• Haberler
  • Ekonomi
  • Afyonluların Bankada Kaç Parası Var? Afyonlular Ne Kadar Kredi Kullandı?

Afyonluların Bankada Kaç Parası Var? Afyonlular Ne Kadar Kredi Kullandı?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu illere göre kredi ve mevduat durumunu açıkladı. BDDK'nın açıkladığı finansal raporda Afyonkarahisar da yer aldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 2024 yılının ikinci çeyreği ile ilgili finansal raporu yayınladı. BDDK’nın raporunda  81 ilin finans durumu ortaya konuyor.

Verilere göre Afyonkarahisarlılar bankalarda parasını tutuyor. Afyonkarahisarlıların tasarruf mevduatı olarak değerlendirdiği para 47 milyar 9 milyon 606 bin lira olarak hesaplandı. Toplam mevduat ise 58 milyar 396 milyon 476 bin TL’yi buldu.

KREDİ ÖDEMELERİMİZE SADIĞIZ

BDDK’nın verilerine göre Afyonkarahisarlılar, çektikleri kredilerin ödenmesi konusunda da hassas davranıyor.  Afyonkarahisar’da kullanılan toplam kredi miktarı 53 milyar 789 milyon 649 bin TL olurken takipteki krediler ise 653 milyon 61 bin TL olarak hesaplandı.

KOMŞULARA GÖRE DURUMUMUZ

Afyonkarahisar, mevduat hesabı büyüklüğüne göre 81 il içinde 29’uncu sırada yer aldı. Afyon’un komşuları olan Konya 12’nci, Denizli 17’nci, Isparta 35’inci, Uşak 37’nci, Kütahya 43’üncü, Burdur ise 50’nci sırada yer aldı.

Bakmadan Geçme