• Haberler
  • Gündem
  • Afyonlu sinemaseverler filme doyacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonlu sinemaseverler filme doyacak – Kocatepe Gazetesi

Festivale katılımı en üst seviyeye çıkarmak ve kamuoyuna duyurmak amacıyla Vali Mustafa Tutulmaz ve Festival Direktörü Süleyman Civliz basın toplantısı düzenledi. Yerli sinema dilinin ön planda tutulduğu film festivalinde ücretsiz film gösterimleri ile sinemaseverler filme doyacak.“FESTİVALE HALKIMIZINSAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR”“Her geçen gün yeni etkinliklerle halkımızın karşısına çıkıyoruz” diyen Vali Mustafa Tutulmaz, “Bu çalışmalarımızın tek gayesi var [&hellip]

Festivale katılımı en üst seviyeye çıkarmak ve kamuoyuna duyurmak amacıyla Vali Mustafa Tutulmaz ve Festival Direktörü Süleyman Civliz basın toplantısı düzenledi. Yerli sinema dilinin ön planda tutulduğu film festivalinde ücretsiz film gösterimleri ile sinemaseverler filme doyacak.
“FESTİVALE HALKIMIZIN
SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR”
“Her geçen gün yeni etkinliklerle halkımızın karşısına çıkıyoruz” diyen Vali Mustafa Tutulmaz, “Bu çalışmalarımızın tek gayesi var o da ilimizin tanıtılması, ilimizin marka şehir haline getirilmesidir. Her türlü fuar, sempozyum, çalıştay ve festivaller bu amaca yöneliktir. Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerini kapsayacak şekilde 3 günlük bir Film Festivali düzenliyoruz. 3 günlük süreçte ilimizde kısa film festivali gerçekleştirilecektir. Festival kapsamında yapılan yarışmada 300’ün üzerinde kısa film başvurusundan 20 tanesi değerlendirmeye alınmış, diğerleri ile ilgili de önemli gösteriler olacaktır. Ödüllü filmler ve 20 kısa film festival kapsamında izleyici ile buluşacak. Yücel Çakmaklı’nın filmleri de ayrı bir gösterimle izleyicilerle buluşacak. İlimiz 3 gün boyunca sinemaya doyacaktır. Halkımızı bu üç gün boyunca tüm etkinlikler de yanımızda görmek istiyoruz. Bizim tek gayemiz var. İlimizin tanıtılması ve ilimizin marka şehir haline getirilmesidir. Bunun için başta belediyemiz olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası, üniversite ve diğer paydaş kurumlar önemli katkılar sağlamaktadırlar. Halkımızın da aynı katkıyı sağlamasını özellikle talep ediyoruz. Eğer halkımız katılmazsa bu tür etkinlikler kalıcı olmaz. Basının ve halkın bizim yanımızda olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“ÖDÜLLÜ FİLMLER
ÜCRETSİZ İZLENEBİLECEK”
İstanbul’da faaliyet gösteren Fikir Döküm adlı film şirketinin sahibi aynı zamanda Festival Direktörü Süleyman Civliz ise Festivalin ilk kez yapıldığına dikkat çekerek, “Festivale hazırlık sürecinde başta Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, Üniversite Rektörlüğü ve Ticaret ve Sanayi Odası gerçekten bu festivale sahip çıktılar.  Bizleri kucakladılar ve yol açıcı bir ortam sundular. Biz de en güzel şekilde Afyonkarahisar’ın geleneğine, kültürüne de yakışır bir Festival yapabilmek için elimizden gelen bütün gayretleri gösterdik. Festivalimize sayılı günler kaldı. Güzel içerikler hazırladık. Halkımızın ilgisini çekecek,  burada bir sinema havası estirecek etkinlikler tasarlandı. Ulusal ve uluslararası alanda ödül almış olan 3 uzun metrajlı film Semih Kaplanoğlu’nun Buğday filmi, Derviş Zaim’in Rüya filmi ve Mustafa Kara’nın Kalandar Soğuğu filmleri Park Afyon Cinemaximum sinemalarında 4 Mayıs tarihinde farklı seanslarda ücretsiz olarak gösterilecek. Bunların davetiyelerini halkımız film gişelerinden yani Cinemaximum gişelerinden ücretsiz olarak temin edebilecekler.” dedi.
“AFYON’DA SİNEMA HAVASI ESECEK”
Festivalde Afyonkarahisarlı yönetmen, yapımcı ve senarist Yücel Çakmaklı’ya ayrı bir yer ayrıldığına değinen Civliz şöyle devam etti:
“Yücel Çakmaklı’nın ‘Birleşen Yollar’ ve ‘Bir Adam Yaratmak’ filmleri festivalde gösterilecek.  Filmlerden sonra da Yücel Çakmaklı sinemasına dair önemli isimlerle söyleşiler düzenleyeceğiz. Festivalin açılış ve kapanış törenlerine kendi alanında başarılı yönetmenler, oyuncular ve yıldız oyuncular da katılacak. Biz onur konuğu olarak Perihan Savaş ve Ali Uyandıran’a birer Onur Ödülü takdim edeceğiz. Üniversitedeki sinema bölümü öğrencilerine yönelik ve üniversite öğrencilerine yönelik atölye çalışmalarımızı tasarladık. Şehrin içerisinde her yere yayılmış, şehri kucaklayan ve Afyon’da bir film havası, film rüzgârı, sinema havası estirecek güzel bir Festival Afyonkarahisarlıları bekliyor. Tüm halkımız festivale davet ediyoruz.”
Toplantı sonunda Vali Mustafa Tutulmaz basın mensuplarına uzun metrajlı filmleri göstererek, “Herkesin katılımlarını bekliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme