Afyonlular Ankara’da buluştu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan, “Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği olarak 2016 yılı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde almış olduğumuz mülkiyeti derneğimize ait olan bu yerimizde ilk kez bir iftar programı gerçekleştiriyoruz. Bizler Ankara’da Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği olarak birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde bütün hemşerilerimizin kardeşlik duygusunun pekişmesine, [&hellip]

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan, “Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği olarak 2016 yılı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde almış olduğumuz mülkiyeti derneğimize ait olan bu yerimizde ilk kez bir iftar programı gerçekleştiriyoruz. Bizler Ankara’da Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği olarak birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde bütün hemşerilerimizin kardeşlik duygusunun pekişmesine, bir taraftan katkı verirken, bir taraftan Ankara’da okumaya gelen gençlerimize, bir diğer taraftan Ankara’ya sağlık sorunları nedeniyle gelen hemşerilerimize bir yuva olmaya, bir yurt olmaya çalışıyoruz. Bunun için kendimizi mutlu addediyoruz.” dedi.
“ALİ ÇETİNKAYA’YA HEPİMİZİN
SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR”
Birçok etkinlik düzenlediklerini kaydeden Özerkan, “Bunlar dışında birçok etkinliğimizi bildiğiniz gibi Afyonkarahisar’a da taşıdık. Mehmet Şükrü Koçoğlu milli mücadele kahramanlarımızdan 1876-1950 yılları arasında yaşamış Atatürk’ün silah arkadaşlarından olan değerli bir isimdir. Afyonkarahisar’a giderek anma programı yaptık, çok büyük sansasyon oldu. Sahiplendiğimiz için kendimi mutlu hissediyorum. Katılan tüm hemşerilerimize, Afyon’dan iştirak eden, Ankara’dan ve diğer illerden katılan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. En büyük Afyonkarahisarlı Ali Çetinkaya’nın geçtiğimiz günlerde anma törenini yaptık. Yıllardır yapılamayan bir programdı. Son dönemde bunun da temelini atmış olduk. Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin sahip çıkması gerektiğine inanıyorum. Afyonlu olup da sahip çıkmayanları buradan kınıyorum. En büyük Afyonkarahisarlı olan Ali Çetinkaya’ya hepimizin sahip çıkması gerekiyor.” dedi.
“AİLE ORTAMI OLMASINI İSTEDİK”
İftar etkinliğimizi başka bir yerde de yapabilirdik diyen Özerkan, “Ancak bir taraftan dernek genel merkezimize katılımları çoğaltmak, ilgiyi alakayı artırmak, bir taraftan da aile ortamı olmasını istedik. 2016 yılının 8 Mart’ında burayı aldığımızda bütün hemşerilerimiz destek verdi. Ancak içlerinden bir tanesi vardı ki adeta bu desteklerde lokomotifimiz oldu. Bu kardeşimiz Emirdağlı Ali Kılıç. Kendisine bütün hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan’ın ardından Afyonkarahisar eski milletvekilleri Kemalettin Yılmaz, Halil Ürün, Müjdat Kayayerli ve Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu da birer konuşma yaptılar.
LİTVANYA’DA KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITTIK
Nasrattınoğlu Litvanya çeşitli temaslarda bulunduklarını belirterek, “Bu yemek öncesi Litvanya’dan yurda döndük. Bir ziyarette bulunmuştuk. Orada 6 Afyonkarahisarlı hemşehrimiz vardı. Uluslararası bir etkinlikte 6 Afyonkarahisarlı vatandaşımız ile birlikte memleketimizin sanatını, kültürünü orada tanıttık. Keçe sanatımızı, ebru sanatımızı ortaya koyduk.” şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra Afyonkarahisarlı misafirlerin sohbetlerinin ardından iftar programı sona erdi.

Bakmadan Geçme