Afyonlu Şampiyonlar Bakan Tekin’in Makamında

Çoğunluğunu Afyonkarahisarlı öğrencilerin oluşturduğu Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımı, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’i ziyaret etti.

Katıldıkları her şampiyonada Türkiye’ye derece getiren Türk Millî Bilgisayar Klavye Takımı, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’i ziyaret etti.

Afyonkarahisar’dan da temsilcilerin bulunduğu Türk Millî Bilgisayar Klavye Takımı’nın ziyareti ile ilgili Bakan Tekin şu açıklamayı yaptı:

“Bilgisayar Klavye Olimpiyatları’nda dünya şampiyonu olan Türk Millî Bilgisayar Klavye Takımı’nı misafir ettik.

Bakanlık olarak, F klavye kullanımının yaygınlaşması ve bu alandaki yeteneklerin desteklenmesi için birçok projeye destek veriyoruz ve her türlü desteği vermeye de hazırız. Teknolojinin hızla geliştiği bu çağda, gençlerimizin bu tür uluslararası başarılar elde etmesi bizleri son derece mutlu ediyor ve gururlandırıyor.

Dünya şampiyonu olan öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

F KLAVYE’NİN MUCİDİ AFYONLU

Türkçeye en uygun klavye standardını daha 1950’li yıllarda Afyonkarahisarlı İhsan Yener buldu. Yener, binlerce Türkçe sözcüğü taradı, daktiloda en çok kullanılan kelimelerdeki harf dağılımını tespit etti; Türk Klavyesi’ni böylece icat etti. Merhum İhsan Yener, Şampiyon Kursları’nı kurarak gençlerin F Klavye ile hızlı yazmasını ve iş hayatında başarılı olmasını sağladı

Haber

Haber

Bakmadan Geçme