'Afyonlu işadamları alsa mutlu oluruz'

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, uzun süredir satılacağı söylenen Çimento Fabrikası ile ilgili bilgi aldıklarını kaydetti. Serteser, Fabrika’nın Afyonkarahisar’ın bir değeri olduğunu, Afyonlu işadamlarında kalması halinde mutlu olacaklarını söyledi.İtalcementi Gruoup Avrupa’nın elinde bulunan ancak şirketin satmak istediği savunulan Afyon Çimento Fabrikası için Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın bilgi aldığı kaydedildi. ATSO Yönetim [&hellip]

“Afyonlu işadamları alsa mutlu oluruz”

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, uzun süredir satılacağı söylenen Çimento Fabrikası ile ilgili bilgi aldıklarını kaydetti.

Serteser, Fabrika’nın Afyonkarahisar’ın bir değeri olduğunu, Afyonlu işadamlarında kalması halinde mutlu olacaklarını söyledi.
İtalcementi Gruoup Avrupa’nın elinde bulunan ancak şirketin satmak istediği savunulan Afyon Çimento Fabrikası için Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın bilgi aldığı kaydedildi. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Çimento Fabrikası, epeyi zamandır satılık. Hatta Nihat Özdemir’in şirketi Limak, o grubun çimento fabrikalarının halka açık olmayanlarının tamamını satın aldı. Bizim Afyonkarahisar’da ise satın alınma konusunda halka açıklık oranı var. Yaklaşık yüzde 22’si halka açık. Şu an, Borsa’da değerinin çok üzerinde işlem görüyor. Zannediyorum Limak’ın da bunu devredışı bırakması bu nedenle oldu. Bugün aldığım bilgiye göre de yüzde 51’ini grup, blok satış ya da Borsa’da satış yoluyla Borsa’ya bildirdi”dedi.
Serteser, ATSO olarak bu tür gelişmelerin dışında kalamayacaklarını vurguladı ve şöyle konuştu: “ATSO, tabii ki kendi şehrinde olan büyük yatırımların satışı söz konusu olduğunda kendini bunun dışında tutamaz. Bilgi almak zorundadır. Biz ‘Acaba bir ortaklık kurarak Afyonlu işadamlarıyla alabilir miyiz’ şeklinde bilgi alma bazında giri-şimlerimiz oldu. Ama oturup da bir pazarlık yapmadık. Yeni gelişen duruma göre tekrar bilgi alacağız. Afyon’un bir değeridir. Afyonlu işadamları alsa çok mutlu oluruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme