Afyonlu gençler memleket semalarında uçacak

THK Ankara ekibi tarafından “Türkiye Kanatlarımın Altında Projesi” kapsamında düzenlenen programın ilk ayağı Afyonkarahisar’da başladı. THK’nın vereceği yamaç paraşütü kursuna Afyon’dan katılacak iki genç eğitim sonrası memleket semalarında uçuş gösterisine imza atacak Türk Hava Kurumu (THK) Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürü İsmail Çanak, Ankara'dan gelerek “Türkiye Kanatlarımın Altında Projesi” kapsamında ilk defa Afyonkarahisar'da [&hellip]

Afyonlu gençler memleket semalarında uçacak

THK Ankara ekibi tarafından “Türkiye Kanatlarımın Altında Projesi” kapsamında düzenlenen programın ilk ayağı Afyonkarahisar’da başladı. THK’nın vereceği yamaç paraşütü kursuna Afyon’dan katılacak iki genç eğitim sonrası memleket semalarında uçuş gösterisine imza atacak

Türk Hava Kurumu (THK) Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürü İsmail Çanak, Ankara’dan gelerek “Türkiye Kanatlarımın Altında Projesi” kapsamında ilk defa Afyonkarahisar’da etkinliklere başladıklarını belirtti.
İLK GÜN 10 BİN
KİŞİYE ULAŞILDI
Afyonkarahisar’ın kendileri için çok özel olduğunu proje doğrultusunda planlamaları yaptıklarını aktaran THK Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürü İsmail Çanak, ilk aşamada etkinliğin 16 il olarak planlandığını kaydetti. İsmail Çanak, programa Afyonkarahisar’dan başladıklarını belirterek; “Afyon’da insanlar bizleri inanılmaz güzel ağırladılar. İlk günkü etkinliğimizde yaklaşık 10 bin kişiye ulaştık. Küçük yarışmalar düzenledik. Güzel hediyeler dağıttık. Halkımızı havacılık konusunda bilinçlendirdik. İlk defa 5 Nisan Cumartesi günü Afyonkarahisar’da anlı şanlı Türk Bayrağını açarak uçuşunu gerçekleştiren motorlu yamaç pilotumuz Orhan Özgülbaş çok güzel bir gösteri yaptı. Kendisi Ağrı dağından yamaç paraşütü ile uçan THK pilotlarımızdan biridir. Bu gösteri Afyon’da ilk defa gerçekleşti. Halkın inanılmaz bir ilgisi oldu.” dedi.
AFYONLU İKİ GENÇ PİLOT ADAYI
Afyonkarahisarlı iki genci ilk defa hiçbir şart gözetmeden sadece sağlık durumlarında olumsuzluk olmaması halinde yamaç paraşüt kursuna dâhil ettiklerini aktaran İsmail Çanak şunları söyledi: “Kursa katılacak gençlerin iletişim bilgilerini aldık. Gençler çok hevesli. Onların bu hevesleri bizleri de çok mutlu etti. Onları yamaç paraşütü ile uçmayı, planörle uçmayı öğreteceğiz. Kendilerini İnönü’de ki tesislerimize davet ettik. Yeme, içme, konaklama, kurs dahil her şey ücretsiz. İnanıyoruz ki bunlar çok güzel eğitimler. Onlarda bizim gibi pilot olabilecekler. Afyon’da yaptığımız bir yamaç paraşütü gibi bir gösteriye imza atabilecekler.”
ÜST YAŞ SINIRI YOK
Afyon’dan sonra program rotasının Uşak, Kütahya, Gaziantep şeklinde olacağını anlatan Çanak sözlerine şöyle devam etti: “Bu programı toplam 16 ilde gerçekleştireceğiz. 40 Günlük sürede bu planlama hayata geçirilecek. Tüm illerimizi bitirdikten sonra Afyon’a tekrar geleceğiz. THK olarak yamaç paraşütü kursuna kayıt ettiğimiz gençlerimize gösteri yaptıracağız. Eğitimleri 15 gün sürecek ama 40 günde bir tekâmül eğitimleri olacak. Sonra yamaç paraşütlerini kuşandırıp Afyon semalarında gösteri ekibimize dâhil edeceğiz. Kendisini genç hisseden 16 yaş üstü isteyen herkes ücretsiz olan yamaç paraşütü kurslarımıza katılabilir. Üst yaş sınırımız yok.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme