Afyonlu Öğrenciler Antalya'da Fuara Katıldı

Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Projesi kapsamında düzenlenen Etkinlik Laboratuvarı Fuarı ve Yarışmaları'na Afyonkarahisar'dan öğrenciler de katıldı

Antalya’da ODAP kapsamında düzenlenen "Etkinlik Laboratuvarı Fuarı ve Yarışmaları”, 15 pilot ildeki 50 pilot okuldan 500'e yakın öğrenciyi ve öğretmenleri bir araya getirdi.

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Araştırma- Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Selman Küçük'ün konuşmasıyla başlayan program çeşitli yarışmalar ve gösterilerle devam etti.

Afyonlu Öğrenciler Antalya'da Fuara Katıldı

Ekinlik Laboratuvarı Fuarı ve Yarışması, öğrencilerin ODAP kapsamında 3D baskı, müzik aletleri ve sanat malzemeleriyle donatılarak kurulan etkinlik laboratuvarlarında yaptıkları yaratıcı çalışmaları sergileyecekleri geniş bir platform sunuyor.

Sergi alanında ise pilot okullardaki öğrencilerin çalışmalarından oluşan, resim, ebru, el sanatları, ahşap sanatları ve 3D baskı ürünleri sergisi yer alıyor. 

Afyonlu Öğrenciler Antalya'da Fuara Katıldı
 
Projenin yürütülmesinde pilot okul olarak belirlenen Bolvadin İlçesinde Şehit Abdülkadir Kocatürk Anadolu Lisesi, Emirdağ ilçesinde Metin-Zülbiye Sarı Anadolu Lisesi ve Şuhut İlçesinde Şuhut Şehit İbrahim Imış Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 24 öğrenci, 9 idareci ve öğretmenle birlikte Şube Müdürleri Hayati Duman ve Medeni Buğra katıldı.

Bakmadan Geçme