• Haberler
  • Genel
  • Afyonlu Fenerbahçeliler, 19.07’yi iftarla kutladı

Afyonlu Fenerbahçeliler, 19.07’yi iftarla kutladı

Afyonkarahisar’da Fenerbahçe'ye gönül veren sarı-lacivertli taraftarlar her yıl geleneksel olarak kutlanan '19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü’nü' bu yıl da Ramazan aynı nedeniyle iftar programıyla kutladı. Düş Sokağı Cafe’de verilen iftar yemeğine Afyonkarahisarspor’un Eski Kulüp Başkanı ve Afyon Eski Milletvekili Mahmut Koçak da katıldı Afyonkarahisar’da Fenerbahçe'ye gönül veren sarı-lacivertli taraftarlar her yıl geleneksel olarak kutlanan '19.07 Dünya [&hellip]

Afyonlu Fenerbahçeliler, 19.07'yi iftarla kutladı

Afyonkarahisar’da Fenerbahçe’ye gönül veren sarı-lacivertli taraftarlar her yıl geleneksel olarak kutlanan ‘19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü’nü’ bu yıl da Ramazan aynı nedeniyle iftar programıyla kutladı. Düş Sokağı Cafe’de verilen iftar yemeğine Afyonkarahisarspor’un Eski Kulüp Başkanı ve Afyon Eski Milletvekili Mahmut Koçak da katıldı

Afyonkarahisar’da Fenerbahçe’ye gönül veren sarı-lacivertli taraftarlar her yıl geleneksel olarak kutlanan ‘19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü’nü’ bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutladılar. Afyonlu Fenerbahçeliler, Düş Sokağı Cafe’de bir araya gelerek bir iftar programı da tertip ettiler. Cuma akşamı verilen iftar yemeğine küçük-büyük yaklaşık 60 Fenerbahçeli taraftar katıldı. Düş Sokağı Cafe’de bir araya gelen sarı-lacivertli taraftarlar Fenerbahçe Kulübü’nün kuruluş yılını yani 1907 temsil eden 19 Temmuz günü’nü iftar programıyla kutladılar. Fenerbahçeli taraftarların iftar yemeğine Afyonkarahisarspor’un Eski Kulüp Başkanı ve Afyon Eski Milletvekili Mahmut Koçak da katıldı.

“Şampiyonlar Ligi’ne
katıldığımız için mutluyuz”

Düş Sokağı Cafe’deki iftar programına katılan Fenerbahçeliler, etkinlikte Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne katılacağı haberini aldıklarında çok sevindiklerini dile getirdiler. Fenerbahçe’ye gönül veren taraftarlar, 19.07’nin de Ramazan ayına rastlaması nedeniyle de iftar tertip ettiklerini kaydettiler. Fenerbahçeye gönül veren taraftarlar iftarda şöyle konuştular: “Fenerbahçemizin kuruluşunu kutlamak için burada toplandık. Bu mübarek güne de bugün rast geldiği için ayrıca mutluyuz. Etkinliğimize yaklaşık 50 kişi katıldı. İftar yemeğinde bir araya geldik. Her Fenerbahçeli gibi biz de Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edeceğimiz için mutluyuz. Burada sadece Afyonlu arkadaşlarımız var. İşi nedeniyle bu etkinliğe katılamayan arkadaşlarımız da var” dediler.

Koçak: “Gönlümüzde önce Afyonspor, sonra Fener sevgisi var”

Afyonlu Fenerbahçeliler’in düzenlediği iftar programına katılan Afyonkarahisarspor’un Eski Kulüp Başkanı ve Afyon Eski Milletvekili Mahmut Koçak da, kalbinde öncelikle Afyonspor, sonrasında ise Fenerbahçe sevgisinin yattığını dile getirdi. Sporun dostluk, barış, kardeşlik olduğunu dile getiren Mahmut Koçak, “Malesef spor kulüplerimiz sıkıntı içerisinde. Türkiye’nin en güzide kulüplerinden birisi de Fenerbahçe. Biz de Fenerbahçe’ye gönül veren bu güzel kardeşlerimizle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Büyük kulüpler, sıkıntıyı çok rahat aşabilecek güçtedirler. Geçmişte yaşanılan olumsuzluklardan da yöneticilerimiz ders çıkarmışlardır” dedi.

“3 Temmuz
süreci ders oldu”

3 Temmuz sürecinin de Türk futbol tarihi açısından bir deneyim olduğunu dile getiren Mahmut Koçak, “Bundan sonra daha dikkatli davranılacağından eminim” diye konuştu. Mahmut Koçak, açıklamalarına şöyle devam etti: “Futbol kulüplerinin ayakta kalması çok önemli. Kulüplerin başarısı, milli takıma yansıyor. Siz de biliyorsunuz, bu kaos ortamından milli takım da etkileniyor. Milli takımımız, Afrika’da adı şanı duyulmamış bir çok ülkesinden futbol olarak geride kalmış durumda.”

“Afyonkarahisar’a mor-beyaz rengi taşıyacak kulüp şart”

Afyonkarahisarspor ve Afyon’daki spor hakkında da görüşlerini dile getiren Mahmut Koçak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Afyonkarahisar’da da en iyi şekilde bir kulübün inşaası şart olmuştur. Her ilin bir mensubiyeti var. Biz Türkiye geneli olarak Fenerbahçe’ye gönül verdik. Ama konu Afyonkarahisar olduğunda, hepimiz mor-beyaz renklerle sokaklara çıkarız. Ama Maalesef yok. İnşallah bu takımın da inşa edilmesi gerekiyor. Adam gibi bir yönetimle, tesisileriyle gelir kaynaklarıyla Türkiye’de örnek bir kulübümüzün olmasını tabiki istiyoruz. Taraftar ruhunun, mor-beyaz ruhunun ortaya çıkması gerekiyor. Hatırlıyorsunuzdur, biz burda görev yaptığımız sürede, Merinos maçında, 2. Lig’e terfi ederken 10 binler, bu caddelerde yürümüştü. Çarşamba gününden tüm biletler tükenmişti. Bu halk, bu heyecanı hak ediyor. Başarıları hak ediyor. İnşallah Afyonkarahisarsporumuzun da hayata geçmesi gerekiyor.”

Sadettin Saran, telefonla bağlandı

Fenerbahçe’nin eski yöneticilerinden Sadettin Saran da, Mahmut Koçak’a telefonda bağlanarak kendisiyle görüşme yaptı. 3G üzerinden Koçak’la kameralı görüşme yapan Sadettin Saran, taraftarlarla da konuşma fırsatı buldu.

“Siyaseti konuşacağımız çok zamanımız olacak”

Mahmut Koçak, iftar programında kendisine belediye başkanlığı adaylığı hakkındaki sorulan soruya da cevap vermedi. “Önümüzde çok uzun bir süreç var. Bunları konuşacak çok zamanımız var. Şimdi siyasetten değil. Fenerbahçe’den, Türk sporundan bahsedelim” diye konuştu.

Haber ve Foto:
Ramazan Hüseyin Biçer

Bakmadan Geçme