Afyonlular Konukevi kiracısı ihtar edilecek

Şubat ayı toplantılarını tamamlayan İGM’de başkentte bulunan Afyonlular Konukevi’nin kiracısına sözleşmenin dolduğu, Eylül ayında tahliye için şimdiden gerekli ihtarın yapılması kararı çıktı Kiracıya ihtar çekilecek İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının 5. birleşimi dün tamamlandı. Toplantıda ihtisas komisyonlarından gelen raporlar görüşülürken meclis üyelerine bazı bilgilendirmeler yapıldı. Ankara'da bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan [&hellip]

Afyonlular Konukevi kiracısı ihtar edilecek

Şubat ayı toplantılarını tamamlayan İGM’de başkentte bulunan Afyonlular Konukevi’nin kiracısına sözleşmenin dolduğu, Eylül ayında tahliye için şimdiden gerekli ihtarın yapılması kararı çıktı

Kiracıya ihtar çekilecek
İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının 5. birleşimi dün tamamlandı. Toplantıda ihtisas komisyonlarından gelen raporlar görüşülürken meclis üyelerine bazı bilgilendirmeler yapıldı. Ankara’da bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Afyonlular Konukevi’nin 10 yıllık kira sözleşmesinin 30 Eylül 2011 tarihinde biteceği, tahliye için gerekli işlemlerin yapılarak boşaltılması istendiği kaydedildi. İmar Bayındırlık komisyonunca yapılan incelemelerde, Afyonlular Konukevi’nin 3 bodrum kat, bir zemin, bir asma, üç normal bir teras kattan oluştuğu bildirildi. Toplam kapalı alanın 2 bin 8 yüz metrekare olan mülkte 2001 yılı sözleşme yıllık kira bedelinin 4 bin 2 yüz TL olduğu belirtildi. Ortalama yıllık kira bedelinin 39 bin TL civarında olması sonucu İl Özel İdaresi’nin 10 yılda büyük kaybı olduğu, 3. şahıslara kiraya verilmemesi maddesine rağmen Özel İdare ihtarına dernek yönetiminin uymadığı ifade edildi. Söz konusu kiracının mevcut tarihte boşaltması için şimdiden gerekli tebligatların yapılmasını uygun gören komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi. Tüm komisyonların aynı yönde kararı bulunuyor. Aile hekimliği çalışmaları ile ilgili olarak meclis bilgilendirmesi için İl Sağlık Müdürlüğü’nden yetkili davet edilmesi, Sultandağı ilçesinde aile hekimliği eksiğinin giderilmesi için dairesi tarafından gerekli çalışmanın yapımı uygun görüldü.
Özel İdare’yi Selçuk Çirkin temsil edecek
Türkiye genelinde yaygın yayın yapan bir televizyon kanalında Dinar Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde hastalardan para alındığı yönünde ki şikayetlerle ilgili İl Sağlık Müdürlüğü ile gerekli görüşmenin yapıldığı bildirildi. Konuyla ilgili müdürlüğün gerekli araştırmayı yaptığı kaydedildi. İller Bankası’nda İl Özel İdaresi’ni temsil edecek üyeliğe aday gösterilen Selçuk Çirkin oy çokluğu ile seçildi. Sinanpaşa’nın Kınık köyü köyiçi mevkiinde yer alan mülkiyeti köy tüzel kişi-liğine ait 2501 metrekarelik taşınmaz dini tesis cami yapılacağı belirtilerek istenilen imar planı onayını uygun gören komisyon raporu oy birliği ile kabul edidi.
2011 yılı yatırım programında Bayat ilçesine çim saha yapımı için ayrılan 100 bin TL ödeneğin Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılmak üzere İlçe Özel İdaresine aktarımı isteniyor. İstekle ilgili çalışma devam ettiği için konuyla ilgili bilgi gelecek ay ki toplantıda ve-rilecek. Toplantıya konuk olarak İGM’nin eski üyelerinden Celal Gümüş katıldı. Meclis üyelerinin sunduğu önergelerin ilgili komisyonlarda görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Mazeretleri nedeniyle toplantıya katılamayan meclis üyeleri izinli sayıldı. Meclisin Mart ayı olağan toplantılarının birinci birleşimi 1 Mart Salı günü saat 10.30’da başlayacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme