• Haberler
  • Genel
  • Afyonlu eskrimciler destan yazdı – Kocatepe Gazetesi

Afyonlu eskrimciler destan yazdı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da yapılan Yıldızlar Okullar Eskrim Türkiye Şampiyonası’na Afyonkarahisarlı sporcular damga vurdu Okul sporları Yıldızlar Türkiye Birinciliği müsabakalarında sona erdi. Müsabakalar bayan flöre takım, erkek epe takım ve erkek kılıç takım olarak gerçekleştirildi. Müsabakaların son gün programı sabah saat 09.30'da erkek epe ve erkek kılıç takım müsabakaları ile başladı ve tüm branşların finalleri ve madalya töreni [&hellip]

Afyonlu eskrimciler destan yazdı

Afyonkarahisar’da yapılan Yıldızlar Okullar Eskrim Türkiye Şampiyonası’na Afyonkarahisarlı sporcular damga vurdu

Okul sporları Yıldızlar Türkiye Birinciliği müsabakalarında sona erdi. Müsabakalar bayan flöre takım, erkek epe takım ve erkek kılıç takım olarak gerçekleştirildi. Müsabakaların son gün programı sabah saat 09.30’da erkek epe ve erkek kılıç takım müsabakaları ile başladı ve tüm branşların finalleri ve madalya töreni ile sona erdi. Müsabakalarda ilk üç dereceye giren iller şunlar;
Bayan flöre takımda Mersin birinci, Ankara ikinci olurken, Balıkesir ve Eskişehir üçüncülüğü paylaştı. Dereceye giren okulların ödüllerini Afyonkarahisar Gençlik Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Faruk Bayram verdi.
Erkek Epe’de şampiyonluk Afyon’un
Erkek epe takımda Afyonkarahisar birinci olurken Bolu ikinci oldu. İstanbul ve Ankara’ da üçüncülüğü paylaştı. Ödüllerini Afyonkarahisar Gençlik Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü İsmail Kılınç verdi.Erkek Kılıç takımda ise Ankara bi-rinci, İstanbul ikinci oldu. Kastamonu ve KKTC’ de üçüncülü paylaştı. Dereceye giren sporcuların madalyalarını Madalyaları Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Okul Sporları Koordinatörü Hanefi Uzunoğlu verdi.
Asena Ayyıldız bayanlar
epede birinci oldu
Türkiye Şampiyonası’nın il gününde yapılan Yıldız bayan epe müsabakalarında ise birincilik yine Afyon’un oldu. Yıldız bayan epede, Afyon Şemsettin Karahisari İlköğretim Okulu’ndan Asena Ayyıldız birinci olurken, Adıyaman Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan Nisanur Özkalaycı ikinciliği elde etti. Ankara Özel Tevfik Fikret İlköğretim Okulu’ndan Gizem Birsen Balcı ile Trabzon Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan Aybüke Öztürkmen üçüncülüğü paylaştı.
Dereceye giren sporculara madalyalarını Afyon Gençlik Spor Şube Müdürü İsmail Kılınç taktı.
Yıldız bayan kılıçta ise Nezahat-Ahmet Keleşoğlu İlköğretim Okulu’ndan Fatma Zehra Köse birinci oldu. Girne Amerikan Koleji’nden Türkan Tekinel ikinci olurken, Adıyaman Gölbaşı Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan Sevilay Görmez ile Ankara Noterler Birliği İlköğretim Okulu’ndan Hazal Beste Güreş üçüncülüğü elde etti. Dereceye giren sporculara madalyalarını Girne Oğuz Veli Ortaokulu Müdür Yardımcısı Kamil Burakhan taktı.
Erkek flörede ise İstanbul Özel Kültür İlköğretim Okulu’ndan Engin Batuhan Menküer birinciliği elde etti. Mersin 24 Kasım İlköğretim Okulu’ndan Ömer Kaan Öztunç ikinci olurken, İstanbul Özel Üsküdar Doğa İlköğretim Okulu’ndan Faruk Ziya Akgümüş ile Muhammed Ege İstanbul Tevfik Fikret ilköğretim Okulu’ndan Coşkun üçüncülüğü paylaşan isimleri oldu. Dereceye giren sporculara madalyalarını Afyon Gençlik Spor Şube Müdürü Faruk Bayram taktı.

Bakmadan Geçme