Afyonlular Peygamber'in hatırasına akın etti

Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii Sakal-ı Şerif'i ağırladı. Cami Peygamber sevgisi taşılan müminlerle doldu taştı. İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, Peygamber Efendimize ait kutsal emanetleri ziyaret sırasında kul hakkına riayet edilip edepli olmanın esas olduğunu söyledi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) kutsal emanetlerinden Sakal-ı Şerif İmaret Camii'nde dün öğle namazına müteakip Kura'n-ı Kerim ziyafetinden sonra [&hellip]

Afyonlular Peygamber’in hatırasına akın etti

Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii Sakal-ı Şerif’i ağırladı. Cami Peygamber sevgisi taşılan müminlerle doldu taştı. İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, Peygamber Efendimize ait kutsal emanetleri ziyaret sırasında kul hakkına riayet edilip edepli olmanın esas olduğunu söyledi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) kutsal emanetlerinden Sakal-ı Şerif İmaret Camii’nde dün öğle namazına müteakip Kura’n-ı Kerim ziyafetinden sonra ziyarete açıldı. Salâvatların getirilip gözlerin dolduğu ziyaret sırasında görevlilerin müdahalesi ile izdiham yaşanması önlendi.
KADİR GECESİ DE ZİYARET EDİLECEK
İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, Peygamberimizin kutsal emanetlerinden Sakal’ı Şerif’in özellikle Kadir günü ve gecesinde ziyarete açıldığını belirtti. Kolcu, İmaret ve Türbe camilerinde Sakal-ı Şerif’in yer aldığını dile getirdi. Sakal-ı Şerifler’in zaman zaman başka camilere de götürülerek ziyaretin sağlandığını belirten Kolcu; “İmaret camiimizde Kur’an-ı Kerim ziyafeti nedeniyle cemaat toplu olunca Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı. Yine Kadir Gecesi de ziyarete açılacak. Arzu edenler ziyaret edebilirler.” dedi.
ÖNEMLİ OLAN
SAHİPLENMEK
Sakal-ı Şerif ziyareti vesilesi ile tüm inanlara hatırlatmada bulunan Galip Kolcu, esas olanın Peygamberimizin emanet ettiği Kur’an ve sünnete sahip çıkmak olduğunun altını çizdi. Peygamberimizin bıraktığı güzel ve örnek hayatı yaşamaya çalışmanın önemine değinen Kolcu; “Peygamberimizin bıraktığı tüm parçalar gerek uzuv gerekse giydiği elbiseler her şey bizim için saygıya layıktır, hürmet ederiz. Fakat bizleri bağlayıcı olan Allah’ın yarın hepimize soracağı konu Kuran-ı Kerim’e ne kadar sahip çıkıldığı, ne kadar anlaşılıp, günlük hayata ne kadar uygulanabildiğidir.” diye konuştu.
DOKUNMAK ÖPMEK DOĞRU DEĞİL
Kuran-ı Kerim’de Hz. Peygamberin hayatından güzel örnekler olduğuna yer verildiğini belirten Galip Kolcu, Peygamber Efendimizin örnek hayatının ne kadar örnek alınarak yaşandığını sorgulanması gerektiğini açıkladı. Kolcu, dünkü ziyaret sırasında izdihama müsaade etmediklerini belirtti. Sakal-ı Şerif’in cam muhafazasına dokunmanın ve öpmenin doğru olmadığını söyleyen Kolcu; “İnsanlarımız cam muhafazayı öperek medet bekliyorlar. Neticede o bir muhafazadır, kutudur. Kutunun hiçbir kutsallığı yoktur. Ona dokunmak ve öpmek hiçbir fayda getirmez. Sadece Peygamber Efendimizin bir parçası olması itibariyle onu hatırlayarak hatırasına salâvat getirmek lazımdır. Bidatlara sebep olmamak lazımdır. Edeple, izdihama sebep olmadan, sırası gelen kişi bir salâvat çekip oradan ayrılırsa edebe uygun hareket edilmiş olur. Kul hakkına riayet etmeye özen göstermek prensibimiz olmalı.” şeklinde konuştu.
Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme