• Haberler
  • Genel
  • 'Afyonlular tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda uyanmalı'

'Afyonlular tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda uyanmalı'

AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, aromatik bitkilerin dünya çapında çok popüler olduğunu, Afyonkarahisar'da kurulan Tıbbi Aromatik Bitkiler Merkezi'nde büyük üretim potansiyeli bulunduğunu belirterek, 'Afyonkarahisarlılar bu konuda geç kalıyor. Bu konuda da il dışından birileri öncülük etmeden uyanılması lazım.' dedi. AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, dünyada aromatik bitkilere yoğun bir kaymanın olduğuna dikkat çekti. Beş milyonluk [&hellip]

AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, aromatik bitkilerin dünya çapında çok popüler olduğunu, Afyonkarahisar’da kurulan Tıbbi Aromatik Bitkiler Merkezi’nde büyük üretim potansiyeli bulunduğunu belirterek, “Afyonkarahisarlılar bu konuda geç kalıyor. Bu konuda da il dışından birileri öncülük etmeden uyanılması lazım.” dedi.

AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, dünyada aromatik bitkilere yoğun bir kaymanın olduğuna dikkat çekti. Beş milyonluk Tıbbi Aromatik Bitkiler Merkezi yatırımının gereğince değerlendirilemediğinden yakındı.
SANDIKLI TÜRKİYE’DE EN ÇOK TEKNOLOJİK SERA OLAN YER
Gazeteniz Kocatepe’ye yaptığı ziyaret sırasında Kocatepe Gazetesi mensuplarının sorularını cevaplandıran Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ağaçlandırma, tıbbi ve aromatik bitkiler konularında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Geçmiş dönemlerde Sandıklı’da jeotermal su ile fidan sulandığını gördükten sonra bu durumu yadırgadığını ifade eden AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, üretilen 400 bin fidanın tane başına 10 liraya geldiğini kaydetti. Söz konusu arazinin Mili Emlak Müdürlüğüne verilerek alanın teknolojik sera olarak değerlendirmesi talimatını verdiğini hatırlatan Eroğlu şöyle konuştu: “Orman fidanlıklarının kapatılamayacağı yönünde yargı kararı olduğunu öğrendik. O levhayı Sorkun’a taşıyıp orada çok geniş bir alanda bu işi yapıp, fidanları koruyacaksınız. Yine ismi Sandıklı Fidanlığı olsun dedik. Fakat eski Genel Müdür durumu bir türlü anlamak istemedi. Yargı kararını öne sürdü. Siz daha güzelini yapıp ortaya koyduğunuzda yargı ne diyecek? Neticeda genel müdürlükte yaşanan değişim sonrasında konu çözüldü. Daha sonra araziyi hemen Milli Emlak Müdürlüğüne verdik. Şimdi Sandıklı Türkiye’de en çok teknolojik serası olan merkez haline geldi. 400 hanım kardeşimiz oralarda çalışıyor. Daha da bir sürü yatırım yapılacak.”
TIBBİ AROMATİK BİTKİLER MERKEZİ ÜRETİCİ BEKLİYOR
Sandıklı da söz konusu alanda Bakanlıkla kurulan temaslar sonucu özel seralar kurulacağını dile getiren Eroğlu şunları söyledi: “Bakanlık özel seralar kuracak. Bilindiği üzere Tıbbi Aromatik Merkezini kurduk. Aslında burada üretim potansiyeli olsa Çin’de talip çok sayıdadır. O kadar çok sayıda talip var ki talebi karşılayacak planlama yapmak gerekiyor. Afyonlulara şunu söyledim; Özdilek AVM’nin açılışından sonra uyandınız. Teknolojik Sera yapımında yatırımcı Haydar Kurt’tan sonra uyandınız. Her şeyde biri öncülük etmeden uyanmıyorsunuz. Aromatik Bitkiler dünya çapında çok popüler. Artık dünya aromatik bitkilere doğru kayıyor. Biz Tıbbi Aromatik Bitkiler Merkezini 5 milyonluk yatırım yaparak açtık. Hiç kimseden ses çıkmayınca bakanlıktaki arkadaşlarımız bu merkezde üretim yapıp PTT ile anlaşma yapılarak üretilen bitkilerin satışına başlanıldı. Afyonlular yakında tekrar uyanacaklar. Orada da çok büyük potansiyel var. Çağrımı tekrarlıyorum. Ey Afyonlu hemşehrilerim! Tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi konusunda geç kalmadan uyanınız. Yoksa birileri gelip bu işi sizden önce gerçekleştirecekler.”
Burcu AYDIN’ın Haberi.

ÖZEL HABER: Kocatepe Gazetesi’ne ait özel haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır.

Bakmadan Geçme