• Haberler
  • Genel
  • Afyonlular kan bağışını seviyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonlular kan bağışını seviyor – Kocatepe Gazetesi

Kan bağışlarının üç ayrı gezici ekiple sürekli toplandığını belirten Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kubilay Akman, Afyonkarahisar’da yılda 18 bin ünite kan toplandığını bu rakamın azımsanamayacağını kaydetti Kızılay Afyon Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kubilay Akman, Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen kan bağışı programına gösterilen ilginin sevindirici olduğunu söyledi. Dr. Akman, kan bağışı kampanyalarına medya organlarının verdiği [&hellip]

Afyonlular kan bağışını seviyor

Kan bağışlarının üç ayrı gezici ekiple sürekli toplandığını belirten Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kubilay Akman, Afyonkarahisar’da yılda 18 bin ünite kan toplandığını bu rakamın azımsanamayacağını kaydetti

Kızılay Afyon Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kubilay Akman, Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen kan bağışı programına gösterilen ilginin sevindirici olduğunu söyledi. Dr. Akman, kan bağışı kampanyalarına medya organlarının verdiği desteğin çok önemli olduğunu belirterek verilen destek için teşekkür etti.
AMAÇ FAZLACA
KAN TOPLAMAK
Kasım ve Aralık aylarında okullarda kan bağışı kampanyalarına ağırlık verildiğini anlatan Dr. Kubilay Akman, ilkokullarda önce velileri bilgilendirme çalışmaları yaparak davetlere uygun olan kişilerden kan bağışlarının kabul edildiğini söyledi. Valilik makamı İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine okullarda yürütülen kan bağışı çalışmasına verdikleri destek nedeniyle teşekkür eden Dr. Akman; “Merkez Atatürk İlkokulu’nda kan bağışlarını topluyoruz. Şehrin güzide okullarından biri olan Atatürk İlkokulu’nun veli ve öğrenci sayısı fazla. Kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi var. Bizim amacızım her zaman daha fazla kan alıp daha fazla insanın hayatına katkı sağlayarak insanlarımızın acılarını dindirmek. Çalışmalarımıza bu şekilde devam ediyoruz.” dedi.
HER KESİMDEN İLGİ VAR
Kan bağışı kampanyalarına Afyonkarahisar’da sağlık durumu uygun olan her kesim ve yaş grubundan ilgi gösterildiğini aktaran Dr. Kubilay Akman, yönetmeliğe göre 18-65 yaş arasındaki her sağlıklı ve değerleri normal olan her insandan kan bağışı alınabildiğini hatırlattı. Bazen 65 yaşını geçen kişilerin de kan bağışında bulunmak için yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen Dr. Akman; “Bazı kronik hastalıklar ve belli sıkıntılar olabileceğinden biz 65 yaş üzerindeki kişilerin kan bağış taleplerini kabul etmiyoruz. Biz çalışmalarımız farkındalık oluşturduğu için daha geniş bir kesime ulaşıyoruz. Okullarda ev hanımları ve çalışmayan kesime daha rahat ulaşabilmekteyiz.” diye konuştu.
İLÇELERDE DE KAN TOPLANIYOR
“Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır.” sloganı doğrultusunda çalışmaların sürdürüldüğünü, Afyonkarahisar’da günde ortalama yüz kan bağışı alabildiklerini hastanelerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için çalıştıklarını belirten Dr. Kubilay Akman, yıllık bazda 18 bin kanın toplandığını açıkladı. Yılda 18 bin kan bağışının azımsanacak bir rakam olmadığına temas eden Dr. Akman şöyle konuştu: “Afyonkarahisar’da yıllık toplanan 18 bin kan bağışı ciddi bir rakamdır. Bunlar sivil kan bağışıdır. Bizler üç ekip olarak bu kan bağışlarını topluyoruz. Bağışları sadece il merkezinde değil ilçeleri de gezerek topluyoruz. Böylece ilçe hastanelerine dahil bu kanları ulaştırıyoruz.”
TEMEL OLAN HAYAT KURTARMAK
Kan değeri yüksek olan kişilerde bazen baş ağrısı, uyku, ağırlık hissi gibi sıkıntıların görülebileceğini belirten Dr. Kubilay Akman, kan bağışının bu şikayetleri ortadan kaldırabileceğini söyledi. Kan bağışında esas amacın insan hayatını kurtarmak olduğuna değinen Dr. Akman şunları söyledi: “Daha çok kurtarıcı hayat boyutunda kan bağışlamaya önem verirsek hepimiz için kan bağışı daha yararlı olacaktır. Gerek kan bağışlama bilinci oluşan bağışçılarımıza gerekse bu çalışmalarımıza destek veren herkese ilgileri ve katkıları nedeniyle tekrar teşekkür ediyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme