• Haberler
  • Genel
  • Afyonlu esnaf borcuna sadık – Kocatepe Gazetesi

Afyonlu esnaf borcuna sadık – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Emin Birliktir, Afyonkarahisarlı esnaf ve sanatkarın borcuna sadık olduğunu söyledi Afyonkarahisar Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Emin Birliktir, geçen yıl kooperatif olarak 900 esnafa kefil olduklarını, 20 milyon lira civarında kredi kullandırdıklarını kaydetti. Esnaf ve sanatkarın kooperatiften boş dönmediğini ifade eden Birliktir, 'Göreve [&hellip]

Afyonlu esnaf borcuna sadık

Afyonkarahisar Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Emin Birliktir, Afyonkarahisarlı esnaf ve sanatkarın borcuna sadık olduğunu söyledi

Afyonkarahisar Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Emin Birliktir, geçen yıl kooperatif olarak 900 esnafa kefil olduklarını, 20 milyon lira civarında kredi kullandırdıklarını kaydetti. Esnaf ve sanatkarın kooperatiften boş dönmediğini ifade eden Birliktir, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kredi almaya hak kazanıp da geri dönen hiçbir esnafımız olmadı. Esnafı tanımak, onlarla diyalog son derece önemlidir. Bunun dışında da kooperatifle ilgili iş ve işlemleri iyi bilmek gerekiyor. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde ortaya kaliteli bir hizmet çıkıyor.” dedi.
Birliktir, Afyonkarahisar Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin icra takip oranına bakıldığında yurt ortalamasına göre iyi bir durumda olduklarını ifade etti. Türkiye’deki icra takip oranının yüzde 30’lar seviyesinde oluğunu bildiren Birliktir, “31 Aralık 2012 tarihi itibarıyla genel kurul ile verdiğimiz takip oranı yüzde 6,5 oranında. Bu oran bizim için önemlidir. Afyonlu esnafın ödeme ahlakı bozulmamış. Ödeme şekli Türkiye geneline göre çok iyi durumda. Biz kooperatif olarak verilen kredinin işletmede mi, yoksa başka işlerde mi kullanıldığını takip etmek zorundayız. Bu durumu takip ediyoruz ve bankayla paylaşıyoruz.” diye konuştu.
Kasım 2012’den itibaren hissedilir biçimde durgunluk yaşadıklarını belirten Birliktir, 2012 yılının sayısal olarak verilere bakıldığında vergi kaydı açan esnaf sayısı ile vergisini kapatan esnaf sayısının hemen hemen eşit durumda olduğunu anlattı. Birliktir, şunları söyledi: “Piyasada ciddi manada nakit sıkıntısı var. Sıcak para sıkıntısı piyasada daralmaya neden oluyor. Kasım ayından beri yaşanan durgunluğun devam etmesi halinde panik havası oluşabilir. Ödeme sıkıntısı bir müddet daha devam edecek olursa, artık biz 1994 ve 2001 krizini yaşayan ve bilen insanlarız, homurtular başlar. Devletin iyi yöneltildiğine inananlardan birisiyim. Ama piyasadaki durgunluk, esnaf ve sanatkarın işlerinin azalması iyiye bir alamet değil.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme