• Haberler
  • Genel
  • Afyonlu gazilerden örnek davranış – Kocatepe Gazetesi

Afyonlu gazilerden örnek davranış – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’daki gaziler, İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yaparak organlarını bağışladı. Yeni Devlet Hastanesi’ndeki organ bağışı kartı takdim töreninde konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, “Vatan için canımızı feda etmeye hazırız, organlarımızla da hayat kurtarmak istiyoruz” dedi Akdeniz Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi’ndeki ameliyatlarla gündeme gelen organ nakli, [&hellip]

Afyonlu gazilerden örnek davranış

Afyonkarahisar’daki gaziler, İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yaparak organlarını bağışladı. Yeni Devlet Hastanesi’ndeki organ bağışı kartı takdim töreninde konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, “Vatan için canımızı feda etmeye hazırız, organlarımızla da hayat kurtarmak istiyoruz” dedi

Akdeniz Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi’ndeki ameliyatlarla gündeme gelen organ nakli, Afyonkarahisarlı gazileri de harekete geçirdi. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin 22 üyesi, organlarını bağışladı. İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yaparak organlarını bağışlayan gaziler için Yeni Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda tören yapıldı. Törende konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, gazi olduğu sırada organ bağışının ne kadar önemli olduğunu anladığını kaydetti. Kumartaşlı, 18 Mart Çanakkale Savaşı’nın yıldönümü öncesinde organ bağışı yapmak istediklerini hatırlatarak “Biz vatanımız için canımızı feda etmeye hazırız. Organ bağışının da hayat kurtarmak olduğunu biliyoruz. Organlarımızla başka kişilerin hayatlarını kurtarmak istiyoruz” dedi. Kumartaşlı’nın konuşması, büyük alkış aldı.
Afyon’da
istenen
seviyede değil
Törende kürsüye gelen İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, böylesine anlamlı bir kampanya başlatarak, organlarını bağışlayan tüm gazileri kutladı. İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici de organ bağışının insanlık adına bir şeyler yapabilme ve arkada bıraktıklarıyla kalıcı olabilme duygusunu en iyi şekilde ifade eden bir davranış olarak gördüğünü söyledi. Yemenici, tüm Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’da da organ bağışının istenilen bir seviyeye ulaşılamadığını ifade ederek, 1997-2012 arasında toplam bin 883 kişinin organ bağışında bulunduğunu belirtti. Bu rakamların çok düşük olduğunu ifade eden Yemenici, bu tür etkinliklerin amacının kamuoyundaki duyarlılığı arttırma açısından çok önemli olduğunu dile getirdi. Yemenici, son aylarda yapılan uzuv nakilleri sayesinde organ bağışı duyarlılığının gittikçe arttığını ifade ederek, bu konuda vatandaşlardan e-posta aldıklarını kaydetti. Yemenici, kendisine gelen organ bağışı ile ilgili haber -epostalarını cep telefonunun ekranından okudu.
Organ bağışı, süren bir hayır
Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise, insanların hayatlarını kurtarmanın çok önemli bir hayır olduğuna dikkat çekti. Balkanlıoğlu, Türkiye’nin organ naklinde başarılı ülkeler arasında gösterilmeye başlandığının altını çizdi. Vali Balkanlıoğlu, “Şimdilerde bu insanlara bir hayat bağışlamak mümkündür. Bunun manevi yönü de çok önemli. ‘İnsanların en hayırlısı başkasına en faydalı olandır’. Bu vatan için hayatlarını ortaya koyan gazilerimiz hayatta kaldıklarına şükredip, kalan organlarını da bağışlayarak bizlere mesaj veriyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.Konuşmaların ardından Afyonkarahisarlı gazilere organ bağış kartları verildi.
Gaziler, gururlu ve mutlu
Organlarını bağışlayan gaziler ise, herkesi organ bağışlamaya davet ettiler. Osman Tekeş, “Vatana gözümü ve ayağımı verdim. İhtiyacı olan hastalara tüm organlarımı bağışlıyorum” dedi.
Engin Arıkaya ise “Hakkari Yüksekova’da mayın patlaması sonucunda bir elimi, iki gözümü ve sağ kulağımı kaybettim. Hastanede organ bekleyen kardeşlerimize organlarımızı bağışlıyoruz. Tüm halkımızı bekliyoruz” diye konuştu.
Kıbrıs Gazisi Tahsin Koç ise “Ben bayrak ve vatan için savaştım. Organlarım bir vatandaşa can verirse ben mutlu olurum. Bizim organlarımız can verecekse, can-ı gönülden organlar��mı bağışlıyorum” ifadelerini kullandı.
Törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Kemal Demirkırkan ile çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme