Afyonlu karateciler, Türkiye Şampiyonu oldu

Kocaeli’de düzenlenen Ümitler-Gençler ve 21 yaş altı Bay- Bayan Karate Şampiyonası’na katılan Şampiyonlar Gençlik Spor Kulübü karatecileri iki Türkiye Şampiyonluğu elde etti Kocaeli’de yapılan ve iki gün süren Türkiye Ümitler-Gençler ve 21 Yaş Altı Bay-Bayan Karate Şampiyonası’nda Afyonkarahisar’dan Şampiyonlar Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları katıldı. 24-26 Aralık tarihleri arasında yapılan şampiyonada Şampiyonlar Gençlik Spor Kulübü [&hellip]

Afyonlu karateciler, Türkiye Şampiyonu oldu

Kocaeli’de düzenlenen Ümitler-Gençler ve 21 yaş altı Bay- Bayan Karate Şampiyonası’na katılan Şampiyonlar Gençlik Spor Kulübü karatecileri iki Türkiye Şampiyonluğu elde etti

Kocaeli’de yapılan ve iki gün süren Türkiye Ümitler-Gençler ve 21 Yaş Altı Bay-Bayan Karate Şampiyonası’nda Afyonkarahisar’dan Şampiyonlar Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları katıldı.
24-26 Aralık tarihleri arasında yapılan şampiyonada Şampiyonlar Gençlik Spor Kulübü karatecileri, 844 sporcu arasından sıyrılarak Türkiye Şampiyonluğu elde ettiler. Şampiyonaya 44 ilden toplam 844 sporcu katıldı. Şampiyonada dereceye giren sporcular, 9-14 Şubat Sırbistan’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası kadrosuna seçilmek için İstanbul’da 7 Ocak 2011 tarihinde tekrar seçmelere katılacaklar.
Avrupa Şampiyonunu devirdi
Dereceye giren sporculardan Osman Evin, Ümit Bay Kata dalında final müsabakasında 2010 Ümitler Avrupa şampiyonuyla karşılaştı. Rakibini zorlanmadan geçen Evin, bu başarısıyla Türkiye Şampiyonu oldu. Genç Bay Kata dalında yarışan Mehmet Yakan ise ikinci turda Gençler Dünya finalistini, yarı finalde de Avrupa üçüncüsü sporcuyu devi-rerek şampiyonaya damgasını vurdu. Genç Bayan dalında yarışan Afyonkarahisarlı Sümeyra Elif Kılıç ise final müsabakasında Avrupa ve Dünya Şampiyonu’na takıldı ve Türkiye ikincisi oldu.
“Bu başarıyı bekliyorduk”
Gençlik ve Spor İl Müdürü Karate Antrenörü Mehmet Güngel ise sporcularının elde ettiği başarılardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu başarıyı çok çalışarak yakaladıklarını ifade eden Güngel şöyle konuştu: “Sporcularımın tümü şampiyonaya katılabilmek için çok çaba harcadılar. İl Şampiyonası, Bölge ve Türkiye şampiyo-nasının ardından Milli Takıma seçilmek için mücadele verecekler. Bu şampiyona sürecinde bizlerden desteğini esirgemeyen, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Zeki Kuş’a ve sporcularımızın ailelerine teşekkür ediyorum.”

Şampiyonada dereceye giren sporcuların isimleri ve
elde ettikleri dereceler şöyle:
Mehmet Yakan 21 Yaş altı Kata Türkiye Şampiyonu
Osman Evin Ümit Bay Kata Türkiye Şampiyonu (Anafartalar Anadolu Lisesi)
Sümeyra Elif Kılıç 48 kg Genç Bayan Kumite Türkiye İkincisi (Emir Murat Özdilek Anadolu Turizm Meslek Lisesi)

Bakmadan Geçme