Afyonlu Doktorun Büyük Başarısı

İstanbul'da düzenlenen İz Bırakanlar Zirvesi Ödül Töreni'nde Afyonkarahisarlı doktor da ödül aldı.

İz Bırakanlar Zirvesi Ödül Töreni, Taksim'de bir otelde düzenlendi. Mesleğinde önde gelen birçok ünlü ismin ödül aldığı gecede Afyonkarahisarlı Prof. Dr. Cengiz Köksal da tıp alanında ödüle layık görüldü.

İz Bırakanlar Zirvesi Ödül Töreni'nde Türk Tiyatrosu'na İz Bırakan Kadın Oyuncu Ödülü'nü Nevra Serezli, Türk Tiyatrosu'na İz Bırakan Erkek Oyuncu Ödülü'nü Erhan Yazıcıoğlu, TV Spor'da İz Bırakan Spor Yorumcu Ödülü'nü Ertem Şener, Türk Halk Müziği'nde İç Bırakan Ödülü'nü Yavuz Bingöl, TV-Dizi'de En İyi Çıkış Yapan Oyuncu İz Bırakan Ödülü'nü Betigül Ceylan aldı. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal da tıp alanında İz Bırakanlar ödülünü aldı.

Afyonlu Doktorun Büyük Başarısı

PROF. DR. CENGİZ KÖKSAL KİMDİR?

Prof. Dr. Cengiz Köksal Afyon’da doğdu;

ilkokul eğitimini Afyon’da tamamladı. Ortaokul ve lise eğitimini Özel Darüşşafaka Lisesi’nde dönem birincisi olarak tamamladı. İstanbul Üniversitesi'nden mezun oldu; aynı yıl İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Kalp ve Damar Cerrahisi ihtisasına başladı.
2005 yılında kalp ve damar cerrahisinde doçentlik ünvanı aldı. 
Prof. Dr. Cengiz Köksal 2017 yılına kadar 2000’in üzerinde açık kalp ve damar ameliyatı yaptı. 

2017 yılında Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Tıp Fakültesine Profesör olarak atandı. 2017-2024 yıllarında Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Tıp Fakültesinde Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı başkanı olarak görev yaptı. Meslek hayatına 2024 Temmuz ayı itibari ile Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi'nde devam ediyor.

Prof. Dr. Cengiz Köksal, hastanın kendi dokusuyla kalp kapağını tamir etme tekniğini buldu ve bu yöntemle yöntemiyle dünya genelinde kabul gördü.

Bakmadan Geçme