Afyon'lu öğrenciler dünya rekoru kırdılar

1 Haziran'da sona eren Dünya İnternet Klavye Şampiyonasında, Afyonkarahisarlı Öğrenciler Dünya Rekoru kırarak Internet Klavye Şampiyonu oldular   Dünya İnternet Klavye Şampiyonasında, Türk Milli Takımı 3’ü Dünya Şampiyonluğu olmak üzere 8 madalya kazanarak, takım halinde Dünya Şampiyonu oldu. Ya-rışmada, kazanılan 8 madalyanın, biri dün-ya rekoru olmak ü-zere 2 şampiyonluğu, 2 ikinciliği ve 2 üçüncülüğü de [&hellip]

1 Haziran’da sona eren Dünya İnternet Klavye Şampiyonasında, Afyonkarahisarlı Öğrenciler Dünya Rekoru kırarak Internet Klavye Şampiyonu oldular

Dünya İnternet Klavye Şampiyonasında, Türk Milli Takımı 3’ü Dünya Şampiyonluğu olmak üzere 8 madalya kazanarak, takım halinde Dünya Şampiyonu oldu. Ya-rışmada, kazanılan 8 madalyanın, biri dün-ya rekoru olmak ü-zere 2 şampiyonluğu, 2 ikinciliği ve 2 üçüncülüğü de Afyonkara-hisarlı öğrencilere el-de etti. Dünya İnter-net Klavye Şampiyonasında Afyonkara-hisarlı öğrencilerin bu başarısı Milli Takımı-mızın takım halinde Dünya Şampiyonu ol-masını sağladı.
Birleşmiş Milletlere bağlı Intersteno Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından düzenlenen ve dünya genelinde katılan on binlerce yarışçı elemeleri sonucunda yapılan, bu yılın Dünya İnternet Klavye Şampiyonası Finalleri, 1490 yarışçının katılımıyla 14 Nisan-1 Haziran 2020 tarihleri arasında yapıldı.
Türkiye, Arjantin, Avustralya, Belçika, İsviçre, Çekya, Almanya, Mısır, İspanya, Fransa, Hırvatisyan, Macaristan, Hindistan, İtalya, Japonya, Lüksemburg, Fas, Malezya, Nijerya, Hollanda, Norveç, Yeni Zelanda, Polonya, Romanya, Rusya, İsveç, Slovakya, İngiltere, ABD ve Vietnam gibi ülkelerin katıldığı yarışmada, anadil ve çok dilli (17 dil) ayrımıyla iki yarış türünde ve 4 yaş kategorisi ile yapılan toplam 8 yarıştaki en iyi 3’er yarışçıya toplam 24 madalya verildi.
TÜRK MİLLİ
TAKIMI DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU
Yarışmada, Türkiye Klav-ye Milli Takımı biri dünya rekoru olmak üzere 3 şampiyonluk +2 ikincilik +3 üçüncülük olmak üzere 8 madalya kazanarak takım halinde de bu yıl da Dünya Şampiyonu oldu. Diğer 16 madalyayı da, Çekya (9 madalya = 2 şampiyonluk, 3 ikincilik, 4 üçüncülük), Japonya (2 madalya), İtalya (2 madalya), ABD (2 madalya), Rusya (1 madalya) alarak kazandı.
DÜNYA ŞAMPİYONU SANDIKLI’DAN
Şampiyonada madalya kazanan yarışmacılar ise Anadil Yarışında: 0-12 yaş Küçükler Kategorisinde Afyonkarahisar/Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulundan Nisan Maya Tunçoğlu dünya rekoru kırarak dakikada net 109 sözcük, 21-99 yaş Deneyimliler Kategorisinde Anka-ra T.C. Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığından Celal Aş-kın dakikada net 153 sözcük, Çok Dilli Yarışlarda: 0-12 yaş Küçükler Kategorisinde Afyonkarahisar /Sandıklı Cumhuriyet Ortaoku-lundan Nisan Maya Tunçoğlu 15 dilde net 47366 vuruş yazarak kategorilerinin Dünya Şampiyonu oldular.
Şampiyonada madalya kazanan diğer yarışmacılar ise, Rümeysa özen Afyonkarahisar/Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulu 2 madalya, İlyas Pamukçu Afyonkarahisar/Şuhut Fatih İlk, Kurtuluş ilk Ortaokulu, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi, Enes Öztaş Afyonkarahisar/Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulu, Celal Aşkın Ankara T.C. Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı.
“İLKÖĞRETİM BİRİNCİ SINIFTAN İTİBAREN BİLGİSAYAR KLAVYE DERSLERİNİN KONULMASINI TEKLİF EDİYORUZ”
İntersteno Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Türkiye Temsilcisi ve İntersteno Türk Grubu Başkanı Seçkin Köse, “En bilimsel yöntemlerle (10 Parmakla + Bakmadan) yazan üstün yetenekli ve çalışkan gençlerimizin tarih boyunca kazandığı dünya şampiyonluğu sayısı 39’u dünya rekoru olmak üzere 100 olmuştur. Avrupa ve Amerika’da yıllar önce el yazısı ilkokullarda kaldırılmış bunun yerine birinci sınıftan itibaren bilgisayar klavye eğitimi konmuştur. Ülkemizde de yeni öğretim yılında ilköğretim birinci sınıfın ikinci yarısından itibaren bilgisayar klavye derslerinin konmasını teklif ediyoruz. Bilgisayarı on parmakla bakmadan bilimsel olarak kullanılması önemli bir zaman tasarrufu sağlamaktadır.” dedi.

Bakmadan Geçme