Afyonlu eski Belediye Başkanı’na Hapis Cezası

Afyonla Belediye Başkanı nikah kıyılan kişilerden para aldığı için Ağır Ceza’da yargılandı ve hapis cezası aldı

Haber

Dönemin Emirdağ Belediyesi eski Başkanı Cengiz Pala, Emirdağ’da nikah kıyılan kişilerden para aldığı için Ağır Ceza’da yargılandı ve hapis cezası aldı.

Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar çıktı. Emirdağlı işadamı Cengiz Pala, 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimlerinde AK Parti’den Emirdağ Belediye Başkanı seçilmişti. Başkanlığı döneminde bir çok tartışma ile gündeme gelen Cengiz Pala son olarak Belediye tarafından nikah kıyılan kişilerden usulsüz para aldığı iddiasıyla ilgili memurlarla birlikte mahkemeye verilmişti.

Yargılamanın son duruşması Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Emirdağ Belediyesi nikah memuru Hasan Topkaya’nın 2009-2014 yılları arasında Emirdağ Belediyesi Evlendirme Memurluğu’nda kıymış olduğu nikahların büyük bir kısmında evlenmek için başvuranlardan “Hizmetle ilişik kurularak yasal dayanağı olmayan ve değişen tutarlarda para aldığı” bu paraları belirlenen tarife kapsamında ve makbuz karşılığı evlendirme cüzdan bedeli ile nikah merasim ücreti olarak tahsil etmesi gerekirken makbuzsuz şekilde tahsilat yaptığı ve makbuz düzenlemeden kargo ve benzeri çeşitli işler için ödemede kullandığı belirlendi.

Emirdağ Belediyesi eski Başkanı Cengiz Pala 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılırken, nikah memuru Hasan Topkaya hakkında da 1 yıl, 10 ay, 15 gün hapis cezasına karar verildi.

Kararın Bölge İstinaf Mahkemesi’ne itiraz yolunun açık olduğu belirtildi. (KOCATEPE GAZETESİ’NİN ÖZEL HABERİ)

Bakmadan Geçme