Afyonlular, Başbakan'dan ne talep ediyor?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İl Kongresi'ne katılmak için Afyonkarahisar'a geliyor. Afyonkarahisarlıların, Başbakan Davutoğlu'ndan başta Ankara-İzmir Otoyolu olmak üzere birçok talebi bulunuyor Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenecek AK Parti İl Kongresi'ne katılacak. Afyonkarahisarlıların destek verdiği bir devlet adamı olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kent için bazı taleplerle de karşılaşacak. İşte vatandaşların Başbakan [&hellip]

Afyonlular, Başbakan’dan ne talep ediyor?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İl Kongresi’ne katılmak için Afyonkarahisar’a geliyor. Afyonkarahisarlıların, Başbakan Davutoğlu’ndan başta Ankara-İzmir Otoyolu olmak üzere birçok talebi bulunuyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek AK Parti İl Kongresi’ne katılacak. Afyonkarahisarlıların destek verdiği bir devlet adamı olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kent için bazı taleplerle de karşılaşacak. İşte vatandaşların Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan talepleri:
OTOYOL: Ankara-İzmir Otoyolu’nun Afyonkarahisar yerine, İhsaniye-Altıntaş-Dumlupınar ekseninde ilerlediği biliniyor. Bu konuda “Afyonkarahisarlılara danışırız” denilse bile, ilerleyen sürecin Afyonkarahisar’ın aleyhinde olduğu yorumu yapılıyor. Otoyol inşa sürecinde, Afyonkarahisar’ın potansiyelinin değerlendirilmesini, bu potansiyele uygun bir çözüm ve yol haritası bulunması talep ediliyor.
5 MİLYON TURİST HEDEFİ: AK Parti Genel Merkezi’nin hazırladığı Kent Ekonomileri Forumu’nda Afyonkarahisar için “yılda 5 milyon turist” hedefi belirlenmiş durumda. Şehri bu hedefe ulaştıracak birçok etkinlik önerisi de yine aynı kitapta yer alıyor. Afyonkarahisar’ın yılda 5 milyon turisti ağırlayabileceği kapasiteye ulaşması için Başbakan Davutoğlu’ndan destek bekleniyor.
YÜKSEK HIZLI TREN: Ankara-İzmir arasında yapımı sürmekte olan Yüksek Hızlı Tren’in Afyonkarahisar’dan geçeceği biliniyor. Ancak Yüksek Hızlı Tren’in Afyonkarahisar Ali Çetinkaya Garı’na da uğramasının da şehir gelişimi için yararlı olacağı belirtiliyor.
İHRACAT İÇİN YATIRIM: Afyonkarahisar’ın 2023 yılı hedeflerinin arasında 1 milyar dolarlık ihracat yapılması da bulunuyor. Ancak şehirdeki mevcut yatırımlarla bu hedefe ulaşılması mümkün değil. Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan Afyonkarahisar için yan sanayi yatırım teşviki talep ediliyor.
ASKERİ BİRLİK: Afyonkarahisarlı vatandaşlar, kentlerinde kurulacak büyük askeri birliğin, ekonomiyi canlandıracağını düşünüyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme