• Haberler
  • Genel
  • Afyonlu İşitme Engelliler Seydişehir’de Balık Tuttu

Afyonlu İşitme Engelliler Seydişehir’de Balık Tuttu

Seydişehir Belediyesi ve Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Doğa Hayatı Koruma Derneği (SOABDER) iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Seydişehir Uluslararası 2. Olta Balıkçılığı Festivali sona erdi. Etkinliğe Afyonkarahisar’dan da Tatlısu Olta Balıkçıları Derneği’nden (ATSOBDER) de birçok Afyonkarahisarlı işitme engelli yarışmacı katıldı

Seydişehir’de düzenlenen Seydişehir Uluslararası 2. Olta Balıkçılığı Festivaline Almanya, Fransa ve 21 ilden 200’den fazla kişi katıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı izinleri ve gözetiminde gerçekleştirilen Festivalde toplamda 152 adet Tatlısu Kefali yakalanırken tüm balıklar suya geri bırakıldı. Yarışmada 46.5 cm balıkla birincilik, 43 cm balıkla ikincilik ve üçüncülük elde edildi.

Haber

Kuğulu Tabiat Parkında düzenlenen programa Kaymakam Cevdet Bakkal, Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Muhammed Yaşar Hançer, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ünüvar,  SAOBDER Başkanı İhsan Taş katıldı.

Amatör ve Sportif Oltacılar Federasyonu’na bağlı olan Afyonkarahisar Tatlısu Olta Balıkçıları Derneği’nden (ATSOBDER) de bir çok Afyonkarahisarlı işitme engelli yarışmacı olarak festivale katıldı. ATSOBDER üyesi ve işitme engelli İsmail Aksu 2. olurken Afyonkarahisar’a balıkçılık dalında kupa getirdi.

Haber

Bakmadan Geçme