• Haberler
  • Gündem
  • Afyonlu Genç 15 Yaşında Şirket Kurdu, Kenan İmirzalıoğlu Alkışladı

Afyonlu Genç 15 Yaşında Şirket Kurdu, Kenan İmirzalıoğlu Alkışladı

ATV'de Milyoner yarışmasına katılan Afyonkarahisarlı Mehmet Ensar Çalışan, 15 yaşında kurduğu teknoloji şirketinin ayrıntılarını anlattı. Programın sunucusu Kenan İmirzalioğlu, Çalışan'ı alkışladı

Türkiye’nin en genç girişimcileri arasında yer alan, 15 yaşında teknoloji şirketi kuran Afyonkarahisarlı Mehmet Ensar Çalışan ATV ekranlarında yayınlanan Milyoner yarışmasına katıldı. Program sunucusu Kenan İmirzalioğlu’nun sorularını yanıtlayan Mehmet Ensar Çalışan, geçen yıl kurduğu teknoloji şirketinde bu yıl sonunda seri üretimi hedeflediklerini aktardı.

Haber

Çalışan, “16 yaşındayım. Legolarla başladım, sonrasında küçük lego parçalarına geçtim. Legoların akıllı telefonlar üzerinden kontrol edilebilir hali var. Onunla uğraştım. Blok kodlamanın da böylece temelini atıyorsunuz. İlkokulda blok kodlamayı bitirmiştim. Ortaokulda Teknofest’e katıldık. Engelli Dostu Projemiz ile ayağını kullanamayan insanların araba kullanılmasını kolaylaştırmayı amaçladık. Teknofest’te derece aldık” dedi.

Haber

Başardığı işleri sonucunda “yasal ergin” kabul edilmek için mahkemeye başvurduğunu, mahkeme kararıyla şu anda 16 yaşında olmasına rağmen yasal ergin olarak kabul edildiğini, böylece şirket kurabildiğini ve Milyoner yarışmasına katılabildiğini kaydeden Çalışan, LGS’de Teknopark Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yerleştiğini belirtti. Çalışan, “Ailemden ayrı Ankara’da yaşıyorum. Ailem Afyon’da” dedi.

Haber

Çalışan, NeuraTurk Teknoloji ve Elektronik Anonim Şirketi ile beyindeki elektriksel hareketleri ölçmek için kullanılan elektroensefalografi (EEG) başlığını üretmek için çalıştıklarını aktardı.

Afyonlu Mehmet Ensar Çalışan anlattıkları karşısında gurur duyduğunu ifade eden programın sunucusu Kenan İmirzalioğlu, Çalışan’ı stüdyodaki konuklara alkışlattı.

Haber

Haber

Bakmadan Geçme