri müdürlüklerimiz vasıtasıyla götürüp araziye dağıtıyoruz. Neticede onlarda canlı düşünmek zorundayız.”
“DEMOKRATLAR BİZE KARŞI AMA AK PARTİ VE MHP’Lİ ÜYELER DE BİZE KARŞI”
İscehisar Millet Bahçesi projesi ihalesini yaptıklarını belirten Şahin, “Millet Bahçemizin ihalesini ifade ettiğim üzere yaptık, çalışmaları başlayacak. Belediyemizin kaynakları yok. Bu yüzden yap-sat usulü Belediye’ye ait bir arsayı, 15 dükkân yaklaşık 22 adet dükkân, bir kat üzerinde içerisinde ofislerin olduğu bir iş merkezi şeklinde yapılacak inşaatın ihalesine çıkacağız. Belediyecililk son derece zor bir iştir. İnsanlara doğumdan ölüme kadar ki süreçte çeşitli hizmetler veriyorsunuz. Bir Belediye Başkanı olarak benim şahsen zorlandığım DP’den seçimi kazanıp sonradan AK Parti’ye geçince haklı olarak kendilerince Demokratlar bize karşılar. Ama işin kötü tarafı MHP ve AK Partili meclis üyelerimiz de bize karşı davranıyor. Ben Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdim. Reis benim gibi bir değeri aslında Ankara’ya çağırsa Türkiye’de de bunu gerçekleştirirdim. Millet İttifakı’yla Cumhur İttifakı ortak bana karşı. Beraber hareket ediyorlar. Ben Cumhur İttifakı saflarına AK Parti’den geçeli bir yılı geçtim. Gerçek budur. Beraber hareket ediyorlar herşeyi reddediyorlar. Kadınlara tekstille ilgili çalışma yapalım, şunu yapalım, bir arsa alalım. Herşeye ret diyorlar. Kaynak elde edelim ve işte yap sat yapalım ve yok. Dükkân yapalım, satalım, ret. Kredi alalım asfalt atalım, ret. Kredi alalım İller Bankası’ndan şunu yapalım. Böyle zorluklarımız olmasına rağmen de iyi şeyler yaptığımıza inanıyorum. Yapmaya da çalışacağız, gayret edeceğiz.”
“TOPLUMUN HER KESİMİNİ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ VE DÜŞÜNÜYORUZ”
Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir sürü etkinlik yaptık. Arabada sinema, 12D sinema, yaz şenliği, gençlik şöleni, Ramazan etkinlikleri gibi. Şiir günleri, halı saha turnuvaları, tiyatrolar, Hacivat Karagöz oyunu bile oynandı. Neticede bir şeyler yapıyoruz. Bunlar olması gerekenlerdir. İnsanlarımızın belirli kesimleri gerçekten çok zor durumdalar. Özellikle ben bunları pek söylemek istemem. Ama seçim döneminde ev, ev dolaşıyoruz. Arkamızda genç kızlar, kadınlar, gençler vardı. Benim seçimde ‘Bir Yiğit Geliyor’ diye şarkım vardı. Memur adamım, DP’de de para yok. Broşürü Mart ayında zor bastırdık. Broşürler dağıtıyoruz, bir kapıyı çaldık. 60 yaşlarında bir hanım kapıyı açtı. Kızlar broşürleri uzatıp ‘Teyze bak sana Başkanı getirdik.’ dediler. Hanımefendi ile sohbet ederken ne yaptığı soruldu. Yemek yediğini söyleyince bizde yeseydik denildi. Hanımefendi, ‘ Ne yediğimi söylesem ağlarsınız.’ demişti. Bunu unutamam. Toplumda bu tür insanlarımız da var, engellimiz var, yatalak olanı var, felçli olanı var. Bakıma muhtaç olanıda var. Bunlarla da ilgilenmeye çalışıyoruz. Ramazan’da Allah yaptım dedirtmesin alışveriş çekleri dağıtıyor, ziyaretler yapıyoruz. Engelli arabaları geçirtiyoruz. Sağ olsun Hamza Top ve Emirdağ İGM Üyesi Necati Şevik çok kez bu araçlardan getirdiler. İGM Başkanı Burhanetten Çobana ağabeyin koordinatörlüğünde yürütülen güzel bir iş yapıyorlar. Aslında gerekli parayı bizim iş adamlarından topladık. Ama 81 engelli aracı getirdiler. Yine tekrar getirecekler. Bu tür çalışmalar eksik edilmemeli.”
“BİR ARAYA GELİRSEK AFYONSPOR SÜPER LİGE ÇIKAR”
Şahin şu ifadeleri kullandı: “Ben spor adamıyım. Sporu seviyorum. Kendim yapmıyorum. Çok göbekli bir adamım ama gerçekten sporcuları desteklemeye çalışıyorum. Bizim İscehisarspor bu sene başarısız oldu. Üçüncü ligden birinci amatör lige düştük. Ama bu sene şampiyon olacağız. Tekrar süper amatöre çıkacağız. Afyonspor’un durumuda şaka değil son derece ciddi bir konudur. Kongresine üç kişi gelmiş. Ben bu vesileyle tüm Afyon kamuoyuna seslenmek istiyorum. Bu takım bizim bir anlamda her şeyimiz. Ya hafta sonu iki gün tatili olan arkadaş gidip alkol alacağına, gidip uyuşturucu alıp, kumar oynayacağına, başka iş yapacağına o maçlara geliyor en azından. Geçen torunumu götürdüm. Orada bir altyapıdan ordu yetişiyor. Yüzlerce çocuk anneleri babaları getirmiş. Burası önemli bir müessese diye düşünüyorum. Bir kurum. Ama orada da kurumsal yapıyı kuramadığımız için spor kulüplerinde her sene bir ayrı terane oluyor. Ayrı bir sıkıntı oluyor. Afjetspor ama Afjet’ten destek kesilince bak cartayı çektik. Bizde de öyle. İscehisarlı iş adamları zaman zaman destek oluyorlar. Ama bazen de adamlar haklı olarak şöyle diyorlar. ‘Ya Başkan biz parayı vereceğiz. Millet de çoluğunu çocuğunu verecek, gençleri verecek. Bunu yönetmeye ne var? Bir de siz başarısız oluyorsunuz. Niye verelim biz size parayı?’ diyorlar. Bu da doğru bir düşüncedir, katılıyorum. Ama Afyon zaferin başkentidir. Dolayısıyla bir araya geldiği zaman Afyonspor Süper Lig’e de çıkar diye düşünüyorum. Sahip çıkalım bu takıma. Biz de elimizden gelen her şeyi ama maddi ama manevi yapmalıyız. Ben zengin bir adam değilim. Benim bisikletim bile yok. Memur emeklisi bir adamım. Ama eşe dosta söylenir uğraşılır. Üzerinde çalışılırsa spora karşı olmamak lazım diye düşünüyorum.”
“AFYONSPOR’A SAHİP ÇIKMAZ ZORUNDAYIZ”
AK Partili bir Belediye Başkanı olarak her türlü sporun desteklenmesi gerektiği kanaatini açıklayan Şahin, “Herkes istediği yeteneği olan spor türünü yapmalıdır. Ama maalesef bizde spor denilinece sıcak bakılmıyor. Herkes bir bahane uyduruyor. Başta basına ve biz siyasilere görev düşüyor. Burada mesele şudur. Takım memleketin takımıdır. Başında yanlış yöneticiler olabilir. Bu yanlışlıklar her kesimde ve her yerde olabiliyor. Başındaki yönetici yanlış olur, eksik olur, hatalı olursa olur. Şimdi farklı düşünülmesin süvari değişir ama kırat değişmez değil mi? Bilindiği üzere kırat bir semboldür. Türk toplumunda at, avrat, silah derler. O manada söylüyorum. Hakikaten süvari yönetici değişebilir. Afyonspor’un da bugün yöneticileri başarısız olmuşsa ya da takımı belirli yerlere getirememişse, gücü yetmemişse Afyon olarak oturup, görüşülüp Afyonspor’a mutlaka sahip çıkmamız lazımdır. İlçede bir çocuk, kasabada bir çocuk götürüyorsunuz. Amatör takıma veriyorsunuz. Bu çocuğun şu hedefi olması lazım Afyonspor’da Afjetspor’da oynayacağım. Profesyonele gideceğim. Böyle bir amacı olursa da Afyonspor’da yaşar. Biz de yaşaması için bize düşen ne varsa tabii diğer ildeki yöneticilerimiz varken bize laf düşmez ama biz de yanlarındayız, beraberiz birlikte destekleyeceğiz. Bu sene de İscehisarspor’u inşallah şampiyon yapacağız.”

Bakmadan Geçme