“Afyonspor, dipsiz bir kuyu gibi”

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, dün basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda Afyonkarahisar’la ilgili de konuştu. Vali Balkanlıoğlu, “Afyonkarahisarspor, şu aşamada dipsiz bir kuyu gibi. Ne kadar destek verirseniz verin hacize gidiyor” dedi Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, dün basın mensuplarıyla valilikte biraraya geldi. Afyonkarahisarspor’la ilgili bir soruya da Vali İrfan Balkanlıoğlu tüm gerçekliğiyle cevap verdi. Balkanlıoğlu, kulübün çok [&hellip]

"Afyonspor, dipsiz bir kuyu gibi"

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, dün basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda Afyonkarahisar’la ilgili de konuştu. Vali Balkanlıoğlu, “Afyonkarahisarspor, şu aşamada dipsiz bir kuyu gibi. Ne kadar destek verirseniz verin hacize gidiyor” dedi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, dün basın mensuplarıyla valilikte biraraya geldi. Afyonkarahisarspor’la ilgili bir soruya da Vali İrfan Balkanlıoğlu tüm gerçekliğiyle cevap verdi. Balkanlıoğlu, kulübün çok zor şartlarda ayakta durmaya çalıştığını bildiğini ifade ederek, “Geçmiş yönetimlerden gelen trilyonları bulan borçlar bu kulübün önünü tıkıyor. Afyonkarahisarspor şu aşamada dipsiz bir kuyu gibi” dedi.
“Borç batağından kurtulamıyor”
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Biz geldiğimizden beri çağrı yaptık. Bir ilde spor kulubü bulunması, başarılı olması güzel bir şey. Ancak bu profesyonel takım, kamu desteği alamaz. Geçmiş yönetimlerden gelen trilyonları bulan borçlarla bugüne geliyor. Ne yardım yaparsanız yapın, dipsiz kuyuya atılmış gibi yapılan tüm yardımlar hacize gidiyor. Bu borç batağından ve sarmalından kurtulamıyorlar.” (Kocatepe)

“Fırsat yalanmış, değerlendirilememiş”

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, iki sezon önce kulübün Onursal Başkanlığı görevinde bulunan ve takıma maddi destek sağlayan Salim Pancar’ın kulüp için çok önemli işler yaptığını da kaydetti. Balkanlıoğlu açıklamasında; “Kulübün içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtulması için epey bir fırsat yakalanmış. Salim Pancar önemli bir seviyeye getirmiş kulübü. Ancak bir işadamının sürekli bu takımı sırtında taşıması beklenemez. Diğer işadamlarımızın, il dışından il içinden, destek verilmesi gerekiyor. Yardım toplanabilir, yemek yapılabilir yüksek fiyatta davetiye satılabilir. İşadamları hibe yapmaya davet edilir” ifadelerine yer verdi. (Kocatepe)

“Eğer takım önemliyse…”

Afyonkarahisarspor’un, Afyon için önemli olduğuna dikkat çeken Balkanlıoğlu konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Afyonkarahisar için spor kulübü önem taşıyorsa Afyonkarahisar halkı ve işadamları buna sahip çıkmalı. Vücudumuzda bile gereksiz organlar zamanla törpüleniyor ve yok oluyor. Afyonkarahisarspor, Afyonkarahisar’ı temsil için çok önemliyse spor kulübümüze işadamlarımızın sahip çıkması gerekiyor. Buna ben karar veremem. Destek verdik de daha önce. Elimizde iki kaynak var. Biri İl Özel İdaresi. İl Özel İdaresi, profesyonel kulüplere yardım yapamıyorlar. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ise sadece ihtiyaç sahibi insanlara yardım edebiliyor.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme