• Haberler
  • Genel
  • Afyonlu eskrimciler Avrupa Şampiyonası’na damga vurdu

Afyonlu eskrimciler Avrupa Şampiyonası’na damga vurdu

Ankara’da düzenlenen Circuit Avrupa Şampiyonası’na katılan Afyon Eskrim Spor Kulübü sporcuları, Takım halinde Avrupa üçüncüsü oldu Ankara, hafta sonu, Circuit Avrupa Şampiyonası’na sahne oldu. Iki gün süren yarışmalarda Afyonkarahisar Eskrim Spor Kulübü ‘nün sporcuları da yarıştı. Erkekler epe dalında başarıyla yarışan sporcular Avrupa’nın en iyi üçüncü eskrim takımı ünvanını elde etti. Turnuvanın ilk gününde Circuit [&hellip]

Afyonlu eskrimciler Avrupa Şampiyonası'na damga vurdu

Ankara’da düzenlenen Circuit Avrupa Şampiyonası’na katılan Afyon Eskrim Spor Kulübü sporcuları, Takım halinde Avrupa üçüncüsü oldu

Ankara, hafta sonu, Circuit Avrupa Şampiyonası’na sahne oldu. Iki gün süren yarışmalarda Afyonkarahisar Eskrim Spor Kulübü ‘nün sporcuları da yarıştı. Erkekler epe dalında başarıyla yarışan sporcular Avrupa’nın en iyi üçüncü eskrim takımı ünvanını elde etti. Turnuvanın ilk gününde Circuit Avrupa Şampiyonası müsabakaları yapıldı.Bu maçlarda Afyonkarahisarlı sporcular, Erkekler epe’de Berkan anıl 9’uncu, Lütfi Eser 17’nci, Hasan Berkant Ödevci 20’nci, Burak Can Köse ise 27’nci oldu. İlk gün toplam 45 sporcu yarıştı. Rusya, Romanya, Gürcistan, Avusturya gibi çeşitli ülkelerden gelen sporcular, Ankara’ya eskrim ziyafeti verdi.
İkinci gün Avrupa
üçüncülüğü geldi
Turnuvanın ikinci gününde ise takım maçları yapıldı. Afyonkarahisarlı sporcular turnuvanın ilk gününde başarılı sonuçlar elde ederek BAY atladılar. Daha sonra ilk maçta Gürcistan’a 45-31 yenilen Afyonlu eskrimci-ler, İstanbul TED’i ise aynı skorla mağlup ettiler. Bu sonuçlarla takım halinde Avrupa üçüncüsü olan Afyonlu eskrimciler Pazar akşamı geç saatlerde Afyonkarahisar’a döndüler.
Ankara’da Avrupa Şampiyonası maçları bitiminde ise bayanlar müsabakaları yapıldı.Bu maçlarda da yine Afyonkarahisarlı Merve Güristan ve İlayda Doğan ilk 10’a adlarını yazdırmayı başardılar. Sporcuların antrenörleri Alparslan Öztürk ise “Her geçen gün daha iyi oluyoruz. Bizim için çok faydalı bir turnuva oldu” dedi.

Bakmadan Geçme