• Haberler
  • Genel
  • Afyon'lu Dağcılar Ağrı Dağı’nda Zirve Yaptı

Afyon'lu Dağcılar Ağrı Dağı’nda Zirve Yaptı

Afyon'lu dağcıları Yahya Küçüktütüncü, Mustafa Budak, Ercan Doğan ve Hasan Yapar Türkiye'nin ve Avrupa'nın en yüksek dağı olan 5 bin 137 metre rakımlı Ağrı Dağı'nın zirvesine çıktılar.

Bisiklet, atletizm ve dağcılık gibi alanlarda faaliyet gösteren Afyon’lu dağcılar uzun süredir hayalini kurdukları ve arzu ettikleri zirve başarısını göstermenin mutluluğunu yaşadılar. Dağcılardan Yahya Küçüktütüncü, Ağrı Dağı’nda yaptıkları zirveyi anlattı. Küçüktütüncü, “Zirveler ve en yükseğe çıkma arzusu hayatın her alanında insanın fıtratında olan bir özellik. Bizler de tabiri caizse Türkiye’nin çatısı olarak nitelendirilebilecek 5 bin 137 metre rakımlı bölgenin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı’nın zirvesine çıkma arzusundaydık. Dağlara ve dağcılığa gönül vermiş birçok dağcının hayalinde olan Ağrı Dağı’nın zirvesine her türlü zorluğa rağmen ulaşmış olmak bizi son derece mutlu etti. Son zamanlarda popülaritesi artan Ağrı Dağı’na yerli ve yabancı birçok dağcının rağbet etmesiyle bölgede yoğun bir şekilde dağ turizminin oluştuğunu gözlemledik.” dedi.

Küçüktütüncü, bu başarının gerçekleşmesinde destek veren organizasyon ekibine ve yol arkadaşlarına teşekkür ederken sağlıkları elverdiği müddetçe bu tür faaliyetlere devam etmek istediklerini belirtti.

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme