• Haberler
  • Genel
  • 'Afyonlular Konukevi satılmamalıydı' – Kocatepe Gazetesi

'Afyonlular Konukevi satılmamalıydı' – Kocatepe Gazetesi

Ankara’da Afyonkarahisarlıların uğrak yeri olan Afyonlular Konukevi’nin satılması dolayısıyla Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Garden Kale Otel’de bir basın toplantısı düzenledi. Dernek Genel Başkanı Mehmet Parsak, 'Konukevi satılmamalıydı, satılacaksa bile Afyonlular’da kalmalıydı' dedi Ankara’daki ya da yolu Ankara’ya düşen Afyonkarahisarlıların hemşehrileri ile tanışma fırsatı bulduğu Afyonlular Konukevi’nin satılmasının yankıları sürüyor. İl Özel İdaresi’ne ait olan [&hellip]

“Afyonlular Konukevi satılmamalıydı”

Ankara’da Afyonkarahisarlıların uğrak yeri olan Afyonlular Konukevi’nin satılması dolayısıyla Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Garden Kale Otel’de bir basın toplantısı düzenledi. Dernek Genel Başkanı Mehmet Parsak, “Konukevi satılmamalıydı, satılacaksa bile Afyonlular’da kalmalıydı” dedi

Ankara’daki ya da yolu Ankara’ya düşen Afyonkarahisarlıların hemşehrileri ile tanışma fırsatı bulduğu Afyonlular Konukevi’nin satılmasının yankıları sürüyor. İl Özel İdaresi’ne ait olan Konukevi’nin kiracısı durumundaki Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Konukevi’nin satılmasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Garden Kale Otel’deki toplantıya Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Parsak, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özerkan, Genel Sayman Fatih Gülkaya ve Yönetim Kurulu üyesi Kaya Yelek katıldı.
2 bin 800
metrekarelik alan
Afyonlular Konukevi’nin Ankara’nın merkezi sayılan Kızılay’a 3 dakikalık mesafede bulunan 2 bin 800 metrekarelik, 6 katlı, 20 odalı ve 40 yatak kapasiteli bir bina olduğunu hatırlatan Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Parsak, 28 Eylül 2001 tarihinde Konukevi’nin Dernek tarafından kiralandığını, işletmesinin de Dernek tarafından bir işletmeciye verildiğini kaydetti. İşletmeci ile yapılan sözleşmenin 2012’nin Mart ayında biteceğini, kira sözleşmesinin ise Mayıs 2012’de sona ereceğini hatırlatan Parsak, “Afyonlular Konukevi’nin satılması doğru olmamıştır. 8 Ege ilinin böyle bir konuk evine sahip olan tek il Afyonkarahisar’dır. Buradaki işletme sözleşmesi Mart’ta bitiyor. Dernek’in sözleşmesi de Mayıs’ta sona eri-yor. ‘Bizimle ilgili bir sorun varsa biz Mart ayında da burayı bırakmaya hazırız’ dedik” ifadelerini kullandı.
Ankara’da Afyonkarahisar’ı temsil eden böyle bir Konukevi’nin şimdiki koşullarda yeniden inşa edilmesinin mümkün olmadığını hatırlatan Parsak, “Kolay olan satmaktır, zor ama gerekli olan aksaklıkların giderip oranın Afyonluların malı olarak varlığını sürdürmesini devam ettirmektir. 2012 yılına gelindiğinde belirlenmiş muhammen bedelin sadece 85 bin lira üzerine çıkılmış ve satılma işlemi sona ermiştir. Söz konusu iha-leye 2 katılımcı olmuştur. Bunlardan bir tanesi işletmesinden şikayet edilen Elek İnşaat’tır. Diğer katılımcı ise evraklarının birinin eksik olması dolasıyla ihaleye girememiştir. 2 milyon 400 bin liraya söz konusu satış gerçekleştiril-miştir. Bu satış gerçekleşti, fakat şimdiye kadar neden bir basın açıklaması yapılmadı diye sorulabilir. Dernek yönetimi olarak çözüm ehliyiz, tercihimizi bu yönde kullandık. Bir taraftan hukuki yollara başvurduk ama diğer taraftan yöneticilerimizle de ilişkilerimiz makul düzeyde seyretti. Buranın satışının onaylanmayacağı umudunu yaşadık” dedi.
Satılmayacağı umudu vardı
Afyonlular Konukevi’nin satılmasına karşı çıktıklarını belirten Parsak, “Afyonlular Konukevi satılmamalıydı, satılacaksa bu bedelle satılmamalıydı, bu bedelle satılacaksa en azından Afyonlularda kalmalıydı. İhalede kamunun daha çok yararlanması adına Afyonlu işadamlarına da çağrı yapılmalıydı. Devlet İhale Kanunu’na göre bu ihalede son onay makamı Valilik’tir. Bu konuyu Bakan Eroğlu ile de görüştük. Valimizin bu ihaleyi onaylamaması umudunu taşıyorduk. Ama Valimizin bu satışı onayladığını, artık bu satışın Valiliğimiz kanalıyla da Bakanlığımız kanalıyla da durdurulamayacağını tespit ettik” diye konuştu.
Başarılı faaliyetlere
imza atıldı
Parsak, Dernek olarak Afyonlular Konukevi’nde birçok başarılı faaliyete imza attıklarını, bu durumun Afyonkarahisar’ın tanıtılması noktasında önemli bir girişim olduğunu kaydetti.
Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait Ankara’nın Çankaya ilçesi Becerikli Sokak 21 numarada yer alan Afyonlular Konukevi, 8 Şubat 2012’de yapılan üçüncü ihaleyle 2 milyon 400 bin bedelle satılmıştı. İhaleyi alan firmanın ihale bedelinin yüzde 50’sini peşin, kalanını 8 ay taksitle ödeyeceği duyurulmuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme