• Haberler
  • Genel
  • 'Afyonlu gözünü kırpmadan CHP'ye oy verecek'

'Afyonlu gözünü kırpmadan CHP'ye oy verecek'

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, partisine ilgi ve güvenin arttığını, yerel seçimlerde Afyon halkının tüm partilerin adaylarına bakıp gözünü kırpmadan CHP'ye oy vereceğini açıkladı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, yerel seçimler için partisinin aday belirleme sürecine çok erken başladığını kaydetti. Parti genel merkezinin aldığı kararlarla seçim sürecinin erken başladığına değinen Görgöz 'Afyon [&hellip]

“Afyonlu gözünü kırpmadan CHP’ye oy verecek”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, partisine ilgi ve güvenin arttığını, yerel seçimlerde Afyon halkının tüm partilerin adaylarına bakıp gözünü kırpmadan CHP’ye oy vereceğini açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, yerel seçimler için partisinin aday belirleme sürecine çok erken başladığını kaydetti. Parti genel merkezinin aldığı kararlarla seçim sürecinin erken başladığına değinen Görgöz; “Afyon CHP olarak erken başlayan seçim sürecine uyan illerin başında geliyor. Genel Başkanımız adaylıkları belli olan isimleri ilimizde açıkladı. Biz seçim sürecine neredeyse bir yıl kala il merkezi Belediye Başkan adayımızı belirledik. Adayımız kendisi bu konuda gönüllü olarak adaylığını bildirdi. Daha başka aday çıkmayınca da Sayın Dr. Mehmet Ecer Afyonkarahisar Belediye Başkan adayımız oldu. Aday adayı sayısı çok fazla olan ilçelerimiz var. Bu durum sıkıntı oluşturmuyor. Çünkü biz örgütlerimize şunu söyledik; Adayları o mahallin halkı bilir. Hiçbir zaman müdahil olunmayacağını ifade ettik. Örgütün kararına saygı duyulacak. Ortaya çıkan aday ya da adayları gerekirse seçimle belirlemeye gideceğiz.” dedi.
HAFTA SONU EĞİLİM
YOKLAMASI YAPILACAK
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, partisine ilginin her geçen gün arttığını söyledi. Çok sayıda aday adayı olan dört yeri hafta sonu gelecek milletvekilleri ile ziyaret edeceklerini aktaran Görgöz; “Bu hafta sonu; Çobanlar, Dazkırı, Evciler ve Sultandağı ilçemizin Dereçine beldesinde dört aday adayı arasında eğilim yoklamasını gerçekleştireceğiz. Bu eğilim yoklamasını partimiz yönergesine uygun olarak yapılacak. Ankara Milletvekilimiz Levent Gök, Eskişehir Milletvekilimiz Kazım Kurt, Bursa Milletvekilimiz İlhan Demiröz hafta sonu yapılacak eğilim yoklamasına gözlemci olarak katılacaklar. Bunların dışında şu anda Çay ilçemizde başvuran iki aday adayımız var. Hatta Çay’da iki üç kişinin daha ismi konuşuluyor. Emirdağ’da başvuran 3 kişinin aday adaylığı için ismi geçiyor. Parti içi demokrasiyi çalıştırarak adaylarımızı belirleyeceğiz. Bu çalışmanın bana göre en güzel yönü her yöre ve yerde tüm aday adaylarımızın seçilmeleri ya da seçilmemeleri halinde birlikte çalışacaklarına sağ olsunlar söz veriyorlar.” diye konuştu.
HEDEF HER YERDE
SEÇİMİ ALMAK
Belediye Başkan aday adayları kadar Belediye Meclis ve İGM aday adaylarının da son derece önemli olduğunu belirten Görgöz, bu görevlere seçilecek isimlerin nitelikli, çalışkan ve üretken insanlar olması gerektiğini söyledi. Parti örgütleri ile sevilen, sayılan isimler üzerinde uzlaştıklarını kaydeden Yalçın Görgöz; “Sıralamalarda anlaşma olmaması halinde aynı seçim sistemini orada da uygulayacağız. Makul ve gerçekçi çalışma prensibi izleyeceğiz. Tüm yörelerde tek hedefimiz seçim kazanmak olacak. Hiç kimsenin gönlünü yapmak için aday belirlemiyoruz. Ahbap çavuş ilişkisi olmuyor. Daha ciddi, güvenilir seçimi kazanacağına inandığımız adaylarla yola çıktık. Bunu geliştiriyoruz. Hemen hemen tüm ilçelerimizde adaylarımız belli oldu. Birkaç belde ve ilçede bekleme süreci devam ediyor. Belli başlı yerlerde anket beklentisi var. Bunları da gerçekleştireceğiz. Halka inerek halkımızın da fikirlerini almak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz Afyonkarahisar’da 63 yıldır sağ partilerin iktidara geldiğini, sola rağbet olmama noktasında çok sayıda neden olduğunu söyledi. Özeleştiri yaparak işe önce kendilerinden başladıklarını kaydeden Görgöz şöyle konuştu: “İddialı ve güven veren adaylarımızla biz bu işi gerçekleştireceğiz. Türkiye de sosyal demokrat belediyeciliğin ne olduğunu anlatacağız. Afyon’un bir master planı yok. Afyon’da, aynı yollar kazılıp, tamir edilip, aynı yolların kaldırımlarını renkli hale getirip yapboz işleri uygulanıyor. Sadece bu işlerle Belediye Başkanlığı yapılmaz. Afyon yaşanabilir kentler sıralamasında 66. sırada olmamalı. Komşu iller ilk 10 sırada yer alıyor. Biz gelişen, sosyal yaşam alanları olan bir şehirde yaşamak istiyoruz. Bizim bunları yapabilecek kadrolarımız var. Afyonlu adaylara bakıp gözünü kırpmadan oyunu CHP’ye verecek. Biz bu düzeni değiştireceğiz. Seçmen AKP iktidarından bunaldı, MHP’yi de gördü. Sol denenmeye hazır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme