• Haberler
  • Genel
  • Afyonlu mermercilerden Çin çıkartması – Kocatepe Gazetesi

Afyonlu mermercilerden Çin çıkartması – Kocatepe Gazetesi

Çin'in Xiamen kentinde 13'üncüsü düzenlen Uluslararası Doğaltaş Fuarı'na katılan 11 Afyonkarahisarlı firma hem Afyonkarahisar'ın hem de Türkiye'nin tanıtımını yaptı Doğaltaş sektörünün uluslar arası çapta en önemli fuarlarından biri olan Çin Uluslararası Doğaltaş Fuarı'na damgasını vuran Afyonkarahisarlı mermerciler Afyonkarahisar ve mermerini Uzakdoğu'da tanıtma fırsatı buldu. 6-9 Mart 2013 tarihleri arasında Çin'in Xiamen kentinde 13'üncüsü düzenlen Uluslararası [&hellip]

Afyonlu mermercilerden Çin çıkartması

Çin’in Xiamen kentinde 13’üncüsü düzenlen Uluslararası Doğaltaş Fuarı’na katılan 11 Afyonkarahisarlı firma hem Afyonkarahisar’ın hem de Türkiye’nin tanıtımını yaptı

Doğaltaş sektörünün uluslar arası çapta en önemli fuarlarından biri olan Çin Uluslararası Doğaltaş Fuarı’na damgasını vuran Afyonkarahisarlı mermerciler Afyonkarahisar ve mermerini Uzakdoğu’da tanıtma fırsatı buldu. 6-9 Mart 2013 tarihleri arasında Çin’in Xiamen kentinde 13’üncüsü düzenlen Uluslararası Doğaltaş Fuarı’na Afyonkarahisarlı 11 mermer firmasının katıldı.
Açılışın ilk gününde fuarlarda Türk rüzgarı estiren Afyonkarahisarlı mermerciler Çinli gazetecilerin de ilgi odağı oldu. Özenle hazırlanmış stantlarının yanı sıra Afyonkarahisar’dan götürdükleri doğal taşlarla hem Türkiye’nin hem de Afyonkarahisar’ın ve mermerinin tanıtımını yapan Afyonkarahisarlı firmaları açılışta Türk heyeti de ziyaret etti. Heyette yer alan Çin Başkonsolosu Burak Ali Karacan, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Çin Ticaret Ateşesi Tamer Erkan, Maden İşleri Genel Müdürü Hamdi Yıldırım ile Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Fuarlar Daire Başkanı Ahmet Şevket Yurt, Afyonkarahisarlı katılımcıların stantlarını ilgiyle incelediler.
Uzakdoğu bölgesi için yıllık iş ve ticaret bağlantılarının bu fuarda gerçekleştirildiğini anlatan Afyonkarahisarlı işadamları, fuardan ve ilgiden memnun kaldılar. Bu yıl Uzakdoğu pazarının Afyonkarahisar için umutla bakılacak bir bölge olduğunu ifade eden Afyonkarahisar heyeti, ay sonunda İzmir’de gerçekleşecek dünyanın büyük ikinci mermer fuarı olarak da bilinen Marble 2013 öncesi Çin fuarının sektör ve dış bağlantılar için büyük önem taşıdığını hatırlattılar. Fuara Afyonkarahisar’dan Afyon Mermer, Şuayp Demirel Madencilik, Alimoğlu Madencilik, Delta Mermer Madencilik, Balmahmut Mermer, Reisoğlu Mermer, Tureks Madencilik, Temmer Mermer, Trabella Mermer, Karamehmet Mermer ve Emek Mermer katılıyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme